‘I’m thankful for’ (deel 2)

Aangezien ik weet dat niet iedereen ervan houdt om grote lappen tekst achter elkaar te moeten lezen, heb ik besloten om dit artikel in tweeën te delen. Dus hierbij deel 2 van mijn ‘I’m thankful for’ artikel.

I am thankful for:

5. Mijn nieuwe woning:

Sinds april 2014 woon ik nu in mijn huidige woning. Ik moest verhuizen, vanwege het feit dat mijn vorige woning fysiek niet meer geschikt voor mij was. Bijvoorbeeld door de trappen die zich in de woning bevonden, maar ook het feit dat het een hele oude en vochtige woning was.

Sinds ik in mijn nieuwe woning woon, heb ik geen vocht meer vastgehouden in mijn longen. Dit omdat mijn nieuwe woning een stuk beter geïsoleerd is e.d., waardoor deze een stuk minder vochtig is. Voor hart-longpatiënten is dit toch echt wel een must! Ik had het zo vaak benauwd in mijn vorige woning en dat beperkte mij enorm in de dagelijkse gang van zaken.

Ook het feit dat mijn huidige woning gelijkvloers is en er een lift in de flat aanwezig is, scheelt enorm voor mijn dagelijkse energiebehoefte. Ook hoef ik nu alleen maar de straat uit te lopen, om mijn hond  uit te kunnen laten. Kortom, ik ben op zoveel vlakken vooruit gegaan met mijn nieuwe woning.

thankfulMaar och wat is er een strijd en stressvolle periode aan vooraf gegaan. Ik zal jullie alle details met betrekking tot de gemeente besparen, maar al met al ben ik zo ontzettend blij dat ik gewoon naar mijn eigen gevoel heb geluisterd. Ik heb oprecht nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om toch mijn huidige woning te betrekken.

Nou moet ik wederom mijn moeder & Herman enorm bedanken voor alle hulp die zij mij geboden hebben, tijdens deze periode. Dankzij hun ben ik toch kunnen verhuizen, ondanks het feit dat ik hier eigenlijk helemaal geen geld voor had. En hier ben ik oprecht ontzettend dankbaar voor!

Mijn nieuwe elektrische fiets:

Ook heb ik in 2014 een elektrische fiets gekregen van mijn moeder & Herman. En wat een enorme vrijheid heeft dit mij gegeven. Hierdoor kon ik gewoon zelf naar de winkel fietsen, naar de bibliotheek of gewoon gezellig met mijn hond door de wijk gaan fietsen. Pas toen ik de fiets had, realiseerde ik mij hoe erg in deze vorm van onafhankelijkheid en vrijheid gemist had. Dus neem het vooral niet als vanzelfsprekend dat je elke dag gewoon lekker op je fietst kan stappen, en ergens naartoe kunt fietsen. Immers, dit is niet voor iedereen weg gelegd. Ook al lijkt het nog zo de normaalste zaak van de wereld.

6. Mijn cardioloog van het AMC:

Ook ben ik in 2014 begonnen met het hele second opinion traject en dit loopt nog steeds. Ik geloof dat ik ergens in mei het kennismakingsgesprek heb gehad met mijn cardioloog. Ik weet nog goed dat ik hier niet erg veel van verwachtte en dat ik meer zin had om gezellig met iedereen lekker de stad in te gaan.  En toen werd ik blij verrast tijdens het gesprek. Deze desbetreffende cardioloog had 1 keer eerder in zijn gehele carrière een soort gelijk geval gehad als ik. In ieder geval wat betreft de fistels in mijn longen. Ik heb nooit geloofd in toeval, en ik heb altijd geloofd dat dingen gebeuren met een reden. En hoe groot was de kans nou dat ik precies deze arts moest treffen in dit ziekenhuis, die ervaring had met fistels in de longen. En dan ook nog een positieve ervaring!

Het is een ontzettend aardige en zeer betrokken cardioloog. En daar ben ik zo ontzettend blij mee en dankbaar voor. Ik probeer alsnog niet teveel hoop te koesteren dat het enigszins beter kan worden in de toekomst, maar het is wel heel fijn om onder behandeling van een arts te zijn die ook daadwerkelijk het onderste uit de kan wil halen. En dat is een hoop waard, kan ik je vertellen.

7. Mijn hond Shady.

 

thankfulIk heb Shady gekocht toen zij 4 jaren oud was, voor € 25,- via marktplaats. En och wat heb ik toen een gok genomen ze! Voor hetzelfde geld was ze ontzettend ziek geweest of onopvoedbaar of wat dan ook. Maar gelukkig verliep het allemaal goed en wordt Shady dit jaar op 9 februari alweer 12 jaren oud.

Alhoewel het hebben van een hond fysiek voor mij eigenlijk te zwaar ik en ik haar ook eigenlijk alleen heb kunnen behouden dankzij mijn moeder, Herman en mijn vriend, zou ik haar toch ook echt niet kwijt willen. Hoe vervelend en irritant ze soms ook is, ze is er wel altijd. Je hebt altijd gezelschap, ze is altijd blij als ik thuiskom en door haar kom ik ook nog eens een paar keer op een dag buiten.

8. Mijn hobby’s: mijn blog & YouTube:

Last but not least, mijn blog en mijn YouTube kanaal. Aangezien ik niet kan werken, is het altijd fijn om een hobby te hebben. YouTube is al jaren een hobby van mij, en sinds vorig jaar ben ik ook echt begonnen met het maken van meer video’s. Het is een ontzettende leuke hobby, waar ik veel energie van krijg.

Ook mijn blog is absoluut een heerlijke hobby geworden. Ik probeer mijn blog zo veelzijdig mogelijk te maken. Dus niet alleen medisch gerelateerde artikelen, maar ook gewoon alledaagse artikelen zoals het maken van een overzicht van de leukste aanbiedingen van de desbetreffende week. Ik kan er uren mee bezig zijn en vind het heerlijk! Zeker wanneer lezers reageren of mijn artikelen delen via hun eigen Facebook, word ik daar ontzettend blij van. Daarnaast is mijn blog ook zeker een uitlaatklep voor mij. Ik praat niet graag over mijn gevoelens, maar op de een of andere manier vind ik het heerlijk om dit via mijn blog van mij af te kunnen schrijven.

***


Nou hehe, dat was mijn deel 2 van het ‘I’m thankful for…’ deel 2 artikel. Ik hoop dat je het een leuk artikel vond. En het lijkt mij leuk om te horen waar jij nou dankbaar voor bent geweest in 2014?

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: