Instabubbles

InstaBubbles weekvlog #3 | ‘Gestrand langs de snelweg in Duitsland’.

Jaa hoor, dat is ‘ie weer, een gloednieuwe InstaBubbles weekvlog! En deze keer heb ik er weer voor gekozen om het een en ander te vloggen, namelijk onze vakantie naar Winterberg. En zoals je aan de titel van de video kan zien, ben ik o.a. gestrand langs de snelweg in Duitsland, hebben we een prachtige boswandeling gemaakt en belande ik in het ziekenhuis in Winterberg. Benieuwd naar hoe en wat?

InstaBubbles vlog #3

‘Gestrand langs de snelweg in Duitsland’:

Onze derde dag in Winterberg:

InstabubblesOp woensdag brachten laif laif en ik o.a. een bezoek aan het panoramadak. Hier had je een prachtig uitzicht over Winterberg. En niet alleen het uitzicht was heel mooi, maar de brug zelf was ook erg leuk. De panoramabrug was namelijk erg ‘interactief’ door de aanwezigheid van allerlei klimtouwen en glijbanen. Dus ook leuk om een bezoek aan te brengen met kinderen. InstabubblesZo kon je bijvoorbeeld over deze wiebelige loopbrug lopen. Niet alleen was het een heel wiebelig gebeuren, het bevond zich ook nog eens hoog boven de grond. Je begrijpt natuurlijk dat ik hem in 7 kleuren aan het schijten was en niet verder durfde dan het eerste plateautje…

Laif laif durfde uiteraard wel alles te doen en die heeft zich dan ook uitstekend vermaakt op de brug.Instabubbles

Instabubbles

Voor het eerst in het ziekenhuis in het buitenland:

Zoals je in de vlog kon zien raakte ik niet alleen gestrand langs de snelweg in Duitsland, maar belandde ik ook nog eens in het ziekenhuis.

Nou wat een drama zeg, jeetje mina! Kort gezegd moest ik naar het ziekenhuis vanwege (je raadt het al) een verhoogd hartritme. Dit was meteen ook de eerste keer in mijn leven dat ik in het buitenland naar het ziekenhuis ben gegaan.

En eerlijk gezegd vond ik het doodeng! Het is niet bepaald leuk om in een ziekenhuis te belanden, in een vreemd land, waar je de taal niet spreekt en de arts en verpleegster geen tot nauwelijks Engels kunnen spreken. Ik had dan ook totaal geen vertrouwen in de dienstdoende arts die mij kwam onderzoeken. De man sprak echt nauwelijks Engels en wimpelde mijn klachten af als ‘angst klachten’. En dat mijn hartritme eigenlijk niet zo ontzettend hoog was (120 BPM). Goed ahum, laat ik zeggen dat ik mij op z’n zachts gezegd zwaar geïrriteerd heb aan deze man.

Behandeling geweigerd:

Ik denk dat ik voor het eerst in mijn leven een lastige patiënt ben geweest. Dit kwam met name vanwege het feit dat ik mij totaal niet veilig voelde in dit kleine plaatselijke ziekenhuis. De dienstdoende arts wou mij laten opnemen, zodat een cardioloog mij de volgende ochtend kon behandelen. En ondertussen zou er niets aan mijn klachten worden gedaan.

Al met al heb ik uiteindelijk elke vorm van behandeling in dat ziekenhuis geweigerd en heb ik daar ook een verklaring voor moeten ondertekenen. Ik was namelijk van plan om met een hoge hartslag terug te rijden naar Nederland, laif laif zou uiteraard rijden. Om mij vervolgens bij thuiskomst in het UMCG te laten behandelen. Ik vond het een lastige beslissing, want ‘wat als…’.Maar ik sta nog steeds volledig achter deze keuze. Het voelde gewoon niet goed in dat kleine ziekenhuis.

En hoe dit avontuur verder af liep, is te zien in de bovenstaande vlog.


En dat was het weer voor de InstaBubbles vlog van deze week. Ik hoop in ieder geval dat ik nooit weer in het ziekenhuis terecht kom in het buitenland. Maar mocht dat onverhoopt wel gebeuren, dan hoop ik dat de artsen in ieder geval normaal Engels kunnen.Ondanks alle drama aan het einde van de vakantie, hebben we een hele leuke en gezellige vakantie gehad.

Bedankt voor het kijken!

peggyst

 

 

 

Vind je dit een leuke rubriek? Klik dan hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: