instabubbles

InstaBubbles | januari 2017 week 2.

‘Hee hallo, welkom!…’ Ik voel mij net zo een tv-presentatrice die haar kijkers verwelkomt, haha. Maar goed, welkom op deze maandagochtend, leuk dat je er weer bij bent. Vandaag heb ik de eerste InstaBubbles van het nieuwe jaar voor je klaar staan. Afgelopen week voelde ik mij eindelijk weer wat beter, kreeg ik bericht van mijn sollicitatie bij organisatie waar ik graag wil vrijwilligerswerk wil gaan doen. en begon ik aan een nieuw boek. En! We hadden voor de eerste keer dit jaar sneeuw in Groningen. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Iets langer dan een week geleden:

InstabubblesLaat ik deze InstaBubbles maar gelijk met het leukste nieuws van de afgelopen weken beginnen, want! Mijn vriend en ik gaan eind januari vier dagen naar Parijs, voor ons 5-jarig jubileum! Tof he?! Wij zijn geen van beiden ooit in Parijs geweest en aangezien Parijs de stad van de liefde is, vond ik dit wel een mooie gelegenheid om onze mijlpaar jubileum te vieren. Ik heb er nu al super veel zin in! We gaan overigens met de auto naar Parijs, dit niet alleen was goedkoper maar in dit geval ook makkelijker, omdat mijn rolstoel (die ik gebruik voor de lange afstanden) gewoon mooi mee in de auto kan.

Ik spaar nu ongeveer 1 jaar de stripboeken van ‘Suske en Wiske’. De moeder van een oud vriendinnetje van mij had vroeger boekenkasten vol met deze stripboeken staan, waar ik altijd met bewondering naar kon kijken. Dus op een gegeven moment (1 jaar geleden dus) besloot ik om deze zelf ook te gaan sparen. En toen kreeg ik vorig jaar met mijn verjaardag een heleboel Suske en Wiske stripboeken van mijn schoonmoeder cadeau. Eerder had ik geen plek over om ze mooi neer te zetten, maar sinds de nieuwe boekenkast van de Ikea er is, had ik alle ruimte over. En op deze foto was ik alle stripboeken op volgorde aan het leggen. Ik mis nog een heleboel nummers (zoals b.v. de eerste), dus ik heb nog een hoop te verzamelen! Maar ik ben er heel blij mee met mijn kleine verzameling, welke nu mooi in de nieuwe boekenkast staat.

Maandag:

Op maandag voelde ik mij nog niet helemaal fit en aangezien mijn vriend ook ziek was, besloten we samen maar op de bank te gaan liggen uitzieken. Gelukkig voelde ik mij de rest van de week weer elke dag iets beter.

Dinsdag:

InstaBubbles Op dinsdag ging ik langs de boekenwinkel, om een boek op te halen dat voor mij besteld was. Uiteraard bleef ik weer veel te lang hangen in de boekenwinkel, waar ik onder andere dit leuke boek tegen kwam. Althans, het lijkt mij een leuk boek.

InstaBubblesOok zag ik bij de boekenwinkel dit handige ei geel separator, super handig voor wanneer je alleen met eiwitten wilt bakken. Ik ben overigens vergeten om naar de prijs te kijken, dus die kan ik je helaas niet vertellen. Overigens vond ik het best grappig dat dit ding bij een boekenwinkel verkocht werd.

Woensdag:

Op woensdagochtend bekeek ik mijn mail en zag ik dat ik een uitnodiging had voor een bijeenkomst van de plek waar ik vrijwilligerswerk wil gaan doen. Er komt best nog veel kijken wanneer je aan de slag wilt bij deze organisatie. Zo moest je dus naar deze bijeenkomst, moest ik verder nog een sollicitatieformulier invullen waar o.a. een aantal casussen staan beschreven, waar ik dan vervolgens mijn reactie op moet geven. En mocht ik uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek en dit gesprek verloopt naar behoren, dan volgt er nog een cursus van een aantal weken. Het lijkt mij echt leuk en leerzaam om te doen en ik hoop van harte dat ik de cursus  kan volhouden. Maar goed, ik ga het gewoon proberen en ik zie wel waar het schip strand. Ik heb mijn sollicitatie afgelopen weekend opgestuurd, dus nu is het afwachten wanneer ik op gesprek kan komen. Ik heb er in ieder geval zin in!

In februari is mijn moeder jarig en zij wou voor haar verjaardag graag naar De Zwaluwhoeve. Toen ik een aantal weken geleden een nieuw parfum kocht bij de Douglas, kreeg ik daar twee gratis toegangskaarten voor de Zwaluwhoeve bij, dus dat kwam ontzettend mooi uit. Die avond reserveerde ik alvast twee tickets voor mijn moeder en mij, op een badkleding dag. Zowel mijn moeder als ik zijn nog nooit in de Zwaluwhoeve geweest, dus ik ben erg benieuwd.

Donderdag:

InstaBubblesOp donderdag haalden mijn vriend en ik onze wekelijkse boodschappen op bij de Jumbo. Helaas bezorgd de Jumbo op dit moment nog niet bij ons in de wijk, dus voor nu halen we braaf zelf onze boodschapjes op. Maar ik vind het wel super handig om voor een hele week alvast boodschappen in huis te hebben, want ik heb echt een hekel aan elke dag boodschappen doen.

Vrijdag:

InstaBubblesOp vrijdagavond bekeken mijn vriend en ik de allereerste live show van TVOH. Ik vond het echt belachelijk dat iemand zo goed als Jerry in de ‘danger zone’ terecht kwam. Maar omdat wij de tv op pauze hadden gezet en daardoor dus niet meer live keken, kon ik Jerry helaas geen cijfer geven. Dus volgende week zorgen we ervoor dat we op tijd voor de tv zitten, zodat wij cijfers kunnen geven.

Zaterdag:

InstaBubbles Op zaterdag bakte ik weer een overheerlijke bananencake. Eigenlijk wou ik dit vrijdag al doen, maar uiteraard miste ik weer een ingrediënt (crème fraiche) en daardoor kon het hele feest helaas niet door gaan. Maar goed, zaterdag had ik gelukkig wel alle benodigde ingrediënten in huis en deze keer besloot ik om er wat amandelschaafsel door- en eroverheen te doen. Jum!

Op zaterdagavond vierde mijn vriend zijn vader zijn 52ste verjaardag en wij gingen uiteraard langs op visite. Ik was bijna vergeten een foto te maken, dus deze maakte ik nog net voordat wij (als laatsten) vertrokken. Ik vind het altijd wel grappig om het verschil tussen Nederlandse feestjes en Surinaamse feestjes te zien. En beiden hebben overigens hun eigen charme, als je het mij vraagt.

Zondag:

instabubblesZondag was een absolute chill dag. We hebben lekker uitgeslapen, ik heb heerlijk gelezen en mijn vriend en ik speelde uiteraard weer een paar potjes ’40 op tafel’. Bovenstaand potje had ik gewonnen btw, hah!

Tot slot:

InstaBubblesEn tot slot deel ik uiteraard nog even een foto van ‘mijnlieveprachtigeouwetaartShady’ met je. #LIEFDE


Goed, dat was mijn afgelopen week. In de komende week hoop ik weer wat vaker naar de sportschool te gaan, ga ik de film ‘La la land’ bekijken en begin ik rustig aan met wat voorbereidingen voor onze trip naar Paris. Ik hoop dat jij ook een leuke week tegemoet gaat!

Bedankt voor het lezen.

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: