maandag

Maandag | Mijn favoriete dag van de week.

Aah ja het is gelukkig weer maandag, mijn favoriete dag van de week. En ja, ik hoor je al denken. ‘Die Peggy is helemaal van haar padje af!’. Want welke gek benoemt maandag nou als haar/zijn favoriete dag van de week?! Nou, ik kan mij jouw reactie heel goed voorstellen. En daarom vertel ik je vandaag waarom de ‘maandag’ mijn favoriete dag van de week is.

Terwijl de meeste mensen bij het horen van het ellendige geluid van hun grootste vijand – hallo schijt wekker – op die verrekte vroege maandagochtend een lichtelijke Gilles de la Tourette aanval krijgen, druk ik in alle rust mijn wekker uit. Voor 1 dag in de week maakt mijn vertrouwde ‘resting bitch face’ plaatst voor een ‘blije dodo face’.

Mijn liefde voor de maandag heeft eigenlijk een hele simpele verklaring. Het heeft namelijk alles te maken met mijn energielevel aan het begin van een week. En deze kun je het beste vergelijken met een stuk speelgoed dat je kunt opwinden. Aan het begin van de week – dus op maandag – ben ik helemaal opgeladen en schiet ik vol enthousiasme (lees energie) de week in. En naarmate de week vordert verander ik steeds meer in een oma, die uit het zwembad probeert te komen na haar wekelijkse aquarobics sessie. Met andere woorden, ik ben dus niet meer vooruit te branden.

En dàt is de reden waarom maandag mijn favoriete dag van de week is. Het is de dag waarop ik een nieuwe week weer vol energie en goede moed, tegemoet kan gaan. Een week vol nieuwe kansen en mogelijkheden. En zeg nou eerlijk, wie vindt een nieuwe start die wekelijks plaatsvindt nou niet fijn?!

Ik hoop dan ook dat jij vandaag de dag vol goede moed en fris & fruitig tegemoet gaat. En mocht je nou met het verkeerde been uit bed zijn gestapt, bedenk je dan het volgende:

maandag

maandag


Is maandag ook jouw favoriete dag? Of heeft toch een andere dag in de week jouw voorkeur? Let me know, ik ben erg benieuwd.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

One comment

  1. The Grinch of the weekend.

    […] ik al in dit artikel vertelde, is maandag mijn favoriete dag van de week. Dat komt A: Omdat ik dan meestal de meeste […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: