second opinion

Mijn second opinion journey deel 1

In de video van vandaag deel ik mijn ervaringen m.b.t. een medische second opinion. Benieuwd?

Second opinion

Mijn ervaringen tot dusver:

De aanvraag:

Nadat ik eigenlijk zo goed als uitbehandeld was bij het UMCG, besloot ik dat het tijd was om een second opinion aan te vragen. Ik was nog maar 27 jaren oud en ik wou niet de rest van mijn leven zo beperkt blijven. En dus heb ik tijdens een gesprek met mijn cardioloog in het UMCG aangegeven dat ik graag een second opinion wil aanvragen.

Het second opinion traject:

De aanvraag verliep dus vrij makkelijk. Mijn cardioloog gaf aan dat ik keuze had tussen verschillende ziekenhuizen en uiteindelijk koos ik voor het AMC. Zo gezegd, zo gedaan. Al mijn medische gegevens en dossiers werden naar een cardioloog in het AMC gestuurd.

Het eerste gesprek met de nieuwe cardioloog:

Ergens begin januari/februari was mijn second opinion aanvraag verstuurd naar het AMC en op 19 mei had ik al een afspraak met de nieuwe cardioloog. Dit verliep allemaal veel sneller dan ik van tevoren had verwacht, dus dat was een fijne meevaller.

Het gesprek met de arts heb ik al prettig ervaren. Uit het gesprek bleek dat deze cardioloog eerder een patiƫnt heeft behandeld, welke ook last had van fistels in haar longen. En dat was dan ook de reden waarom mijn dossier aan deze desbetreffende cardioloog was toegewezen. Overigens is hij officieel een kindercardioloog, maar hij behandeld mij in dit geval ook. Verder moest ik nog bloed laten prikken en er werd een ECG gemaakt.

Benieuw wat er verder allemaal gebeurde? Bekijk dan zeker bovenstaande video.


En dat waren mijn ervaringen tot dusver met het aanvragen van een second opinion. Wil je hier mee over lezen? Bekijk dan zeker deze medische pagina op mijn blog.

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: