YouTube

Tips: 2 interessante YouTube kanalen.

Als ik ergens veel naar kan kijken dan zijn het wel YouTube video’s. Maar de laatste tijd merkte ik dat ik behoefte had aan video’s met een motiverende boodschap of interessante maatschappelijke vraagstukken. En vandaar dat ik vandaag twee leuke, voor mij nieuwe, YouTube kanalen met je wil delen. Kijk je mee?

Het eerste YouTube kanaal waar ik mij op heb geabonneerd, is dat van Brendon Burchard. Brendon zou ik omschrijven als een persoonlijke life coach. En ik kwam zijn kanaal tegen toen ik op zoek was naar video’s met serieuzere, maar vooral motiverende onderwerpen. Ik was op zoek naar video’s waar ik enige ‘wijsheid’ uit kon halen. Dat klinkt wellicht wat zwaar, maar ik was zoekende naar iets positiefs en dat is wat ik vond in dit YouTube kanaal. Met name de motiverende video’s van Brendon spreken mij erg aan. Het kan soms erg fijn zijn om de kijk van andere personen over bepaalde onderwerpen of over het leven in het algemeen te horen. En dan met name hun positieve en motiverende benadering.

Dus mocht je op zoek zijn naar YouTube kanaal met motiverende video’s, dan zou ik het kanaal van Brendon Burchard zeker aanraden.

Het tweede YouTube kanaal dat ik onlangs gevonden heb heet Ted Talks. TED ((Technology, Entertainment, Design) is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten “de presentatie van hun leven” te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden.[1]

Ook al is dit YouTube kanaal al zeer bekend, ik had er eigenlijk nog nooit eerder video’s van gezien. Wat mij met name aanspreekt in dit kanaal is dat er een ontzettend brede variatie van onderwerpen voorbij komt. Maatschappelijk en lastige onderwerpen worden op dit kanaal niet vermeden, maar juist besproken. Waardoor jij als kijker eventueel een andere kijk en visie over bepaalde onderwerpen kan ontwikkelen. Doordat het aanbod binnen dit kanaal zo variërend is, is er voor ieders wil wat te vinden.

Hieronder staan een aantal video’s die ik erg interessant vond om te bekijken.

De dame uit deze video Rupi Kaur heeft een fantastisch talent in het (spoken) word en het maken van gedichten. En dat blijkt maar weer uit deze video. Tevens heeft zij onlangs een boek vol met gedichten uitgebracht, genaamd ‘Milk and Honey’. Persoonlijk vind ik deze video is een echte must see and watch voor iedereen die van gedichten en gesproken gedichten houdt.

Dit verhaal was heftig, beschamend en tegelijkertijd dapper. De manier waarop deze dame spreekt en haar verhaal verteld vond ik mooi om naar te luisteren. Maar wat ze te vertellen had was erg triest en het heeft mij aan het denken gezet.

Na het bekijken van deze video kwam ik tot de realisatie dat ik het zat was om mensen altijd maar in hokjes te stoppen, bijvoorbeeld op basis van hun geloof. De Islam wordt tegenwoordig afgeschilderd als een gewelddadig geloof, met name door bijvoorbeeld bepaalde politieke partijen en alle negatieve berichten in de media. Maar misschien wordt het weer eens tijd dat wij elkaar weer als mensen gaan benaderen. Immers hoe graag wij ook willen geloven dat we zo verschillend zijn van elkaar, toch blijkt uit simpele feiten dat we eigenlijk allemaal in de kern hetzelfde zijn. We hebben allemaal rood bloed, we gaan allemaal dood, we zijn allemaal in het bezit van het grootste menselijk orgaan (de huid), kortom zo heel verschillend zijn we in de kern niet van elkaar. En ik denk dat het wel weer eens tijd wordt dat we dat met z’n allen gaan beseffen.


En met die boodschap wil ik vandaag afsluiten.

Alvast een heel prettig weekend gewenst!

peggyst

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: