zomerkleding

Mijn zomerkleding wishlist.

Meestal als het mooi weer begint te worden in Nederland, krijg ik last van FOMO (Fear Of Missing Out) en dit gaat vaak gepaard met een heleboel impulsieve paniek aankopen wat betreft kleding. Om dat dit jaar te voorkomen, heb ik een zomerkleding wishlist gemaakt voor de lente/zomer van 2017. Benieuwd naar welke kledingstukken ik in mijn zomerkleding wishlist heb opgenomen?

Zomerkleding wishlist

Voor deze lente en zomer heb ik gekozen voor twee verschillende ‘stijlen’. Namelijk de casual & comfortabele stijl en de kleurrijke printen stijl. Ik koos voor deze twee stijlen, omdat ik in de zomer toch snel kies voor kleding die comfortabel zit, wat vaak resulteert in een casual look. Maar daarnaast houd ik er ook heel erg van om vrolijke en gekleurde kleding te dragen. Dus om ook die stijlbehoefte te vervullen, wil ik daar ook een aantal kledingstukken van in mijn kast hebben hangen. En met die 2 stijlen in mijn achterhoofd heb ik de volgende zomerkleding wishlist weten te creëren:

1.Blouses:

zomerkledingDe blouse vind ik een ideaal kledingstuk voor de Nederlandse lente- en zomerdagen. Over het algemeen zijn de meeste blouses vrij luchtig, waardoor je ze prima kunt dragen op de wat warmere dagen of op de koelere dagen. Het fijne van een blouse is dat het een kledingstuk is die op verschillende manieren gedragen kan worden. Zo kan je hem met een short dragen, waardoor je een wat meer casual look kunt creëren of je draagt hem zoals hierboven op een nette zwarte pantalon wat een zakelijkere uitstraling geeft. Wanneer de blouse een toffe print of een mooie kleur heeft, hoeft het echt geen saai kledingstuk te zijn en is het ook nog eens geschikt voor veel gelegenheden. En mocht het iets te warm worden, dan kun je altijd nog de mouwen opstropen, wat ook weer een mooie nonchalante look geeft. 

2. Blouses met korte mouwen:

zomerkledingDe blouse met een korte mouw is helemaal ideaal voor de echt warme zomerse dagen. Ik heb de meest rechtste blouse van de Zara onlangs gekocht en ik ben er zo ontzettend blij mee! Het is een wat kortere wikkelblouse, met een mooie v-hals. Persoonlijk vind ik blouses met een v-hals mooier bij mij staan, omdat het wat slanker oogt bij mijn boezem. Dus mocht jij een wat grotere boezem hebben, dan staan blouses met een v-hals vaak mooier dan blouses met een rondere hals. Althans, dat is mijn mening. Je moet uiteraard gewoon lekker dragen wat jij zelf leuk vindt. 

3. Casuel t-shirts:

zomerkledingDe bovenstaande t-shirts vind ik erg geschikt voor de dagen dat ik het liefst lekkere casual zomerkleding wil dragen. Ik heb momenteel al een wit Levi’s t-shirt en daar ben ik erg blij mee, omdat je er een mooie casual look mee kan creëren.  En deze donker blauwe Levi’s t-shirt lijkt mij ook tof, omdat die toch net even anders is dan mijn witte versie. En ik heb hem nog niet eerder bij iemand anders gespot, wat ik ook altijd wel fijn vind. Dus wie weet schaf ik dit t-shirt binnenkort wel aan, want de prijs vind ik ook niet verkeerd. 

4. Casual jurken:

zomerkledingEen ander kledingstuk welke ook absoluut niet mag ontbreken in mijn zomerkleding wishlist, is de jurk. En dan met name de wikkeljurk (the ‘wrapdress’), die ik momenteel veel spot in de winkels. Deze jurken passen erg goed bij mijn appelfiguur en  accenturen precies die delen van mijn lichaam die ik mooi vind en camoufleert hetgeen ik minder mooi vind. En de bovenstaande jurken zijn niet alleen betaalbaar, maar hebben ook nog eens allemaal een leuke print en een toffe kleur. 

5. Nette jurken:

zomerkledingDe bovenstaande jurken hebben een iets wat chiquere uitstraling, met name de twee versies van de Zara. Beide jurken van de Zara staan al langere tijd op mijn zomerkleding wishlist, maar ik vind de jurken gewoon net iets te prijzig. Ik hoop dan ook van harte dat ze binnenkort in de uitverkoop komen, maar ik verwacht dat dat nog wel even zal duren. De jurk in het midden van de H&M had ik laatst gepast, maar die was helaas niet meer voorradig in de maat die ik nodig had. Heel erg jammer, want het was een mooie jurk die ook nog eens heel betaalbaar was. 

6. Rokjes & Shorts:

zomerkledingOch, ik ben echt fan van de short van Loavies. Want deze past precies bij mijn relaxte en comfortabele stijl. De beide rokjes van Costes vind ik door de kleuren en de print ook erg leuk, zeker met een paar stoere boots eronder. En ook nog best betaalbaar voor Costes kleding. 

7. Schoenen met hak:

zomerkledingPersoonlijk ben ik niet bereid om veel geld aan schoenen uit te geven , tenzij het om een paar goede zwarte boots gaat, zoals bijvoorbeeld mijn Timberlands. Maar voor zomerschoenen geef ik liever niet meer dan maximaal € 30,- uit. En ja, je ziet het goed alle bovenstaande schoenen liggen ruim boven de € 30,- en ik zal ze dan ook niet meteen aanschaffen, maar ik vind ze wel allemaal erg mooi en goed bij mijn garderobe passen. Alhoewel ik momenteel wel zit te twijfelen of ik de enkellaarsjes van de Sacha nu moet kopen. Niet alleen ben ik dol op enkellaarsjes, maar dit paar zou ik het hele jaar door kunnen dragen. En dan ben ik op zich best bereid om er meer dan € 30,- aan uit te geven. Hmm…wie weet…wie weet.. Ik ga er nog even over nadenken.

8. Schoenen zonder hak:

zomerkledingSchoenen mogen van mij of heel neutraal zijn òf juist heel opvallend. Maar waar elke schoen aan mòet voldoen, is dat deze vooral comfortabel moet lopen. Comfort staat bij mij op nummer 1 als het om schoenen gaat. En daarom kies ik dan ook vaak voor schoenen zonder een hak. De roze loafers en de metallic sneakers van de Mango vind ik echt  tof, maar helaas ook weer erg prijzig. 


Goed, dat was het weer wat betreft mijn zomerkleding wishlist 2017. Heb jij er nog iets leuks tussen gezien? En wat moet jij deze zomer echt nog aan je garderobe toevoegen? Let me know!

Bedankt voor het lezen!

peggyst

Mijn vorige fashion gerelateerde artikelen vind je hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: