ablatie

Medische update | Ablatie; hoe, wat en wanneer. |

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste medische update plaatste. In dat artikel vertelde ik dat ik naar verwachting ergens in november, begin december een ablatie zou ondergaan. Inmiddels hebben er wat ontwikkelingen plaatsgevonden en daarom breng ik vandaag even kort op de hoogte van de huidige stand van zaken. Benieuwd?

• Medische update •

‘Ablatie; hoe, wat en wanneer’

De ablatie; wanneer zal deze plaats vinden?

De laatste update over mijn ablatie heb ik je in september gegeven. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kan ik je vertellen dat er dit jaar geen ablatie meer zal plaatsvinden. Het was in principe de bedoeling dat ik begin december geableerd zou worden. Maar nadat ik er een nachtje over geslapen had, vond ik het toch geen prettig idee om in december in het ziekenhuis te liggen. Met alle feestdagen in het vooruitzicht, wil ik in die maand liever niet herstellende zijn van een operatie.

Dus heb ik de volgende ochtend meteen contact opgenomen met het AMC en aangegeven dat ik liever op de lijst voor januari wil staan. Gelukkig begreep de medewerkster dit en daar verder niet moeilijk over gedaan.

Dealen met de uitslag:

Niet alleen wil ik graag fit zijn met de feestdagen. Het leek mij ook geen fijn idee dat wanneer de ablatie eventueel niet het gewenste resultaat heeft geboden, om met die wetenschap nog ‘gezellig’ kerst en oud & nieuw te moeten vieren.  Wat dat betreft stel ik de operatie liever een maand uit.

Wanneer dan wel?

Zoals het er nu naar uit ziet zal de ablatie ergens in januari 2018 plaats vinden. Een exacte datum heb ik nog niet, maar dat zal ik t.z.t. wel horen.

Duidelijkheid creëren:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nauwelijks op de hoogte ben van hoe het proces vooraf moet verlopen. De laatste keer dat ik met deze cardioloog sprak, was ergens in de zomer. Ik stond buiten met hem te bellen, aangezien ik op dat moment net boodschappen aan het doen was. En ik ben het type dat altijd vragen vergeet te stellen of gedurende de dag nieuwe vragen bedenkt. En dus ook in dit geval.

Het mooie is dat ik de naam van deze cardioloog vergeten ben. Verder weet ik ook niet wat er nu precies van mij verwacht word. Ik weet dat ik een week voor de ziekenhuisopname moet stoppen met mijn huidige medicijnen.

Maar ik weet niet of ik dan ondertussen andere medicatie moet gebruiken, of helemaal geen medicatie tegen ritmestoornissen. En ik weet ook niet wat ik moet doen als ik veel ritmestoornis klachten krijg. Moet ik dan meteen naar het AMC komen? Of moet ik mij in het UMCG laten ableren als mijn klachten weer langere tijd blijven bestaan? Kortom, ik heb werkelijk geen flauw idee.

Maar goed, ik zal dus binnenkort ook even contact opnemen met het AMC om (hopelijk) mijn vragen te kunnen stellen aan deze cardioloog.


En dat was even een korte update wat betreft mijn ablatie. Ik moet eerlijk toegeven dat ik best op zie tegen deze operatie. Niet zozeer de operatie zelf, maar wel of het het gewenste resultaat zal bieden. Ik hoop het van harte, want het zou mij weer een hoop vrijheid kunnen geven. Maar goed, zoals ik eerder ook al aangaf. Ik bekijk het allemaal stap voor stap, want anders overzie ik het allemaal niet.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

2 comments

 1. Aruna

  Wat spannend voor je. Ik kan me goed voorstellen dat je de ingreep liever uitstelt tot na de feestdagen. December is al druk genoeg.

  Maar uitgaande van een geslaagde uitkomst zou 2018 dus zomaar een fantastisch jaar voor je kunnen worden! 🙂

  Schrijf je al je vragen voor de arts van tevoren op? Dat helpt mij in ieder geval bij dit soort gesprekken.

  Beantwoorden

  1. PeggyST

   Hi Aruna, inderdaad december is al druk genoeg met alle verplichtingen enz. En ja, laten we hopen op geslaagde uitkomst, dat zou zeker een mooi begin van 2018 zijn!

   Ehm…nee ik schrijf bijna nooit mijn vragen op van tevoren…? Zou ik eigenlijk wel vaker moeten doen ?.
   Leuk dat je even een reactie hebt achter gelaten! Liefs, Peggy ?.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: