kletsen

Zin om even bij te kletsen?

Vandaag leek het mij leuk om je eens even bij te kletsen. En dan wil ik het deze keer juist niet over mijn medische gebeurtenissen hebben, maar over alle andere zaken waar ik mij momenteel mee bezig houd.  Als ik nu naar mijn leven kijk, zijn er op dit moment 3 onderwerpen waar ik mij veel mee bezig houd. Benieuwd?

Het vinden van een leuke geschikte koopwoning:

Sinds ongeveer vorig jaar juli zijn Laif en ik begonnen met onze zoektocht naar een koopwoning.  Gelukkig wonen wij nu in een leuke huurwoning, waardoor wij geen haast hebben bij het vinden van een koopwoning. Gelukkig maar, want het vinden van een leuke en geschikte koopwoning is nogal een hele klus gebleken. Zeker omdat de woning aan bepaalde eisen moet voldoen. Zo zouden wij het liefst een woning willen die ‘levensloopbestendig’ is. Dus met andere woorden: een woning met een slaapkamer en badkamer beneden. Of wanneer dat niet het geval is, moet er de mogelijkheid bestaan om een traplift te kunnen plaatsen.

Ik heb denk ik inmiddels wel meer dan 10 woningen (als het er geen 20 zijn) bekeken heb en we hebben tot nu toe drie keer een bod uitgebracht. En helaas waren wij bij alle drie de woningen, de tweede bieders. Maar goed, door de afgelopen maanden heen zijn wij wel een stuk wijzer geworden, als het op de woningmarkt aankomt. Een ding wat wij in ieder geval niet zullen doen, is meer bieden op een woning dan deze (naar onze mening) waard is. In de stad Groningen gebeurd dit veelvuldig en persoonlijk vind ik dat erg onverstandig. Maar dat krijg je op een markt waar meer vraag dan aanbod is.

Inmiddels zijn wij dus ruim een half jaar bezig met onze zoektocht. En ik moet wel stiekem bekennen dat de moed mij nu wel een klein beetje in de schoenen begint te zakken. Maar eerlijkheidshalve moet ik ook bekennen dat wij beiden erg kritisch zijn, wat onze zoektocht er natuurlijk niet makkelijker maakt. Gelukkig liggen veel van onze wensen op dezelfde lijn en dàt scheelt heel wat discussies. Het vergt gewoon nog even wat geduld. ‘Het komt wanneer het komt.’

Mijn fitness journey:

Iets waar ik mij voor mijn laatste operatie ook heel erg mee bezig ben gaan houden, is het trainen van mijn conditie en het verminderen van mijn buikvet. Ik moest even een paar weken stoppen met fitness door de operatie, maar inmiddels ben ik weer 4 weken goed bezig. Ik denk dat ik gemiddeld 2x per week naar de sportschool ga. Helaas zie ik nu nog maar weinig verschil wat betreft het buikvet. Maar qua conditie gaat het nu alweer stukken beter.

Ik moet toegeven dat ik al het sporten toch wel verrekte zwaar vind. Met name de juiste balans met alle andere dagelijkse activiteiten, vind ik momenteel nog lastig. Het sporten is ook de voornaamste reden waarom ik niet meer elke week meer 3 artikelen online plaatst op mijn blog. Ik kan het simpelweg niet allemaal combineren qua energie. Maar dat is prima. Alles op zijn tijd toch?!

Mijn geheime project:

En als we dan toch gezellig aan het kletsen zijn, dan moet ik het wel hebben over mijn “geheime project”. Nou klinkt dat natuurlijk enorm spannend en groots, maar dat valt reuze mee. Waar ik precies mee bezig ben, houd ik nu nog even voor mezelf. Maar het is iets waar ik ontzettend veel energie van krijg als ik er mee bezig ben.

Momenteel zit ik nog in de onderzoeksfase en alleen al dat vind ik ontzettend leuk. In mei heb ik een afspraak gepland staan die alles te maken heeft met mijn project en ik kan niet wachten tot het zover is. Ik hoop na die afspraak ook wat meer duidelijkheid te hebben en ook daadwerkelijk het een en ander te kunnen gaan beginnen. Soms heb je een super leuk idee en kost het gewoon tijd om dit idee ook goed in praktijk te kunnen brengen. En ik wil hier ook rustig mijn tijd voor nemen. Zo ongeduldig als ik met veel dingen in het leven ben, zo rustig wil ik dit aanpakken. Ik wil er goed over nadenken, mij erin verdiepen en dan pas beslissen of ik dit ook in de praktijk wil brengen. En dat is waarom ik er tot nu toe nog niets over gezegd heb. Zodra het een en ander meer vorm begint te krijgen, zal ik dat uiteraard met mijn jou delen.


Nou dat is wel ongeveer alles wat mij momenteel zoal bezighoud. Ik ben zo ontzettend benieuwd wanneer Laif en ik een leuke koopwoning zullen vinden en kunnen verhuizen e.d. En wat betreft mijn geheime project. Ik hoop dat het uitloopt op iets moois! Heb jij enig idee wat mijn geheime project zal zijn? 

Bedankt voor het lezen!

peggyst

2 comments

 1. Rachel Kromdijk

  Heel veel succes en denk er inderdaad goed over na!

  Beantwoorden

  1. PeggyST

   Hi Rachel, dankjewel! En dat komt zeker goed. Leuk dat je even een berichtje hebt achter gelaten. Liefs, Peggy 🤓.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: