tv-series

Mijn top 5 tv-series/ My top 5 tv-series

Een van mijn grootste hobby’s (en mijn dagelijkse bezigheid) is het volgen van tv-series, maar dan wel online. Ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om mijn top 5 series met jullie te delen. Ik houd van een goede psychologische thriller, comedy, drama of bovennatuurlijke tv-series, het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit. Dus ben je benieuwd naar mijn top 5? Lees dan vooral verder!

TV-Series

#1. Dexter :

Dexter Morgen is een forensisch bloedspatpatroononderzoeker (jaja een hele mond vol) bij de politie van Miami. Maar! Dexter blijkt een dubbelleven te leiden. Als peuter was Dexter getuige van de gruwelijk, en vooral bloederige, moord op zijn moeder. Hierdoor is Dexter geestelijk getraumatiseerd geraakt. In de serie is te zien hoe Dexter in zijn dagelijks leven met dit trauma omgaat.

Voor wie deze serie nog niet bekeken heeft (?!), is dit een dikke aanrader!

Genre(s): drama/psychologische thriller

Cijfer IMDb: 9,0

#2. Homeland :

Deze serie draait om de CIA en terrorisme. De serie begint met de terugkeer van een Amerikaanse marinier genaamd Nicholas Brody. Brody was 8 jaren lang krijgsgevangene van Al-Qaida . Carrie Mathison, een CIA analist, verdenkt Brody ervan dat hij is overgelopen en dat hij nu een aanslag wil plegen in naam van Al-Qaida. Aangezien het Amerikaanse volk en de overheid Brody als een oorlogsheld beschouwen, is aan Carrie de lastige taak om haar gelijk te bewijzen. Daarnaast helpt het niet dat Carrie ook nog eens bipolair is, wat haar geloofwaardigheid in sommige gevallen teniet doet.

Deze serie is  vanaf de allereerste aflevering leuk, spannend en boeiend, en dat blijft hij ook alle 3 de seizoenen. Wederom, een dikke aanrader!

Genre(s): drama, mysterie, an thriller.

Cijfer IMDb: 8,6.

#3. Hannibal:

Hannibal de tv-serie is een prequel op het verhaal van ‘Red Dragon’. In de serie zien we de kannibalistische Hannibal Lector in zijn jongere jaren, waarin hij werkzaam is als forensisch psychiater. In de serie wordt de focus gelegd op de ‘vriendschap’  tussen dr. Hannibal en Will Graham. Deze laatste is werkzaam voor de FBI als profiler. Will Graham is niet bepaald een alledaagse profiler, hij kan namelijk in het hoofd kruipen van seriemoordenaars. Will Graham wordt bij het oplossen van de moorden, bijgestaan door dr. Hannibal Lector.  Er ontstaat een vriendschapsrelatie tussen Graham en dr. Hannibal, maar deze ‘vriendschap’ kan Graham nog weleens duur komen te staan.

Dit is absoluut geen serie voor de tere zieltjes! Er komt veel bloed, lijken, en ander geweld in voor. Tevens vind ik het een serie waarbij je goed je aandacht erbij moet houden. Er gebeurd soms vrij veel per aflevering. In februari 2014 is seizoen 2 uitgekomen, en ook deze vond ik wederom te gek! Ik kan niet wachten totdat seizoen 3 uitkomt, maar dat zal waarschijnlijk pas in 2015 zijn.

Genre(s): Geweld, horror & thriller.

Cijfer IMDb: 8,6.

#4. Grey’s anatomy:

 Grey’s anatomy is een ziekenhuisserie, die al vrij lang loopt. De serie draait om Meredith Grey, een net afgestudeerde arts. Ze gaat samen met 4 andere net afgestudeerde artsen, aan de slag in het fictieve ‘Seattle Grace’. Door de jaren heen maken de personages heel wat mee. De verhaallijnen zijn met name gericht op het personeel dat werkt in het ziekenhuis, met daarnaast boeiende verhalen over de patiënten die onder hun zorg vallen. Elk seizoen eindigt met een flinke cliffhanger, waardoor ik de serie nog altijd ben blijven volgen. Daarnaast vind ik de doorloop in de personages ook best fijn. Er blijven bijna geen personages gespaard en op deze manier is er aldoor ruimte voor een ‘frisse wind’ in de serie.

Dit is een serie die, denk ik, meer gericht is op de vrouwelijke kijkers. Maar! Dat maakt de serie zeker niet minder leuk. Wil je af en toe gewoon lekker serie kijken? Dan zou ik Grey’s Anatomy zeker aanraden!

Genre(s): (Medisch) drama, romantiek.

Cijfer IMDb: 7,7.

#5. Supernatural:

Deze serie volgt de twee broers Sam en Dean Winchester, die ‘hunters’ oftewel demonenjagers zijn. Zij proberen de ‘vreemde/mysterieuze’ moorden op te lossen.  Ook deze serie loopt inmiddels al redelijk lang. Ondanks de wellicht wat ‘enge’ onderwerpen, zit er altijd wel een vorm van humor in deze serie. Daarnaast is de chemie tussen de twee broers ook leuk om te zien. Iedere aflevering staat op zichzelf, maar er loopt wel een rode draad met achterliggend verhaal door de seizoenen.

Ook deze serie volg ik inmiddels alweer jaren. Ik moet er wel bij zeggen dat je wel van dit genre moet houden, anders zal je er waarschijnlijk niet veel aan vinden.

Genre(s): drama, mysterie, avonturenserie, bovennatuurlijk.

Cijfer IMDb: 8,8.


Zo, dat was mijn top 5 tv-series. Waarschijnlijk zaten er geen series tussen die jullie niet kenden, maar ik vind dit soort artikelen altijd leuk om te lezen. Wellicht kan ik binnenkort een blogpost schrijven over ‘nieuwe’ ontdekkingen, op het gebied van tv-series?! Dat lijkt mij in ieder geval leuk!

Voor nu, bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Wil je meer artikelen lezen over films en tv-series? Dat kan, klik dan hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: