movies

Must see movies voor 2016

Zoals je wellicht weet ben ik een enorme films & series fan! Zet mij maar op de bank met een dekentje, thee en een goede film of serie, en je hoort mij de rest van de dag niet meer. Voor 2016 staan er gelukkig ook weer een heleboel leuke films op de bioscoopagenda’s. En vandaag geef ik jou mijn top 5 must see movies voor 2016. Kijk je mee?

Must see movies:

1. Batman v Superman: Dawn of Justice:

Ik kijk echt ontzettend uit naar deze film en daarom benoem ik deze als eerste. De film is een sequeel op de film ‘Man of Steel’ waarin Superman een enorme verwoesting heeft achtergelaten in Metropolis, waar uiteraard niet iedereen blij mee is. Ook komt tevens de schurk Lex Luthor terug in dit deel om Superman te terroriseren. Gelukkig hoeft Superman het ditmaal niet alleen op te lossen. Hij krijgt namelijk de hulp van Batman (not so surprising), Aquamen en (!) Wonder Woman. Wait what?! Wonder Woman? Hoe freaking awesome! In deze film wordt overigens de rol van Batman niet langer door Christian Bale vervuld, maar door Ben Affleck. Ik ben benieuwd hoe ik hem in deze rol zal vinden. Op zich heb ik Ben Affleck eigenlijk nooit een heel opvallende acteur gevonden, maar wellicht kan hij mij verrassen in deze film. Ik kan in ieder geval niet wachten en hopelijk zal de film dan ook niet teleurstellen.

Premiere datum: 24 maart 2016.

2. The Danish Girl:

The Danish Girl is een film die mij meteen na het bekijken van de trailer nieuwsgierig heeft weten maken. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de vroege jaren 20. Wanneer Einar Wegener wordt gevraagd om als vrouwelijk model in te vallen, begint zijn obsessie voor het vrouwelijk lichaam. Einar Wegener besluit verder door het leven te gaan als vrouw. En zoals je kan begrijpen, zal dat een hoop drama opleveren. De hoofdrolspeler Eddie Redmayne heeft een bepaalde mysterieusheid over zich heen, die mij intrigeert. Ik vond hem in de film ‘The theory of everything’ ook al ontzettend overtuigend en ben dan ook zeer benieuwd hoe hij de rol van transgender zal vervullen.  Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt. En gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten, want deze film gaat in januari 2016 in Nederland in premiere.

Premiere datum: 14 januari 2016.

3. X-Men: Apocalypse:

Ik weet niet zeker of dit de officiële trailer is, maar als echte Marvel fan kan ik deze film niet uit mijn top 5 laten. In dit deel maken we kennis met de eerste en meest sterke mutant ooit, namelijk Apocalypse, die ook nog eens onsterfelijk en onverslaanbaar is. Wanneer hij na duizenden jaren weer ontwaakt, rekruteert hij een team van sterke mutanten – waaronder een jonge Magneto – om de mensheid te verwoesten. En uiteraard is het aan het jonge X-Men team om deze onverslaanbare & onsterfelijke bad mutant te verslaan. Wat wellicht leuk is om te weten is dat er een aantal nieuwe acteurs aan de cast toegevoegd waar ik erg benieuwd naar ben, zoals Sophie Turner (Game of Thrones), en Channing Tatum (o.a. Step-Up). Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik eerst het voorgaande deel opnieuw zal moeten bekijken, voordat ik deze film in de bioscoop ga bekijken. Gewoon om alles goed te kunnen begrijpen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

Premiere datum: 19 mei 2016. 

4. Captain America: Civil War:

Wederom een Marvel film, maar ik ben nou eenmaal fan. Chris Evans is nogmaals in de huid gekropen van Steve Rogers – Captain America. In deze film wordt er verder geborduurd op de laatste ‘The Avengers: Age of Ultron’.  Steve Rogers heeft nu de leiding over het nieuwe Avengers team. Gedurende de film raakt het nieuwe Avengers team door gebeurtenissen in twee kampen verdeeld. Een deel staat onder leiding van Steve en het andere deel staat onder leiding van Tony Stark – Iron Man.  Ook deze film zal natuurlijk weer boordevol actie, humor en een kleine dosis drama zitten.

Premiere datum: 5 mei 2016.

5. Finding Dory:

Ook al ben ik inmiddels 29 jaar oud, ik heb nog steeds een zwak voor animatiefilms. Vooral door de humor die er in zit, die ik vroeger als klein kind nog niet echt begreep. Finding Dory is natuurlijk het vervolg op Finding Nemo, die overigens 13 jaren op zich heeft laten wachten.  Ditmaal gaat Dory samen met haar vrienden Nemo en Marlin een nieuw avontuur tegemoet, waarin zij opzoek gaan naar antwoorden over Dory haar verleden. De stem van Dory wordt (gelukkig) wederom vertolkt door Ellen Degeneres. Dit zal zeker een leuke film zijn om met je kinderen naartoe te gaan. Of gewoon voor ‘kleine’ volwassenen, just like me ;-).

Premiere datum: 29 juni 2016

***

Wil je meer film gerelateerde artikelen lezen, zoals filmrecensies? Dat kan, klik dan hier.


Dat was mijn top 5 voor volgend jaar. Naar welke film heb ik jou het meest nieuwsgierig kunnen maken? Let me know, want ik ben erg benieuwd! 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: