gratitude log

Mijn gratitude log

Voor het geval je het nog niet wist, Oprah Winfrey is mijn idool. Ik geloof (bijna) alles wat zij zegt en spring dan ook vaak op de volgende manier naast mijn vriend op de bank: ‘Laif, weet je wat ik vandaag gehoord heb van Oprah?’. Op de bank zie ik mijn vriend nog net niet met zijn ogen rollen. ‘Nou kom maar op met je Oprah bijbel wijsheden’, zegt hij. Blij begin ik te vertellen: ‘Nou ik hoorde Oprah zeggen dat hetgeen waar je je in je leven op richt, dat hetgeen is waar je meer van aantrekt in het leven’. Aan de  overkant blijft het heel even stil en dan: ‘Ah mooi ja’. Tjah diepgaande gesprekken worden er gevoerd bij ons op de bank, dat merk je wel :-P.

Gratitude log

Meer positiviteit:

Door je jaren heen heb ik vaker van verschillende bronnen gehoord dat hetgeen waar je je aandacht op vestigt, dat hetgeen is waar je meer van creëert. Met andere woorden zou je dus kunnen zeggen dat wanneer je je focust op de positieve aspecten, gebeurtenissen en feiten in je leven, je daar dus alleen maar meer van creëert. Met deze gedachte in mijn achterhoofd ben ik op 6 januari 2016 een ‘Gratitude Log’ gaan bijhouden.

Dankbaar:

In mijn gratitude log moet ik (ongeveer) een maand lang, elke dag 3 punten benoemen waar ik dankbaar voor ben. Waarom 3 punten? Puur omdat dit een haalbaar doel is. Niks is vervelender dan ergens mee beginnen met onrealistische doelstellingen. Van tevoren had ik bedacht dat 3 punten wel haalbaar zouden moeten zijn.

Nou hoeven de 3 punten overigens niet altijd over hele grote gebeurtenissen te zijn. Dat mag, maar het hoeft absoluut niet. Het is juist leuk om ook bij de kleine positieve gebeurtenissen van een dag stil te staan. Immers: ‘Wie het kleine niet eert, is het grote nait weerd’. En zo kom je er achter dat er elke dag wel een aantal gebeurtenissen zijn waar je dankbaar voor kan zijn, maar waar je wellicht van tevoren niet zo bij stil gestaan had.

Ik ben nu 5 dagen een gratitude log aan het bijhouden en ik moet toegeven dat het soms best lastig is om iets te bedenken. Vaak ook omdat je graag voor iets ‘groots’ dankbaar wilt zijn. Gelukkig is het mij tot nu toe wel elke dag gelukt en ben ik door deze oefening meer bij mijn dagelijkse bezigheden stil gaan staan. Kortom, ik vind het leuk dat ik hiermee begonnen ben en ga het ook zeker tot aan het einde van de maand vol blijven houden. En wie weet ben ik er na een maand zo aan gewend, dat ik ook in februari hiermee doorga.

Aanrader:

Ik zou het iedereen aanraden om dit eens te proberen, al is het maar voor een week. En nou moet je niet gelijk gaan miepen dat je hier geen tijd voor hebt, want dat is het grootste excuus dat wij in onze huidige maatschappij aanvoeren. Voor belangrijke dingen kun je altijd tijd maken. En alles wat een positieve bijdrage aan jouw leven kan geven, is het waard om  tijd voor vrij te maken. Althans dat lijkt mij.


Dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat ik jou met dit artikel wellicht heb kunnen inspireren om elke dag bij iets positiefs stil te staan.

Bedankt voor het lezen.

Liefs, Peggy.

2 comments

 1. blubikbenRanjie

  Wellicht is het boek The Secret iets voor jou? Tenzij je ‘m al gelezen hebt.

  Beantwoorden

  1. MLLBU - MyLittleLifeBubble

   Ja, dat boek heb ik gelezen. Ik vond het zeker een interessant boek! Prettig weekend! Liefs, Peggy.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: