peggyst

InstaBubbles | november week 47.

Goedemorgen en welkom op deze frisse maandagmorgen! Afgelopen week ben ik twee keer naar een kunstgalerij geweest, heb ik twee films in de bioscoop bekeken en ben ik helaas maar 1 keer gaan sporten. Ik vond het een hele gezellige en leuke week, kijk je mee?

Zaterdag:

Deze InstaBubbles begint op zaterdag, omdat ik toen een bezoekje bracht aan een kunstgalerij. Nou was ik daar niet om al het mooie kunst te bewonderen, maar omdat fotograaf Robert van der Meer daar een presentatie/workshop gaf. Mijn vriend had mij deze tip gegeven en ik was eigenlijk wel benieuwd naar wat voor soort tips & tricks deze fotograaf zou geven. Er waren best een aantal mensen op af gekomen, dus dat is altijd een goed teken. Ik vond Robert van der Meer een hele enthousiaste en praktische fotograaf. Met praktisch bedoel ik dat hij gelijk met voorbeelden kwam, wanneer hij iets aan het uitleggen was.

img_4464Na de workshop maakte ik nog even een kort babbeltje met de fotograaf. Ik vind het ontzettend lastig om in  groepen een gesprek aan te knopen met mensen die ik niet ken. Dus dit was een mooie uitdaging voor mij. Ik heb in ieder geval met de fotograaf gebabbeld en verder was dat het wel. Netwerken is een skill die ik echt nog wel wat meer mag ontwikkelen.

En omdat het een kunstgalerij was besloot ik om ook even al het kunst te bewonderen. Stiekem ben ik dol op kunst en kunstgalerijen. Alleen heb ik er helaas  de portemonnee niet voor, anders zou ik best af en toe iets willen aanschaffen. Maar goed, bovenstaande 3d schilderij vond ik zo ontzettend tof. En best betaalbaar, namelijk € 100,-. De kunstenaar heet Arjan van Arendonk en het kunststuk heet ‘Fat Flowers’ (toepasselijk). Wat mij met name aantrok bij deze kunststukken, waren uiteraard de prachtige felle kleuren. Geef iets veel mooie en felle kleuren en ik vind het eigenlijk bijna altijd wel mooi.  Is dit iets wat jij mooi zou vinden?

Maandag:

The accountantOp maandag ben ik naar de film geweest, nadat ik ongeveer 2 weken (!) niet naar de bioscoop was gegaan. En aangezien ik niet mijn beste dag had, kon ik het goed gebruiken. De bioscoop is echt mijn ontspanningsmoment en  ik ben ontzettend blij dat ik dit ontdekt heb. Ik denk dat er binnenkort nog wel een review komt van deze film, maar wanneer weet ik nog niet.

Na deze film ben ik naar nog een film gegaan, namelijk ‘The Arrival’. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet helemaal weet wat ik van deze film moet vinden, omdat ik hem gewoon niet helemaal weet te interpreteren. Dus over ‘The Arrival’ zal hoogstwaarschijnlijk geen recensie online komen, omdat ik er nog geen conclusie aan kan binden.

Woensdag:

img_4484Op woensdag was ik op tijd op gang omdat ik mijn vriend naar zijn werk moest brengen, nadat zijn fiets weer eens stuk was gegaan. Toen ik weer thuis was, besloot ik om maar eens te gaan ontbijten. Ik sla normaliter het ontbijt altijd over, omdat dat gewoon weer extra calorieën oplevert die ik vervolgens ook weer moet verbranden. En ja, ik weet dat er altijd wordt aangegeven dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Maar dit werkt prima in mijn geval.

Emma wil levenIk besloot om tijdens het ontbijt de documentaire ‘Emma wil leven’ terug te kijken. Het was inderdaad een heftige documentaire, over een -voor mij- onvoorstelbare psychische ziekte. Maar ik vond het ontzettend interessant en dan met name omdat een eetstoornis eigenlijk vrij weinig te maken heeft met eten, maar alles te maken heeft met angst en de angst om de controle kwijt te raken. Ik denk dat een hoop mentale problemen, hun grondslag kunnen vinden in de basis emotie ‘angst’.

img_4488Daarna was het tijd om mijn deel van het huis schoon te maken. Mijn vriend en ik hebben de huishoudelijke taken verdeeld en ik had mijn gedeelte nog niet gedaan. Ik moet zeggen dat het niet helemaal eerlijk verdeeld is, omdat mijn vriend eigenlijk veel meer in het huishouden doet dan ik. Maar goed, het lukt mij gewoon niet om bijvoorbeeld het hele huis te stofzuigen of de badkamer schoon te maken. Daarvoor had ik, voordat wij samenwoonden, dan ook thuiszorg. Maar goed, ik doe wat ik kan en de rest doet mijn vriend.

Het perfecte plaatjeNa het schoonmaken nam ik even pauze en keek ik het programma ‘Het perfecte plaatje’ terug. Ik vind dat een van de leukste programma’s van dit moment.

Donderdag:

img_4504Op donderdag kwam er  een hele persoonlijke video online. Ik was een beetje huiverig om deze video ook daadwerkelijk te delen, maar omdat ik de boodschap belangrijk vond heb ik toch besloten om dat wel te doen. Je kunt de video HIER bekijken.

Expeditie Robinson 2016‘S avonds keken mijn vriend en ik naar Expeditie Robinson. Vind jij Bertie ook niet een enorme bikkel en eigenlijk de enige echte Robinson van iedereen? Ik wel in ieder geval.

Vrijdag:

Op vrijdag moest ik even naar de stad, omdat ik een online bestelling van de Zara wou retourneren. Ik was alleen even vergeten dat het Black Friday was en dat het dus door de sale ook ontzettend druk zou zijn in de stad.ZaraIk ben al een poosje op zoek naar een leuke boyfriend jeans, maar dan wel zonder gaten en scheuren erin. Helaas had deze wederom een hoop scheuren en heb ik hem dan ook maar laten hangen.ZaraPeggy in de Zara terwijl er sale is, is hetzelfde als een alcoholverslaafde in de Gal & Gal zetten. #shit… #wegwezenhier.img_4516Ik besloot om eens een andere route door de stad te nemen, door straten waar ik normaliter niet vaak kom. En ik kwam een toffe kunstgalerij tegen. Ik besloot om eens een kijkje te nemen.img_4517Awwh, het is net Freddy, ons kinderboerderij varken.img_4520Dit blauwe schoteltje had ik bijna meegenomen, voor in onze nieuwe (toekomstige) kast voor in de woonkamer. Maar ik heb hem toch nog even laten liggen. Als ik de volgende keer weer langs kom en het schoteltje ligt er nog, dan schaf ik hem zeker aan. Ik ben de laatste tijd dol op donkerblauw en ik heb dan ook besloten dat onze nieuwe accentkleur in de woonkamer donkerblauw moet worden. Ik zag laatst ook een mooie donkerblauwe fluwelen kussen liggen bij de Xenos, die mooi bij onze nieuwe (ook weer toekomstige) look van de woonkamer zal passen. Je merkt het wel, ik heb weer een hoop plannen om de woonkamer iets gezelliger, sfeervoller en kleurrijker te laten worden.

img_4521Leuk en grappig, maar wel prijzig.

img_4522Deze winkel had ik nog niet eerder gezien en ik besloot om er eens een kijkje in te nemen. Het was een leuke  winkel met een gevarieerd aanbod, van woon- en lifestyle artikelen en kleding. Ik heb uiteindelijk een leuk potje meegenomen voor (jawel, je raadt het al) in onze nieuwe (toekomstige) woonkamer kast. Ik heb die hele kast al ingericht voordat deze er überhaupt staat hoor, ja laat dat maar aan Peggy over.

img_4529 Dit groene vaasje wil ik ook nog graag kopen voor in onze kast. Ik wil namelijk sowieso wat meer kleur toevoegen aan onze woonkamer. Want deze is op het moment vrij neutraal qua kleurenpallet, op ons schilderij na, en daar mag wel wat verandering in komen wat mij betreft.

img_4531Ook nam ik even een kijkje bij de Primark, omdat ik op zoek was naar nieuwe sloffen. Daar zag ik deze toffe Minion sloffen, maar deze waren helaas te klein voor mij. Iets wat zelden gebeurd, aangezien ik hele kleine voeten heb (maat 35/36).

img_4532Ik ben nooit dol geweest op pepernoten, maar dit jaar is daar verandering in gekomen. Helaas voor mijn dieet. Maar goed, bij de Jamin hadden ze pepernoten in allerlei aparte smaken, zoals bubblegum, banaan of aardbei. Ik kocht er een paar om uit te proberen en eigenlijk vond ik ze helemaal niet lekker, op die met  met bananensmaak na. De rest was gewoon een beetje te apart en te chemisch van smaak. Maar goed, toch leuk om te proberen.

img_4533Bij de Van Haren deed ik een tweede poging met Minion sloffen. Maar ik vond ze erg duur en als ik dan toch €15,- aan sloffen moet uitgeven, dan heb ik liever sloffen met een harde zool omdat deze vaak  langer mee gaan.

Zaterdag:

img_4536Op zaterdag werd een pakketje bezorgd waar ik erg benieuwd naar was. Ik kom hier deze week nog op terug.

img_4541 Tijdens het wandelen met Shady, stond Freddy al bij het hek te knorren. Helaas was ik vergeten om wat brood voor hem mee te nemen en eigenlijk voel ik mij dan toch altijd wel een klein beetje schuldig. Want kijk nou! Hoe schattig kan een varken zijn?!

img_4542 De kinderboerderij is tegenwoordig erg rustig en leeg. De kippen werden een poosje geleden vanwege de ophokplicht, binnen gehouden. En toen zag ik laatst dat de kippen en een paar duiven werden verwijderd van de kinderboerderij. Ik hoop maar dat ze naar een winteronderkomen zijn gebracht en niet dat ze zijn afgemaakt. Ook de geiten zie ik niet meer rondlopen, waardoor het nog stiller op de kinderboerderij is geworden.

Zondag:

Op zondag was ik voornamelijk bezig met bloggen en het bewerken van een video. Ik probeerde zo veel mogelijk vooruit te werken, zodat ik doordeweeks wat meer tijd over zou hebben voor de artikelen van de week daarop.

img_4551 ‘S avonds maakte mijn vriend pannenkoeken.

img_4552 Omdat ik ’s middags de kliekjes van de vorige dag had opgegeten, besloot ik om ’s avonds maar niet teveel te eten. Ik at dus een burrito met hoemous en wat sla ertussen.

img_4553 Maar omdat ik het niet kon laten, nam ik toch nog een halve pannenkoek. Die uiteraard ook nog extra lekker smaakte.

img_4554Na het eten maakte ik een monchou taart, met een pepernoten bodem.

img_4555Helaas was hij niet zo goed gelukt. De bodem was niet hard genoeg, ik denk doordat ik teveel pepernoten en te weinig boter gebruikt had. Mijn vriend werd zelfs een beetje misselijk van de taart, hij vond dat het te zoet was en de monchou mistte zijn frisse smaak. Pff zeikerd…#ikpraatnuooknietmeermethem. Maar goed, volgende keer beter!

Tot slot:

img_0004Ik kwam erachter dat ik deze week helemaal geen foto’s van Shady heb gemaakt, dus vandaar deze foto uit de oude doos. Afgelopen week stond het enigszins heropvoeden van Shady centraal. Sinds kort krijgt madame rijst bij haar brokken en och wat vindt ze dat toch lekker. Maar daardoor is ze ook enorm erg gaan schrokken tijdens het eten en zeurt en piept ze nog meer wanneer ze eten wil. Dat zeuren/piepen begint tegenwoordig al op het moment dat wij nog bezig zijn met ons avondeten en stopt pas als ze haar eten gehad heeft. Vervolgens begint ze opnieuw met zeuren/piepen omdat ze dan graag bij ons wil zitten in de woonkamer, want haar mand ligt in de keuken. Nou goed, inmiddels gaat het wel ietsjes beter met Shady’s gedrag, dus nu is het echt een kwestie van consequent zijn.


Goed, dat was mijn afgelopen week in een foto notendop. Komende week staat er weer een hoop op de planning voor mijn blog en YouTube, dus dat houd mij mooi van de straat. Of beter gezegd, uit de winkels.  Ik wens je een fijne week en bedankt voor het lezen/bekijken van mijn InstaBubbles.

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: