Instabubbles

InstaBubbles weekvlog #5 | ‘Niet blij met mijn lichaam’.

De oplettende lezer zal het vast niet ontgaan zijn dat er afgelopen woensdag geen artikel online is gekomen. Dat komt omdat Laif Laif op het moment ziek is. Hierdoor is het mij simpelweg niet gelukt om veel te werken. Maar gelukkig heb ik wel het een en ander gevlogd voor een InstaBubbles weekvlog. Ik neem je mee naar de huisarts voor een griepprik, knuffel ik met Shady en vertel ik je waar ik de afgelopen week mee heb geworsteld. Benieuwd?

• InstaBubbles •

‘Niet blij met mijn lichaam’


Erg vermoeid:

Doordat Laif Laif zo ziek was/is, heb ik afgelopen week veel in en rondom het huis moeten doen. Normaliter neemt hij altijd veel taken van mij over, zoals Shady ’s avonds uitlaten en de afwas doen na het eten. Maar dat lukte hem de afgelopen week niet, wat heel begrijpelijk is als je ziek bent.

Maar doordat ik meer moest doen in huis, merkte ik dat ik gedurende de week steeds vermoeider werd. Ik zorg met alle liefde voor laif, maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen dat. De wasjes moeten gedraaid worden, de boodschappen moeten gehaald worden en uiteraard moet er gekookt worden.

Bolletje pretvet:

Daarnaast heb ik de afgelopen week ook enorm gebaald van mijn lichaam. Ik vind mezelf af en toe net een bolletje pretvet. Eigenlijk ben ik alleen ontevreden over mijn buik, althans over de hoeveelheid vet op mijn buik. Ook al probeer ik nu goed te letten op wat ik eet, ik ben er niet echt door afgevallen. Ik hoef ook niet persè in kilo’s af te vallen, maar wel graag in vetpercentage. En dàt lijkt mij maar niet te lukken.

Sporten weer oppakken:

Ik had – door de spit in mijn rug – al iets van een maand niet meer gesport. En dat wil ik nu ook zeker weer oppakken.

En wat mijn verdere plannen zijn om van dat vadsige buikvet af te komen, vertel ik je in mijn vlog. Dus bekijk hem zeker!


En dat was het voor deze week. Het komend weekend ga ik vooral lekker rustig aandoen. Ik hoop even langs de boekenwinkel te gaan en dan mezelf heerlijk op bank te planten met een nieuw boek.

Bedankt voor het kijken en lezen!

peggyst

 

 

 

Klik hier voor meer vlogs

2 comments

 1. Emily

  Er is niets mis met aan je gezondheid te willen werken en iets slanker te willen zijn. Je klinkt alleen wel haatvol naar je lichaam toe, terwijl je echt een hele mooie vrouw bent!
  Ik ben zelf nu 35 kg afgevallen en ik moet er nog zo’n 10. Ik kan je vertellen dat het echt veel makkelijker en fijner ging toen ik eenmaal leerde om niet meer mijn lichaam met de overtollige kilo’s te haten. Het is dan ook veel makkelijker om je gezondheid op nummer 1 te zetten en af te vallen door gezond te eten, ipv jezelf verhongeren bijvoorbeeld (ik zeg niet dat jij dit doet hoor: maar het is iets wat vaak voor komt bij afvallen).
  Je bent echt mooi. Wees lief voor jezelf, ook voor je buik. 😉

  Beantwoorden

  1. PeggyST

   Hi Emily, leuk dat je weer een reactie hebt achter gelaten! Ik haat mijn lichaam zeker niet, omdat ik mij donders goed besef wat het allemaal heeft doorstaan. En wat voor een wonder het lichaam eigenlijk is. Dat wil niet zeggen dat ik niet altijd even blij ben met hoe het eruit ziet. En dat mag.

   Daarnaast is (overmatig) buikvet simpelweg niet gezond. Zeker omdat het de kans op bijvoorbeeld diabetes vergroot. En aangezien dit in onze familie zit, wil ik hier op tijd aan werken. Ik heb inmiddels een gesprek gehad met een PT en binnenkort krijg ik een afgestemd trainingsschema en voedingsschema. Dus ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan. Maar geen zorgen hoor, mezelf uithongeren zal zeker niet gebeuren, want ik heb echt altijd honger 😉.

   Wat goed trouwens dat je 35 kilo’s bent afgevallen! Echt heel knap van je 👍🏾. Liefs, Peggy.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: