happy

Heart 2 heart time #3: Status: ‘Just happy’.

Als ik vandaag de dag naar mijn huidige leven kijk, kan ik zeggen dat ik ‘happy’ ben. En nee, dit zeg ik niet op een hoogtepunt in mijn leven. Integendeel juist, mijn leven is absoluut niet gelopen zoals ik dat voor ogen had. Maar toch kan ik merken dat ik mij de laatste tijd happier voel. “Maar waarom dan” en “Hoe kan dat dan?”, vraag ik mezelf af. Ik denk dat het komt omdat ik mijn leven wat meer geaccepteerd heb, zoals die op dit moment is. Wellicht ben ik wat meer tevreden met hoe bepaalde dingen op dit moment zijn.

Nee ik zal nooit de carrièrevrouw worden, althans niet zoals mijn leven er op dit moment uitziet, die ik altijd heb willen zijn. Maar wat ik wel heb geleerd door mijn laatste baan is dat ik nooit en te nimmer meer voor een werkgever zal werken die mij alleen maar als een nummer beschouwd. Die, zodra ik ziek werd, mij het liefst zo snel mogelijk het bedrijf uit wou werken. Puur en alleen omdat ik ergens op het hoofdkantoor beschouwd werd als een nummer, die teveel geld kostte en te weinig opleverde. En dat terwijl ik mij zolang mogelijk niet wou ziek melden omdat ik niet als ‘zwak’ gezien wou worden. Want ik had immers ‘maar een verkoudheid’. Nee, dit zal ik nooit en te nimmer meer laten gebeuren. En van die ervaring heb ik veel geleerd, en achteraf gezien ben ik blij dat ik dat heb meegemaakt.

En ja, nu zit ik tegenwoordig thuis en moet ik rondkomen van een klein budget. Maar ik kan je wel vertellen, dat ik mij nu gelukkiger voel dan toen ik voor mijn laatste werkgever werkte. Het enige wat ik toen deed was werken, eten en slapen en vervolgens weer werken, eten en slapen. Elke dag reizen naar Assen & 4 dagen in de week werken, gosh het brak me toen al op. En dat was toen mijn leven!

Soms loopt het leven gewoon niet zoals gepland. Maar wie weet heeft het wel zo moeten zijn! Immers door mijn laatste baan, heb ik wel mijn vriend leren kennen.

Ik ben blij met mijn leven, hoe simpel dit ook is. Ik ben blij met mijn vriend, familie en de paar lieve vriendinnen die ik heb. Nee ik ga niet vaak op stap, of reis de hele wereld over. En nee, ik heb geen baan waarmee ik veel geld verdien. En toch ben ik nu happier dan ik een hele poos ben geweest. Ik kan genieten van een wandeling in het bos met mijn vriend en hond, of lekker gezellig even een paar boodschapjes doen met mijn moeder in de auto. Of het lezen van een goed boek. Of lekker film kijken of series kijken. Het is allemaal heel simpel, en niet heel spannend nee. Maar ja, dit is wat ik nu heb. En daar kan ik maar beter blij mee zijn.

Ik kan oprecht zeggen dat ik  s’ochtend blij opsta, wellicht niet elke dag maar wel vaak.

En ik verveel me eigenlijk nooit. Vraag me niet hoe dat kan, want dat snap ik zelf eigenlijk ook niet. Ik heb gelukkig altijd goed ‘alleen’ kunnen zijn en ik kan me prima in mijn eentje vermaken. Ook kan ik mij verheugen op een uitje met een vriendin, ook al zal die pas over een dikke maand vinden. Ik heb er nu al zin in!

Ben ik altijd zo happy? Nee, natuurlijk niet. Zeker niet als ik veel naar het ziekenhuis moet of mijn gezondheid mij weer eens extra in de steek laat. Maar ik weet wel dat happy zijn voor mij een keuze is. En ik weet ook dat dit niet voor iedereen een kwestie van een ‘knop omdraaien’ is en daarmee dus ook geen keuze voor sommige mensen, maar dat terzijde. Ik heb het geluk dat ik gebeurtenissen goed kan relativeren. En alhoewel mijn financiën mij vaak letterlijk een hoge hartslag geven, ben ik happy en tevreden met mijn leven op dit moment. Maar dat wil niet zeggen, dat ik sommige dingen niet graag anders zou willen zien! Maar hier altijd tegenaan boksen en mezelf hiermee alleen maar frustreren, werkt ook niet. Je kan prima happy zijn met je leven, ondanks dat het wellicht op het moment niet is zoals je altijd voor ogen had. Immers, dit kan altijd nog komen.

Mocht jij in een fase zijn in je leven waarin je niet meer zo happy bent heb ik de volgende tips voor je:

Probeer zoveel mogelijk je leven te accepteren. En met accepteren bedoel ik niet dat je nergens ontevreden over mag zijn, of dat je maar lui op de bank kan zitten niks doen. Nee, ik bedoel meer dat je het leven kan proberen te accepteren zoals die op dit moment is. Zonder dat je daarmee de hoop en verwachting opgeeft dat het in de toekomst (nog veel) beter kan en zal worden. En als je zelf niet weet hoe je op dat punt van acceptatie kan komen, kun je altijd om hulp vragen.

Probeer te kijken naar de dingen die je wél in je leven hebt, waar je happy van wordt. Je gezondheid, je gezin, je vrienden, je baan of whatever makes you happy.

Probeer te relativeren. Vergeet niet dat hoe erg jouw situatie op dit moment ook is, er altijd wel iemand is die het nóg zwaarder heeft dan jij. En die persoon zal ook gewoon door moeten. Zo zijn er bijvoorbeeld onvoorstelbaar veel mensen die dagelijks te horen krijgen dat zij ongeneselijk ziek zijn, een auto ongeluk krijgen of wat dan ook. Dit klinkt misschien hard, dat weet ik. En ik weet dat je problemen niet tegen elkaar af kan wegen. En ik probeer persoonlijke problemen absoluut niet te bagatelliseren. Maar ik denk dat het voor een hoop mensen goed zou zijn eens te bedenken dat het allemaal erger kan.

Vergelijk jezelf of jouw leven niet met dat van een ander. Jij bent goed zoals je zelf bent. En het vergelijken van jezelf met anderen, zal je nooit en te nimmer gelukkig maken.

Wees oprecht gelukkig met jezelf! Dit is de allerbelangrijkste tip die er tussen staat. Zolang jij niet gelukkig bent met jezelf, kan een ander ook niet volledig gelukkig zijn met jou! Dus probeer soms tijd met jezelf door te brengen. Het is belangrijk dat je ook in je eentje gelukkig kunt zijn, en dat je niet altijd mensen om je heen nodig hebt. Ga eens lekker alleen shoppen, of wandelen of wat dan ook. Wees blij met jezelf en je eigen gezelschap. En ook met alle eigenschappen die je minder leuk  aan jezelf vindt. Immers, jij bent jij en er zal nooit iemand anders exact hetzelfde zijn. En dat is precies zoals het hoort. Iedereen is uniek, en daardoor mooi op zijn/haar eigen manier.


Zo! Dat was het weer. Ik hoop dat je het een leuk artikel vonden en dat je er wellicht wat aan hebt! En nu ga ik maar eens wat dingetjes doen in huis. En als je wilt, laat dan vooral een berichtje achter!

Prettig weekend!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: