Netflix series

Netflix series #1 | 3 aanraders; komedie, drama, waargebeurd.

Sinds een aantal weken hebben laif laif en ik een Netflix abonnement. Daarvoor maakten we altijd (semi stiekem) gebruik van het account van zijn broertje. Maar omdat Netflix mijn moeder ook wel leuk leek, besloot om ik zelf een abonnement af te sluiten, die we met ons drieën kunnen delen. Inmiddels heb ik prachtige vierkante oogjes van al het Netflix kijken. Maar! Een voordeel daarvan is dat ik jou vandaag 3 leuke Netflix series kan aanraden. Benieuwd om welke series het gaat?

Netflix series

1. The Keepers:

Ik begin met het aanraden van een waargebeurd, aangrijpende en indrukwekkende documentaire genaamd ‘The Keepers’. Dit is een 7-delige documentaire over waarin 2 oud leerlingen zich vastbijten in een cold case zaak, omtrent de moord van zuster Cathy Casnik.

Van tevoren had ik verwacht dat de documentaire zich met name zou focussen op de moord van zuster Casnik en deels is dat ook zo. Maar tijdens de documentaire komen veel meer (verschrikkelijke) zaken naar boven. Ik wil niet teveel verklappen, maar ik vond het heftig om te horen wat er allemaal heeft plaats gevonden in deze katholieke kerken. Gebeurtenissen die ronduit verschrikkelijk zijn en die de hypocrisie van de desbetreffende kerken en zijn medewerkers toont.

Elke aflevering van The Keepers duurt ongeveer 1 uur en alle 7 afleveringen staan nu op Netflix. Ik heb deze documentaire met een mengeling van afschuw en bewondering bekeken. En juist doordat men in deze documentaire niet schuwt van bepaalde onderwerpen, vind ik het absoluut een aanrader.

The Keepers scoort een 8,3 op het IMDb.

2. Atypical:

Deze serie staat sinds kort op Netflix en inmiddels heb ik het eerste seizoen met plezier bekeken. Atypical is een comedie drama serie, waarin de 18-jarige Sam centraal staat, die geboren is met autisme. In de serie zien we hoe Sam op zoek gaat naar een vriendin. En terwijl hij aan deze zoektocht begint, verandert langzaam maar zeker de balans binnen zijn gezin.

Ik heb zitten twijfelen of ik nog een aparte recensie zou schrijven over deze serie, maar ik benoem hem gewoon in dit artikel.

Atypical was een serie die mij in eerste instantie niet meteen aansprak, totdat ik de eerste aflevering had bekeken. Al met al vond ik het een leuke serie, met name vanwege alle komische momenten. Uiteraard had ik ook een aantal minpunten, zoals het feit dat autisme is allerlei soorten en vormen voorkomt. In Atypical heeft men gekozen om weinig van de echt heftige momenten (op 1 aflevering na) te laten zien. Tijdens de serie ligt de focus met name op de grappige en schattige eigenschappen en momenten die autisme met zich meebrengt. Maar goed het gaat hier om een serie en geen documentaire, dus ik kan deze keuze ook wel weer begrijpen.

Het eerste seizoen van Atypical bestaat uit 8 afleveringen, die elk 30 minuten duren. En hoogstwaarschijnlijk krijgt Atypical een vervolg in de vorm van een tweede seizoen, welke ergens rond augustus 2018 zal verschijnen.

Atypical scoort een 8,4 op IMDb

3. Unbreakable Kimmy Schmidt:

Een komedieserie die o.a. is geproduceerd door comédienne Tina Fey, waarin een jonge dame genaamd Kimmy Schmidt na 15 jaren gevangenschap weer terug keert in de huidige maatschappij. Ze belandt midden in het bruisende New York. In de serie zien we hoe Kimmy zich leert aanpassen aan haar nieuwe leven in the big city New York.

Als je de trailer bekijkt dan verwacht je wellicht een flauwe voorspelbare serie. Maar niets (echt niets!) is minder waar. Unbreakable Kimmy Schmidt is een ontzettende leuke en makkelijk weg te kijken serie. De humor is ontzettend leuk, droog en grappig. En je wordt als kijker meegenomen in de meest absurde situaties, waardoor deze serie alleen maar nog leuker wordt.

Ik raad iedereen deze serie aan die zin heeft in een grappige serie, waarbij je een aantal minuten niet hoeft na te denken en alleen maar hoeft te lachen en te genieten. Momenteel staan er 3 seizoenen, elk bestaande uit 13 afleveringen, op Netflix.

Umbreakable Kimmy Schmidt scoort een 7,8 op het IMDb.


En dat waren mijn top 3 aanraders wat betreft Netflix series op dit moment. Naar welke serie ben jij het meest benieuwd? Of welke serie heb jij ook al bekeken? Ik wens je in ieder geval alvast veel kijkplezier!

Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

 

 

Vind je dit een leuke rubriek? Bekijk dan mijn filmrecensies pagina voor meer over films en series.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: