boeken

Wishlist | Boeken die ik nog wil lezen.

Een boekenwurm. Dat ben ik.  Alhoewel. Wel met fases. Het ene moment zit ik constant met mijn neus in een boek en dan lees ik opeens 4 maanden niets meer. Maar! Wat ik wel kan stellen, is dat ik een liefhebber van boeken ben. En op dit moment staan er een aantal boeken op mijn wishlist, die ik nog graag wil lezen. Kijk je mee?

Boeken wishlist

Het meisje in de trein – Paula Hawkins (thriller):

COVERNL_Opmaak 1

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?¹

Dit boek is enorm gehyped en daarom heb ik het ook nog niet gelezen. Sommige reviews van lezers geven aan dat het een vrij voorspelbaar plot is, maar gelukkig zijn er ook een heleboel positieve reviews over te vinden. Ik ga dit boek zeker binnenkort lezen, want ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig wat er met ‘Jess’ gebeurd is.

De cirkel – Dave Eggers ((Roman):

de-cirkel

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

PRIVACY IS DIEFSTAL

Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden – zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.²

Ik denk dat veel mensen al over dit boek gehoord hebben, doordat het als ‘boek van de maand’ is verkozen in De Wereld Draait Door. Eigenlijk lees ik – onbewust – heel vaak boeken van vrouwelijke auteurs. Dit omdat de schrijfstijl van mannelijke auteurs mij nooit echt heeft aangetrokken. En toch wil ik dit boek heel graag lezen. Vooral omdat het een relevant onderwerp is in onze tijd.

Anna Nooshin – On Top (handboek):

9200000035988876

On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never seen before – privéfoto’s waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.³

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel heb met alle boeken die door bloggers zijn geschreven.  Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het ontzettend leuk voor hun. Maar ik ben gewoon nooit nieuwsgierig geraakt naar hun verhaal en boek. Dat kan. Dat mag. Behalve het bovenstaand boek, van fashion blogger Anna Nooshin. Toen ik laatst in de Bruna stond, bladerde ik even door dit boek. En ik moet zeggen dat haar schrijfstijl mij enorm verraste en aansprak. En daarnaast was het ook nog eens een mooi boek om te bekijken, met mooie foto’s en illustraties. In ieder geval lijkt dit mij een leuk boek om een keer te lezen. En daarnaast is het ook een mooi ‘koffie tafel boek’,  ook mooi meegenomen toch?!

***

Wil je meer artikelen over boeken lezen, zoals bijvoorbeeld boekrecensies? Dat kan, klik dan hier.


Dit waren 3 boeken die mij leuk lijken om te lezen. Welk van bovenstaande boeken lijkt jou het leukst om te lezen? Of wellicht heb je een van de boeken al gelezen. Zo ja, wat vond je ervan? Laat het mij vooral weten! 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: