The Hitman's Bodyguard

Filmrecensie | ‘The hitman’s bodyguard’.

Het weekend + niks te doen hebben = tijd voor een leuke film. Dus met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik vandaag een gloednieuwe filmrecensie voor je klaar staan. Ditmaal heb ik de komische actiefilm ‘The Hitman’s Bodyguard’ bekeken in de bioscoop. Benieuwd naar wat ik ervan vond? Ja? Let’s go!

Filmrecensie

‘The hitman’s bodyguard:

Het verhaal in het kort:

The hitman’s bodyguard is een komische actiefilm geregisseerd door Patrick Hughes (Expandables 3), met Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds in de hoofdrollen.

De film verteld het verhaal van de beruchte huurmoordenaar Kincaid, die besluit te getuigen tegen de voormalig president van Wit-Rusland. Wanneer hij tijdens transport wordt belaagd, wordt The Bodyguard ingehuurd om Kincaid veilig naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te transporteren.

Speelduur: 1 uur en 58 minuten.

Cijfer IMDb: 7,0.

De acteurs:

In deze film zijn het toch met name de zeer bekende acteurs in de hoofdrollen, die het meest mijn aandacht hebben weten te trekken.

Samuel L. Jackson vertolkte de rol van huurmoordenaar Darius Kincaid. Jackson heeft het recalcitrante karakter van zijn personage met verve weten over te brengen. Tevens had ik het idee dat Jackson genoten heeft van zijn rol in deze film, waardoor het alleen maar prettiger was om naar te kijken.

Ook vond ik Ryan Reynolds in zijn rol als bodyguard Michael Bryce erg leuk. Hij is met zijn ietwat ‘brave’ levenswijze, een mooie tegenpool van het karakter van Jackson. Maar ook Reynolds weet uiteraard de juiste komische toon te raken in deze film, met zijn droge humor en sprekende gezichtsuitdrukkingen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat hij mij soms enigszins aan Deadpool deed denken. Maar daar heb ik mij verder niet aan gestoord.

Ook vond ik de altijd prachtige Salma Hayek ontzettend grappig in haar rol als vloekende troela genaamd Sonia Kincaid. Wellicht lag het er allemaal een beetje dik boven op soms, maar eerlijk gezegd heb ik mij daar geen moment aan gestoord.

Van eigen bodem:

Tot slot zijn er nog 3 Nederlandse acteurs te bewonderen in deze film, namelijk Barry Atsma, Noortje Herlaar en Abbey Hoes. Barry Atsma is degene die mij het meest is opgevallen met zijn kleine bijrol als OvJ. Hij had maar een paar zinnen in de film, dus daar valt eigenlijk vrij weinig over te zeggen. Maar toch altijd leuk om acteurs van Nederlandse bodem terug te zien in een internationale film.

Filmtechnisch:

Een van de leuke kenmerken van deze actiefilm is dat veel actiescènes zijn opgenomen in Amsterdam. Van onze mooie Amsterdamse grachten, tot de smalle straatjes, overal is gebruik van gemaakt. Voor ons dus veel herkenbare plekken en dat maakt een film stiekem toch wel nèt iets leuker om naar te kijken. Verder heb ik filmtechnisch gezien geen dingen opgemerkt die ik minder goed geslaagd vond.

Deze film was gelukkig alleen in 2D te bewonderen en ik denk dat ze daar een goede keus in hebben gemaakt. Het is gewoon een leuke, mooie actiefilm geworden en meer is er voor dit genre ook niet nodig.

Conclusie:

Eerlijkheidshalve is dit niet een film met het meest originele of beste verhaal. Het is een vrij standaard verhaal, welke in dit geval heel leuk en goed is aangekleed. Met name door de juiste casting, een goede dosis aan humor en mooie actiescènes, heeft dit geresulteerd in een hele vermakelijke film. De chemie tussen Jackson en Reynolds was erg prettig om naar te kijken en heeft deze film zeker naar een ietwat hoger level weten te tillen. En dat soort details heeft een film als deze toch echt nodig.

Wat ik stiekem toch ook wel een groot pluspunt vond was dat veel actiescènes in Amsterdam waren opgenomen. Het is en blijft leuk om ons eigen landje te zien schitteren in een grote Hollywood productie.

Vind ik het een aanrader?

Ja, ik vind The Hitman’s Bodyguard zeker een aanrader. En dat komt omdat het simpelweg een leuke film is, met veel actie en een flinke dosis (droge) humor. Het is een film die waarschijnlijk bij een groot publiek in de smaak zal vallen en ik kan dat zeker begrijpen. Dus mocht je nog naar een leuke film in de bioscoop willen, dan vind ik The Hitman’s Bodyguard zeker een aanrader.

Mijn persoonlijke score:

Deze film krijgt van mij

The hitman's bodyguard

 

(3,8 van de 5 sterren).

 


Goed en dat was mijn mening over The Hitman’s Bodyguard’. Lijkt het jou een leuke film? Of heb je hem al bekeken in de bioscoop? En zo ja, dan ben ik erg benieuwd naar wat jij ervan vond. Let me know! 

Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

 

 

Wil je meer filmrecensies lezen? Dat kan, bekijk dan zeker deze pagina

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: