Nicci French

Nicci French | ‘Blauwe Maandag’ – recensie.

Vandaag is het vrijdag 30 juni en dat betekend dat het einde van de maand is aangebroken. En dùs is het tijd om het genomineerde boek van de maand ‘Blauwe maandag’ van het schrijversduo Nicci French te bespreken. Ik hoop dat je hebt meegelezen, maar mocht dit niet zo zijn dan zou ik deze recensie even overslaan. Indien je hem wel hebt gelezen, dan ben ik erg benieuwd naar jouw mening. Benieuwd naar de mijne?

Recensie:

Nicci FrenchLaten we deze boekrecensie zo kort en krachtig mogelijk houden. Wat betreft het boek ‘Blauwe maandag’ ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

Ik vond het een leuk boek, waarbij ik wel enigszins moest wennen aan de opbouw van het verhaal.

Uiteraard had ik ook een aantal kritiekpunten:

  • Ik vond het begin van het boek erg pakkend en boeiend. Een sterk begin zoals je van een goede thriller mag verwachten. Wat ik echter jammer vond was dat we vervolgens kennis maken met redelijk wat verschillende personages, waarvan ik de functie in het verhaal niet snel genoeg kon ontdekken.
  • Tevens vond ik het jammer dat het inleidende verhaal pas in hoofdstuk 16 terug kwam, in het huidige verhaal van het boek. Ik ben nogal een ongeduldige lezer en ik vond dan ook dat ik net ìets te lang moest wachten op de samenvoeging van deze twee verhaallijnen.
  • En tot slot vond ik het jammer dat ik een deel van de ontknoping van het verhaal zag aankomen. Dit kwam met name door de manier waarop een bepaald personage in beeld werd gebracht. Maar ondanks dat ik het kon voorspellen, vond ik het toch leuk bedacht van het schrijverskoppel.

Gelukkig had ik naast een aantal kritiekpunten ook een aantal positieve punten:

  • Persoonlijk vind ik het begin van een verhaal in een boek ontzettend belangrijk en vaak kan ik daaruit al opmaken of ik het een leuk boek ga vinden of niet. Ik vond dat Nicci French mij als lezer van ‘Blauwe maandag’ voorzien heeft van een spannende inleiding, waardoor mijn interesse meteen was gewekt.
  • Het personage Frieda Klein vond ik erg leuk. Met name het feit dat ze graag alleen in haar eigen huis is, vond ik erg leuk om te lezen. Geen idee waarom, maar daardoor werd zij voor mij een leuker personage. Gelukkig maar, want Frieda Klein begeeft zich als een rode draad door deze serie van Nicci French heen.
  • Ondanks dat ik een deel van het plot wel zag aankomen, zag ik een ander deel weer niet aankomen. Persoonlijk vond ik dat meer dom van mezelf, dan knap van het schrijversduo. Maar wellicht geef ik hun daarmee te weinig krediet.

Goed, al met al kan ik dus wel stellen dat ik ‘Blauwe maandag’ van Nicci French een leuk, vermakelijk en redelijk spannend boek vond. Met name het hoofdpersonage Frieda Klein vond ik leuk en daardoor ben ik  dan ook zeker benieuwd naar het vervolg genaamd ‘Dinsdag is voorbij’.

Benieuwd naar meer gerelateerde artikelen over boeken? Klik dan hier.

Volg op Bloglovin

En dat was het voor vandaag. Ik ben benieuwd naar wat jij van dit boek vond? Let me know als je wilt.

Bedankt voor het lezen en ik wens jou alvast een prettig weekend!

peggyst

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: