visitekaartjes

New in | Mijn zelfontworpen visitekaartjes.

Ongeveer twee weken geleden plaatste ik ein-de-lijk een bestelling voor mijn visitekaartjes. Ik wou al maanden geleden visitekaartjes laten drukken, maar het was er tot dusver nog niet van gekomen. En dit kwam met name omdat ik een bepaald beeld voor ogen had, maar nog niet precies wist hoe en wat. En afgelopen week viel alles op z’n plek en plaatste ik dan toch eindelijk mijn langverwachte bestelling. Benieuwd naar het eindresultaat, waar ik ze gekocht heb, de prijs en hoe ik ze ontworpen heb?

Mijn zelfontworpen visitekaartjes

Het ontwerp:

Aangezien een visitekaartje een eerste indruk moet geven van jou en jouw bedrijf, had ik nogal hoge eisen aan mijn visitekaartjes gesteld. Ik wou namelijk niet het standaard saaie visitekaartje, met een hoop tekst en een logo. Nee, ik wou een visitekaartje waarmee ik een blijvende indruk aan de ontvanger zou geven.

Na wat speurwerk kwam ik erachter dat het goed werkt om gebruik te maken van unieke kenmerken. Daarbij kun je denken aan een ander formaat, ander materiaal of bijvoorbeeld aan gebruik maken van een foto.

Van tevoren had ik al bedacht dat ik een foto, mijn logo en veel vrolijke kleuren wou verwerken op mijn kaartje. Ik houd erg van vrolijke kleuren en dit wou ik ook graag overbrengen met mijn eigen visitekaartjes.visitekaartjes

De website:

Na een hoop uitzoekwerk kwam ik uit bij de welbekende website Vistaprint.nl. Ik heb uiteindelijk voor deze website gekozen, omdat ik daar exact het ontwerp kon maken wat ik voor ogen had.

Van tevoren had ik al bedacht welke foto ik voor het kaartje wou gebruiken. En aangezien het om een verticale foto ging, koos ik dan ook voor een verticaal visitekaartje.visitekaartjes Verder wist ik dat ik graag mijn logo op het kaartje wou hebben, een aantal van mijn sociale media kanalen en andere standaard gegevens. De vraag was echter hoe ik deze informatie op een leuke manier op de kaartjes kon verwerken.visitekaartjesUiteindelijk heb ik ervoor gekozen om met vrolijk en ietwat speelse icoontjes te werken. Ook koos ik ervoor om niet al mijn sociale media kanalen op het kaartje te verwerken. Dat werd net iets te druk, naar mijn mening. Zoals je kan zien heb ik in totaal voor 3 icoontjes gekozen, waarmee je in èèn oogopslag mijn belangrijkste gegevens kunt zien.

Verder heb ik gekozen voor het ‘deluxe’ papier, omdat dit papier net iets dikker is dan de standaard versie. Tevens heb ik gekozen voor een glossy effect en heb ik mijn foto (in kleur) op de voorkant van het visitekaartje laten drukken.

De prijs:

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk was de prijs voor de visitekaartjes. Ik had er een budget van € 40,- voor aan de kant gelegd, omdat ik kwalitatief mooie kaartjes wou. En ik wist eigenlijk niet zo goed hoe duur het maken van visitekaartjes was.

Uiteindelijk heb ik € 17,99 betaald voor 100 stuks van mijn zelfontworpen kaartjes. Daarbij moet ik wel  aangeven dat ik een kortingscode (die op de website te vinden was) heb toegepast, waardoor de prijs iets lager uitviel dan normaliter het geval zou zijn.

Omdat ik de kaartjes graag snel ik huis wou hebben, heb ik voor een snelle verzendoptie gekozen. Daar moest ik dan wel € 9,99 (!) extra voor betalen. Voor deze snelle verzendoptie hoef je natuurlijk niet te kiezen, maar ik was weer eens ongeduldig dus vandaar.

Uiteindelijk heb ik dus in totaal € 27,99 betaald voor mijn visitekaartjes.

Klantenservice Vistaprint:

Tijdens het ontwerpen van mijn kaartje wou ik van materiaal wisselen. Ik had blijkbaar gekozen voor standaard papier, maar dit wou ik graag veranderen in luxe papier. Om te voorkomen dat ik mijn gehele ontwerp kwijt zou raken, besloot ik contact op te nemen met de klantenservice van Vistaprint.

En ik moet zeggen dat ik onder de indruk was de van klantenservice van deze website. Niet alleen werd ik vriendelijk te woord gestaan, ook kon de dame aan de telefoon mij op afstand helpen met het ontwerp van mijn kaartje. Zo heeft zij alles nogmaals voor mij gecontroleerd, het papier voor mij aangepast en zij heeft ervoor gezorgd dat alles netjes uitgelijnd werd.

visitekaartjes

Het resultaat:

Ik ben ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat van mijn visitekaartjes. Ze zijn exact zo geworden als ik voor ogen had. Èn ze waren ook nog eens erg betaalbaar.

visitekaartjes

Niet gesponsord:

Voor alle duidelijkheid wil ik nog even vermelden dat dit artikel niet gesponsord is en dat ik de visitekaartjes met mijn eigen geld heb betaald. De toegepaste kortingscode heb ik op de website gevonden en was/is voor iedereen vrij te gebruiken.


En dat zijn mijn nieuwe visitekaartjes. Ik ben er echt ontzettend blij mee en stiekem ook wel een beetje trots op het eindresultaat. Wat vind jij van mijn zelfontworpen visitekaartjes?

Bedankt voor het lezen!

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: