Kingsman- The golden circle

Filmrecensie | Kingsman : The golden circle.

Al maanden proberen een collega en ik samen naar de bioscoop te gaan, wat helaas vanwege onze verschillende agenda’s maar niet wou lukken. Afgelopen week was het dan eindelijk zover en konden we eindelijk gezellig samen naar de film. We kozen voor de film ‘Kingsman: The golden circle’. Aangezien ik het eerste deel leuk vond, was ik erg benieuwd of dit vervolg mij wederom zou kunnen vermaken. Benieuwd wat ik van deze actie komedie film vond en of ik het een aanrader is?

Kingsman: The golden circle:

Manners maketh man

Verhaal in het kort:

‘Kingsman: The golden circle’ is net als zijn voorganger een actie komedie film welke wederom geregisseerd en geschreven is door Matthew Vaughn. In dit deel keren oude bekenden als Eggsy (Taron Egerton) en Merlin (Mark Strong) terug voor een gloednieuw avontuur. Wanneer het hoofdkwartier (en alle andere vestigingen) van de Kingsman worden vernietigd, komen Eggsy en Merlin erachter dat er een Amerikaans ‘dochterbedrijf’ bestaat genaamd ‘The Statesman’. Wanneer er ditmaal een uiterst poppige slechterik opduikt, moeten de twee geheime elite organisaties samenwerken om de wereld te redden.

Extra’s:

  • Duur: 2 uren en 21 minuten.
  • Cijfer IMDb: 7,2.

De acteurs:

Naast de welbekende cast van de voorgaande film, zijn er ook een aantal nieuwe bekende namen aan de cast toegevoegd. Zo hebben Channing Tatum, Halle Berry en Julianne Moore hun opwachting gemaakt in dit deel. Van sommige acteurs had ik verwacht dat ze meer in beeld zouden zijn, maar dat bleek (helaas) niet het geval te zijn.

De kleine bijrol van een van Engelands meest bekende zangers vond ik persoonlijk erg grappig. Zijn rol was eigenlijk simpelweg reteslecht (geschreven), maar daardoor wel erg vermakelijk.

Filmtechnisch:

Aan filmtechnisch spektakel geen gebrek in deze film. ‘Kingsman: The golden circle‘ is geen film die rustig op gang moet komen. Nee, niets is minder waar. De allereerste scène zit gelijk ramvol actie, special effects, met goed en afwisselend camerawerk.

Maar daar ligt wat mij betreft ook gelijk een minpunt op filmtechnisch vlak. Bij het camerawerk is soms iets teveel gebruik gemaakt van CGI technieken, waardoor het voor het oog soms net ‘a bit much ‘bruv’ werd. Van mij had dit wel iets minder gemogen, want dan waren sommige actiescènes net iets beter te volgen en prettiger om naar te kijken.

Conclusie:

Kingsman: The golden circle‘ vond ik een grappige en vermakelijke actiefilm. Het verhaal is uiteraard absurd, maar dat hoort bij dit genre en bij deze filmreeks, als je het mij vraagt. Ik heb oprecht een aantal keren hardop moeten lachen, net als de rest van de zaal. En dat is altijd een goed teken.

Dat gezegd hebbende moet ik wel zeggen dat ik de film nèt iets wat aan de lange kant vond. Ik was dan ook erg blij dat er een pauze tussen zat, zodat ik er even tussenuit kon.

En verder had men in sommige scènes dus wel iets minder CGI technieken mogen toepassen wat mij betreft.  Een simpele ouderwetse vechtscène is soms meer dan genoeg.

Maar goed, al met al vond ik het een hele leuke film en ik geef deze film dan ook:

 

Kingsman: The golden circle

 

.

 

Vind ik het een aanrader?

Gelet op de prijzen die bioscopen tegenwoordig hanteren voor een bioscoopkaartje, houd ik er altijd rekening mee of ik vind dat je waar voor je geld krijgt. En met die gedachte in mijn achterhoofd ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

‘Kingsman: The golden circle’ is zeker een aanrader voor alle mensen die zin hebben in een leuke en grappige actie komedie. Èn voor alle mensen die fan waren van het eerste deel van de Kingsman films. Ik zou zeggen ga naar de bioscoop, geniet en neem het een en ander met een flinke korrel zout tot je, en je zult een hele gezellige middag/avond hebben.

Trailer:

‘Kingsman: The golden circle’ draait momenteel in de Kinepolis en in de Pathe bioscopen.

Benieuwd naar het eerste deel Kingsman: The Secret Service?


En dat was mijn filmrecensie van de ‘Kingsman: The golden circle’. Heb jij deze film al gezien? Of staat deze nog op jouw to-watch list?

Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

 

 

Wil je meer filmrecensies lezen? Dat kan, klik dan hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: