korte verhalen

Korte verhalen | #1 : ‘Grijs’.

Schrijven is een passie van mij geworden. En vandaag wil ik graag iets nieuws met je delen op mijn blog, namelijk korte verhalen door mij geschreven. Vandaag deel ik mijn eerste poging. Benieuwd? Ik ook ;-). Daar gaan we.

Korte verhalen | #1 : ‘Grijs’.

Esther kijkt op van haar computer en haar blik valt op de wereldkaart die boven het bureau hangt. Ze kijkt naar al die prachtige landen en bedenkt wat voor geweldige avonturen een bezoek aan al die landen met zich mee zouden brengen. Al dagdromend valt Esther’s blik op het raam. Haar uitzicht bestaat uit het grijze pand van de overkant, dat vandaag vergezeld wordt door het grijze weer. Grijs. Ja, dat was de kleur waarmee zij haar leven op dit moment het beste kon omschrijven. Niet stralend als de kleur geel, niet passievol als je kleur rood, niet levendig als de kleur groen. Nee, haar leven was grijs. Van haar suffe kantoorbaan tot aan haar kledingstijl, alles was grijs. Niet ontzettend leuk, maar ook niet ontzettend vervelend. Gewoon standaard, gewoon saai. Niets meer, niet minder.

Om exact 17:00 uur  en geen seconde later sluit Esther haar computer af. Ze loopt naar de kapstok, pakt haar jas en zwaait naar haar collega’s. ‘Prettig weekend mensen!’, roept ze nog snel, waarna ze de deur uit loopt. Gelukkig ziet ze hun pas over 2 dagen weer. Aangezien haar werk  zich op 5 minuten loopafstand van het centrum bevindt, besluit Esther om richting het centrum te lopen. Bij elke stap voelt ze haar werkmodus van zich af vallen en voelt ze zich meer en meer ontspannen. Ze kijkt naar alle mensen die ze onderweg tegenkomt. Van het kleffe tienerkoppel, tot aan de lamlendige zwerver die een druk gesprek met zichzelf aan het voeren is. Ze bekijkt het allemaal en loopt rustig door. Ondertussen ziet ze zichzelf ritmisch voorbij komen in de weerspiegelingen van alle winkelpanden waar ze aan voorbij loopt. Terwijl ze zichzelf hierin bekijkt, bedenkt Esther zich hoe graag ze wou dat haar leven er anders uitzag. Hoe graag ze nog steeds op wereldreis wil. Iets wat ze van plan was om te doen nadat ze was afgestudeerd, maar wat er tot op de dag van vandaag nog niet van gekomen is. Ze was niet uitgegroeid tot de stralende jonge vrouw , die ze voor ogen had. Nee, wanneer ze naar zichzelf kijkt ziet ze een grijs muisje, die vast geroest zit in een leven dat ze niet wil. En die wereldreis? Die droom leek de laatste tijd verder weg dan ooit.

Eenmaal thuis aangekomen legt Esther haar tas op de tafel, gooit haar schoenen uit en verruild haar werkkleding voor haar comfortabele huiskloffie. Terwijl ze het vlees in de magnetron legt om te ontdooien, de aardappels aan het schillen is, zet ze haar favoriete playlist aan. De playlist die ze een paar jaar geleden gemaakt had om af te kunnen spelen tijdens haar wereldreis. Terwijl ze aan het dansen is op de muziek, hoort Esther het slot van de voordeur draaien. ‘Hoi lieverd’, roept ze. Ze hoort hoe David zijn schoenen en jas uittrekt en richting de keuken loopt. ‘Hi schat, hoe is het?’, vraagt David terwijl hij haar een kus op haar voorhoofd geeft. Ondanks dat hun relatie wellicht niet meer zo spannend is als  in het begin, zou Esther een leven zonder David niet meer voor kunnen of willen stellen. ‘Gaat goed hoor, ik had een hele saaie dag. En die van jou’?, vraagt Esther. ‘Prima, blij dat het weekend is. Ik zal de tafel even dekken’, zegt David.

Tijdens het eten merkt David dat Esther wel erg stil is voor haar doen. ‘Weet je zeker dat alles goed is lieverd? Je bent zo stil’, vraagt David. Esther kijkt op van haar bord. Stiekem wil ze al heel lang iets vragen aan David, maar om teleurstelling te voorkomen heeft ze dit tot op heden nog niet gedaan. ‘Nou, eigenlijk is er iets wat ik al heel lang met je wil bespreken’, zegt ze. ‘Owh jee, dat kan haast niet goed zijn. Nou goed, vertel’, zegt David terwijl hij haar nieuwsgierig en enigszins argwanend aankijkt. Esther raapt alle moed bij elkaar en begint haar verhaal. ‘Weet je nog dat ik na mijn afstuderen een paar maanden op reis wou? Gewoon de wereld bekijken en mooie ervaringen opdoen?’. ‘Ja, dat weet ik nog’, zegt David. ‘Nou, ik zat eraan te denken om dat nu toch maar eens te gaan doen. Ik bedoel, ik heb genoeg geld gespaard om een poosje vooruit te kunnen. En eerlijk gezegd ben ik mijn leven zoals het er nu uit ziet, gewoon heel erg zat. Alles is saai en voorspelbaar geworden en wanneer ik in de spiegel kijk, dan herken ik mezelf gewoon niet meer. Maar goed ik snap ook dat jij hier  enigszins iets over te zeggen hebt en..’. ‘Maar dat vind ik een hartstikke goed idee lieverd’, zegt David terwijl Esther nog aan het doorratelen is. Aan de andere kan van de tafel kijkt Esther verbaasd op. ‘Echt waar?!’, vraagt ze verrukt. ‘Wauw, ik had echt verwacht dat ik hier had moeten pleiten als een malle!’. ‘Nee, het lijkt mij een heel goed idee voor jou. Ik merkte de afgelopen maand al aan je dat je niet lekker in je vel zat, maar ik dacht dat je gewoon ongesteld moest worden’, zegt David. Esther kijkt hem aan en rolt met haar ogen. Typisch iets voor mannen om het aan het feit dat ze een vrouw is te wijten.

Later die avond wanneer ze naar bed gaan is David erg stil. ‘Misschien kan ik je een aantal keren komen opzoeken, waar je dan ook maar mag zijn op dat moment. En dan kunnen we een deel van jouw ervaring, samen beleven’, hoort ze David onzeker opperen. Esther kijkt opzij en beseft hoeveel geluk ze heeft met David in haar leven. ‘Ooh dat lijkt mij echt super leuk lieverd!’, roept Esther vol blijdschap uit. ‘Hier had ik stiekem al op gehoopt, maar ik wist niet zeker of jij dat wel leuk zou vinden’. ‘Gelukkig maar, want ik kan mijn meisje natuurlijk niet zo lang missen’, zegt David terwijl hij Esther tegen zich aan trekt. En zo valt Esther voor het eerst sinds jaren weer vol goede moed in slaap.

Een maand later heeft Esther haar baan opgezegd en staat ze met haar koffer op Schiphol. Terwijl ze haar koffer incheckt, ziet ze David beteuterd kijken. ‘Over een week kom jij ook naar New York en dan kunnen we samen lekker rond gaan toeren. En ondertussen maak ik het huurhuisje lekker knus en gezellig voor wanneer jij komt’, zegt Esther met tranen in haar ogen terwijl ze David omhelst. ‘Geniet ervan lieverd, en tot over een week’, zegt David en hij laat haar weer los. Ze geeft hem nog een laatste kus, pakt haar handbagage en loopt naar de douane. Ze draait zich nog een keer om, ziet David lachend zwaaien en loopt vol goede moed door naar het vliegtuig. Eindelijk kan ze haar grijze leven inruilen, voor een kleurrijk bestaan.

***


Nou, dat was em hoor. Mijn eerste poging tot het schrijven van korte verhalen. Ik vond het spannend om met je te delen. Ik ben dan ook erg benieuwd wat je ervan vond? Onthoud wel dat ik geen officiële auteur ben en dus ook niet weet hoe je nou eigenlijk korte verhalen hoort te schrijven. Maar ik hoop dat je het desondanks leuk vond om te lezen. Vind je dit voor herhaling vatbaar? Laat het mij maar weten. 

Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

 

 

3 comments

  1. Poem | 'Pretty'

    […] Wil je meer gedichten en korte verhalen lezen? Klik dan hier. […]

    Beantwoorden

  2. Joël

    Zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: