InstaBubbles

InstaBubbles week 33 + weekvlog #17 | ‘Mijn nieuwe kapsel’ |

Ik ben waarschijnlijk een van de weinig mensen in Nederland die dit zal zeggen, maar ik mis het warme zomerweer. Niet dat hele warme weer van 37 graden, maar wel het heerlijke zomerweer van ongeveer 28 graden, met een lekker windje erbij. Laif had afgelopen week vakantie en dat betekende een hoop gezellige dingen ondernemen met elkaar. Zo zijn we naar Duitsland geweest, zijn we naar de bioscoop geweest en zijn we naar het zeehondencentrum in Pieterburen geweest. Oh ja, ik zou het bijna vergeten! Maar ik ben ook naar de kapper geweest. Benieuwd hoe dat alles er in InstaBubbles foto’s en een weekvlog uitziet?

Maandag:

InstaBubblesAfgelopen week heb ik dus mijn haren laten knippen. Ik was mijn lange haren namelijk zo ontzettend zat! Het was mij teveel werk en ik vond het er maar saai en standaard uitzien. Dus moest de schaar erin! In de InstaBubbles weekvlog van deze week kun je het eindresultaat zien en zie je Laif zijn eerste reactie op mijn nieuwe kapsel.

Dinsdag:

InstaBubblesOp dinsdag stond ik lekker vroeg op en liep ik wat te lantefanteren in huis. En nadat ik Shady had uitgelaten, ging ik lekker met een kopje thee op de bank zitten, om een stukje uit mijn boek lezen. Uiteindelijk heb ik die hele dag met mijn neus in het boek gezeten en hem in een ruk uitgelezen. Het was een leuk boek, maar wel erg lang. Wat mij betreft had het boek ook wel 50-100 pagina’s minder mogen hebben. Hij is namelijk iets van 506 pagina’s dik. Maar desalniettemin vond ik het een leuk boek en zeker een aanrader voor degene die van thrillers houden.

InstaBubblesEn om mij toch niet compleet doelloos te voelen en mijn ogen even wat rust te gunnen van al dat gelees, deed ik af en toe ook nog wat andere klusjes. Van die klusjes die je vaak uitstelt, omdat je er geen tijd en/of zin in hebt. Dus ik heb twee ladekastjes uitgezocht, alvast voor de verhuizing. Dat scheelt mij straks weer een hoop uitzoekwerk e.d. En daarna ging ik weer lekker door met lezen, love it!

Woensdag:

InstaBubblesToevallig had mijn moeder de afgelopen week ook vakantie en zijn we samen met z’n drieën een dagje naar Duitsland gegaan. InstaBubblesWe hebben gekozen voor het plaatsje ‘Bad Bentheim’, wat ongeveer 1,5 uren rijden van Groningen ligt. Volgens mij vond mijn moeder het heel gezellig om samen met ons op stap te gaan, want ze kwam helemaal vrolijk de auto in. Haha, die moeder van mij ook..

InstaBubblesIn Bad Bentheim is er genoeg te bekijken en wij kozen ervoor om het kasteel te bezoeken. En in de bovenstaande vlog kun je zien hoe dat eruit zag. Deze foto geeft in ieder geval een impressie van het mooie uitzicht vanuit het kasteel.

InstaBubblesEn omdat het die dag op zich vrij lekker weer zou zijn, koos ik ervoor om mijn gele bloemenjurk aan te trekken. Niet een hele handige keus, aangezien er een wesp onder mijn jurk is gekomen en deze mij gestoken heeft. En OH.MY.GOSH. dat was pijnlijker dan ik had gedacht. Ik voelde opeens een hele brandige steek in mijn zij. Het was heel kort en heftig. En daarna bleef het een beetje branden en begon mijn huid te jeuken. Ik besloot het toch maar even te checken in een wc en toen bleek ik geprikt te zijn. En toen ik daarna op de grond keek, zag ik daar een dode wesp liggen. Dus waarschijnlijk is de wesp op de een of andere manier onder mijn jurk terecht gekomen en wou die daar weer weg. En toen dat niet lukte, heeft hij mij als laatste poging gestoken.

Nou ja, al met al was het verder niet zo heftig, aangezien ik er niet allergisch voor ben. Maar ik had niet verwacht dat een wespensteek zo pijnlijk was.InstaBubblesAan het einde van de dag zijn we nog even lekker ergens wat gaan eten. We zaten eerst bij een lokale pizzeria. Maar toen we daar eenmaal aan tafel zaten, beviel mij dat toch niet en zijn we weer weggelopen. Ik heb daar totaal geen moeite mee. Als ik iets niet leuk vind, dan is dat aan alles op zijn gezicht te zien. Het restaurant zag er nou niet bepaald super mooi en netjes uit en dan ben ik al snel afgeknapt op een restaurant. Daarnaast werden we verder ook niet begroet of geholpen, dus de keuze was snel gemaakt.

Daarna reden we door naar een steakhouse, welke veel goede recensies had en daar hebben we uiteindelijk heerlijk gegeten. Het restaurant heet: Steakhouse Bei Mirko. Zeker een aanrader als je ooit in Bad Bentheim bent.

Donderdag:

InstaBubblesOp donderdag ging ik naar de bioscoop, om de Equalizer 2 te bekijken. En tot mijn grote verbazing vroeg Laif of ik het gezellig vond als hij ook mee ging. Uiteraard vond ik dat gezellig en dus zijn we toen lekker samen naar de bioscoop gegaan.

Vrijdag:

InstaBubbles Op vrijdag had ik een verrassing gepland staan voor Laif, ik nam hem namelijk mee naar zeehondencentrum Pieterburen. Beiden waren we hier vroeger weleens geweest, maar niet meer sinds we volwassen waren.InstaBubbles Ik had van tevoren even gekeken wat er eigenlijk allemaal te doen was. En zo kwam ik erachter dat ze – tijdens de vakantieperiode – de zeehonden tussen 14:00 en 16:00 uur gingen voeren. Ze worden natuurlijk altijd gevoerd, maar nu kreeg je er ook een informatief praatje bij. Wat heel leuk was om te zien waren de vele meeuwen. En wat zijn dat een brutale dieren zeg! Ze pakten vissen uit emmers, uit het water, of zelfs van de zeehonden af. Ik was totaal verbaasd over hun lef, maar ook heel leuk om dat te zien.

Ook moest 1 zeehonden gepakt worden, omdat zij medicijnen voor haar oren nodig had. Wij hebben ons die middag prima vermaakt. InstaBubbles 

InstaBubbles Zeehondencentrum Pieterburen is uiteraard leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen vind ik het zeker een aanrader.

Zaterdag:

InstaBubbles En ja, de vieze stink bok is nog steeds dol op Shady. Maar deze liefde is – gelukkig – nog steeds niet wederzijds. Hij heet trouwens ‘Blue Berry’. Ze hadden hem beter ‘Stank Berry’ kunnen noemen, want wat meurt dat beestje zeg..🤢 Ik zag hem dus laatst over zichzelf heen pissen en af en toe dronk hij ook nog eens zijn eigen pis op. Wauw…ranzig.. Maar geen wonder dus, dat hij zo vies ruikt. Maar voor de geiten zal hij waarschijnlijk heel lekker en aantrekkelijk ruiken.
InstaBubbles Onze lieve, mooie dikke Freddy is overigens bang voor de stink bok – hierna Stank Berry genoemd. Die overigens ook heel gemeen doet tegen Freddy. De lieve goedzak was laatst uit zijn hok gejaagd, toen het regende. Meneer Stank Berry lag lekker droog in het hok en Freddy stond zielig onder een boom te schuilen. En dat terwijl Freddy altijd in zijn hok ligt, als het regent.

Zondag:

InstaBubblesOp zondag gingen wij op kraamvisite bij een vriend van Laif. En uiteraard moest er een cadeautje voor de kersverse baby worden gekocht. Ik heb Laif alleen op pad gestuurd naar de H&M en uiteindelijk heeft hij -helemaal zelf – voor het bovenstaande pakje gekozen. Goed gedaan Laif!

Tot slot:

InstaBubbles Ik wou laatst een stukje van Shady haar vacht afknippen en om er makkelijker bij te kunnen, zette ik haar op de stoel. En volgens mij vond madame dat maar niks, haha. Zo keek ze in ieder geval wel. 😍


En dat was mijn afgelopen week in een InstaBubbles foto & video notendop. De komende week is de vakantie weer voorbij en ga ik weer flink aan de slag met het geheime project. Die had ik deze week namelijk even stil gelegd. Soms is het ook goed om dingen even te laten, om ze vervolgens na een poosje weer met frisse energie op te pakken. En verder heb ik geen bijzondere plannen voor de komende week. Hoe was jouw afgelopen week? Heb je nog iets leuks gedaan? 

Bedankt voor het lezen en kijken!

peggyst.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: