quarter life crisis

Quarter life crisis 1.0

‘Fear kills dreams, fear kills hope, fear will hold you back’. Soms hoor je ergens een bepaalde opmerking die ‘klikt’. Dit was er een voor mij en deze zette mij aan het denken. Heb ik last van een quarter life crisis?

Quarter life crisis

Levensvragen:

Wanneer ik terug kijk op de afgelopen 3,5 jaren, kijk ik terug op bewogen jaren. Waar ik ongeveer 4 jaar geleden nog vol goede moed de toekomst tegemoet ging, denderde de realiteit opeens mijn leven binnen.

Nu we 3,5 jaren verder zijn, spoken er al een poos een aantal ‘levensvragen’ door mijn hoofd. Levensvragen waar ik het antwoord op schuldig moet blijven, helaas. Vragen als: ‘Wat is mijn passie?’ of ‘Waar ben ik goed in?’. Allemaal belangrijke vragen, waar ik geen antwoord op kan geven. En dat is vervelend. Ik ben namelijk altijd het type geweest, dat precies weet wat ze wil en daarvoor gaat. En nu opeens niet meer. Nou ja, opeens… Dit gevoel is er in de loop der jaren langzaam ingeslopen.

Ik denk dat ik wel kan stellen dat ik in het jaar 2015 in een ‘quarter life crisis’ terecht ben gekomen. Hier heb ik echter pas sinds kort een naam aan kunnen geven.

Een quarterlife crisis wordt wel de identiteitscrisis voor dertigers genoemd. Nou ben ik wellicht nog net geen 30, maar toch vind ik dit van toepassing op mij.

Waarom? Omdat ik op dit moment voor mijn gevoel geblinddoekt ronddwaal in het leven. Zonder doel, zonder passie en zonder bestemming voor ogen. En daar wil ik graag aan werken om er weer uit te kunnen komen. De komende tijd zal ik mij proberen te focussen op dit probleem. Bijvoorbeeld door uit te zoeken waar ik gelukkig van word. Maar ik wil vooral uitzoeken wat mijn passie in het leven is. En nòg belangrijker. Hoe kom ik daar waar ik zijn wil in mijn leven?!

Faalangst:

En dan is er nog dat andere obstakel, namelijk mijn faalangst. Zo ga ik bepaalde uitdagingen niet aan, puur en alleen omdat ik bang dat het ik het niet kan. Dat ik er niet goed genoeg, niet slim genoeg, niet leuk genoeg voor ben. But, fear kills dreams. En ik wil mijn leven niet laten bepalen door mijn angst om te falen. Ook al betekent dat, dat ik wellicht niet in alles succesvol zal zijn. Zonder moeilijke uitdagingen, kom je niet verder in het leven.

***

Benieuwd naar het vervolg artikel? Lees dan ‘quarter life crisis 1.1.’


Dus ik zal de komende tijd een aantal artikelen wijden aan dit onderwerp. Mocht je het interessant vinden of jezelf hierin herkennen, dan hoop ik dat je iets kan hebben aan mijn artikelen.

Voor nu bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: