quarter life crisis

Quaterlife crisis 1.1

Op 30 september 2015 plaatste ik het artikel quarter life crisis 1.0. Daarin gaf ik aan dat ik voor mijn gevoel geblinddoekt door het leven ging. Zonder doel, zonder passie en zonder bestemming voor ogen. Inmiddels ben ik bijna 3 maanden verder en is er het een en ander op een positieve wijze veranderd. Benieuwd?

Quarter life crisis 1.1:

State of mind:

Een state of mind is een powerful gegeven. Het kan je sterker maken of zwakker maken. Het kan je optillen of in een neerwaartse spiraal drukken. Of het kan je het gevoel geven dat je geen doel, geen passie en/of geen bestemming hebt.

Mijn state of mind heeft zich een poos in een negatieve vicieuze cirkel begeven. Na keer op keer te moeten zoeken naar mijn grenzen, was ik mijn kompas kwijt en had geen idee welke kant ik op moest. Maar heel langzaam aan kwam er weer licht en helderheid terug. Hoe? Door eerst vast te stellen dat ik simpelweg niet lekker in mijn vel zat en dat ik mijn innerlijke kompas kwijt was. Vervolgens ben ik mij gaan focussen op de goede dingen in het leven. Hoe? Door dingen te doen. Niet zeuren, maar doen. Niet dromen en hopen. Maar opstaan en doen. En met name door dat laatste, bracht een 180 graden omslag in mijn state of mind.

Meeveren:

Meeveren met het ritme van het leven, dat is mijn nieuwe state of mind. Althans, dat probeer ik.  Dat doe ik bv. door het soms enigszins bijstellen van mijn dromen. Maar waarin de kern van mijn droom nog steeds hetzelfde is. Alleen op een andere manier. Op een manier die waarschijnlijk beter bij mij past. Want als ik ergens niet in geloof, dan is het toeval. Toeval bestaat niet.

Wil ik nu dan beweren dat ik compleet af ben van mijn quarterlife crisis? Nee. Dit is een langzaam proces, maar daardoor ook een intensievere ervaring. Ik ben mij bewust van mijn gevoelens en mijn behoeftes. Door bijvoorbeeld mijn blog als onderneming te gaan beschouwen, heeft mijn leven weer een doel gekregen. Het is heel frappant hoe iets simpels als een blog, je een doel kan geven. Iets wat ik zo ontzettend nodig had. Nu ik dit zo opschrijf, besef ik hoeveel ik van het bloggen ben gaan houden. Al is het alleen maar om dingen van mij af te kunnen schrijven en mij minder nutteloos te voelen. En wat het nog leuker maakt is dat andere mensen mijn hersenspinsel willen lezen.

Tips?

Nu bijna 3 maanden later kan ik eigenlijk als enige tip aan anderen geven: ‘Begin gewoon ergens’. Ga iets doen wat je leuk vindt. Voor de een kan dat het volgen van een cursus zijn, voor de ander kan dat beginnen met sporten zijn. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar IETS doet. Elke dag thuis zitten en niks te doen hebben, is voor niemand goed. Hoe ziek je ook bent. Het brein wil ook uitgedaagd worden, wil het in een positieve state of mind kunnen blijven. Door dingen te ondernemen, kom je op den duur vanzelf uit waar je zijn moet.

***

Wil je het voorgaande artikel over mijn quarter life crisis lezen? Dat kan, klik dan hier.


Dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat je het een leuk artikel vond.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

One comment

  1. Quarter life crisis 1.0

    […] Benieuwd naar het vervolg artikel? Lees dan ‘quarter life crisis 1.1.’ […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: