Hotel Europe Residence

Hotelrecensie | Hotel Europe Residence ***.

Ik zou mijzelf als een rustige, nette en vooral kritische hotelgast omschrijven. En daarom leek het mij een leuk idee om mijn mening met je te delen, over mijn laatst bezochte hotel genaamd ‘Hotel Europe Residence‘ in Parijs, waar wij 4 dagen en 3 nachten verbleven. In mijn recensie zal ik nader ingaan op de behulpzaamheid van het personeel, de hygiene in het hotel en of het een rolstoeltoegankelijk hotel was.  Benieuwd naar wat ik van Hotel Europe Residence vond?

Het personeel en ontvangst:

Ik kan gelukkig met een positieve noot beginnen en dat had alles te maken met het personeel en ons ontvangst.

Het ontvangst was erg welkom en ik werd meteen in het Engels te woord gestaan. Er werd verteld welke kamer ons was toegewezen en er werd kort uitgelegd wat de huisregels in het hotel waren. Zo werden wij gewezen op het feit dat er een zwembad en fitnessruimte aanwezig waren in het hotel en dat er in het hotel en in de kamers niet gerookt mocht worden.

Het personeel van Hotel Europe Residence sprak meerdere talen, waar onder Engels en zij waren zeer behulpzaam. We zijn met verschillende vragen naar de receptie gegaan en wij werden altijd vriendelijk te woord gestaan en goed op weg geholpen. Zo konden wij terecht bij de receptie voor vragen over het transport, bezienswaardigheden of waar goede restaurants te vinden waren. Zo werd er bv. zelfs een plattegrond voor ons getekend, om ons de weg te wijzen naar een bepaald restaurant.

De kamer:

Onze kamer bevond zich op de vijfde etage van het hotel en was zowel met de lift als de trap bereikbaar.

De pluspunten van de kamer waren:

  1. Zowel slaapkamer als de badkamer waren voorzien van een moderne inrichting. Hotel Europe ResidenceHotel Europe Residence

2. Tevens waren zowel de slaapkamer als de badkamer, erg schoon en netjes.

Hotel Europe Residence

3. De kamer was goed geïsoleerd.

Hotel Europe Residence
De kamer was goed geïsoleerd door het gebruik van dubbele beglazing in de kamer. Zowel de slaapkamer als de badkamer waren van deze dubbele beglazing voorzien. Dit was erg fijn, aangezien Parijs een drukke stad is en ons hotel zich vlak naast een drukke straat bevond. In beide ruimtes was het geluid van buiten niet hoorbaar, wat erg fijn was en de ontspanning ten gunste kwam. De kamer was tevens goed op temperatuur te krijgen. En zodra het te warm werd, kon er een raam ter verkoeling worden opgezet. Elke ochtend werd de kamer tijdens het opruimen ook uitgelucht. Hotel Europe Residence

4. De kamer werd elke dag opgeruimd, voorzien van nieuwe handdoeken, het bed werd dagelijks opgemaakt en de benodigde toiletartikelen werden aangevuld.

5. Het was toegestaan om drankjes van de bar mee naar de kamer te nemen.

Wat mij betreft waren er 4 minpunten aan de kamer, namelijk:

  1. De kamer was vrij klein.
  2. Het bed was vrij hard en lag daardoor niet erg comfortabel.
  3. Er was geen kastruimte aanwezig en zeer weinig opbergruimte voor de kleding.

    Hotel Europe Residence
    Dit was de enige opbergruimte die wij hadden in een tweepersoonskamer. Hierdoor waren wij genoodzaakt om meer vanuit onze koffer te leven. Op zich is dat niet erg voor een paar dagen, maar wanneer je hier bijvoorbeeld een week verblijft, lijkt mij dit wel minder prettig.
  4. Helaas hadden wij geen waterkoker, met koffie en thee tot onze beschikking op de kamer.
  5. Niet rolstoeltoegankelijk.

Het ontbijt:

Het ontbijt van Hotel Europe Residence was vrij uitgebreid, gevarieerd en lekker. Tevens werd het regelmatig aangevuld.

Hotel Europe ResidenceGelukkig bestond het ontbijt niet alleen uit lekkere croissants en chocoladebroodjes, maar was er ook elke ochtend vers fruit, yoghurt en bv. cornflakes beschikbaar.

Hotel Europe Residence

Hotel Europe ResidenceHotel Europe Residence Tevens kon je elke ochtend verse scrambled eggs, bacon en heerlijke verse pannenkoekjes krijgen.

Extra faciliteiten:

Een van de prettigste voordelen van Hotel Europe Residence waren toch echt de extra faciliteiten. Hotel Europe ResidenceZo was er een fitnessruimte aanwezig, waar vrij veel verschillende soorten fitness apparatuur stond. Altijd fijn voor de mensen die graag hun dag beginnen of eindigen met een workout.

Hotel Europe ResidenceOok was er een sauna aanwezig.

Hotel Europe ResidenceEn er was een mooi zwembad aanwezig. Het zwembad was niet erg groot, maar was prima voor een binnenzwembad.

Hotel Europe ResidenceEn ook niet geheel onbelangrijk was de aanwezigheid van een heerlijke jacuzzi, welke zich in dezelfde ruimte bevond als het zwembad. Heerlijk voor degenen die ’s avonds rustig willen bijkomen, na een drukke dag wandelen in Parijs.

Hotel Europe ResidenceTot slot vond mijn vriend het prettig dat er in het hotel een patio aanwezig was, waar hij kon roken. Hierdoor hoefde hij niet buiten op de stoep voor het hotel te roken, maar kon hij gewoon in het hotel blijven. Overigens heb ik geen last gehad van een rookgeur, bij het voorbijgaan van de patio en dit kwam waarschijnlijk omdat deze zich buiten bevond. De patio was overigens wel afgedekt, wat wel zo prettig is bij bij bv. regenachtig weer.

Parkeren:

Indien je van plan bent om met de auto naar dit hotel te rijden, is het goed om van tevoren het hotel te bellen, om een parkeerplek op het bijbehorende parkeerterrein te reserveren. Het parkeerterrein bevond zich achter een hek en was voorzien van camerabewaking. Het was overigens geen groot parkeerterrein, dus ik zou je zeker aanraden om van tevoren een plek te reserveren. Ook aangezien men in Parijs niet vies is van een beetje bumper parkeren.

Wanneer je een parkeerplek hebt gereserveerd, kun je dit bij aankomst aangeven bij de receptie en kun je je auto vervolgens naar het parkeerterrein rijden.

Rolstoeltoegankelijkheid:

Het grootste nadeel van dit hotel vond ik dat het niet rolstoeltoegankelijk was. Zeker voor personen met een scootmobiel of die niet korte stukken zelfstandig kunnen lopen, is dit geen geschikt hotel.

Hotel Europe Residence

Hotel Europe ResidenceDe eerste hobbel die je als rolstoelganger in dit hotel tegen zult komen, bevind zich gelijk bij de ingang van het hotel. Ondanks dat er een hulpmiddel was neergelegd, was het nog steeds een vrij hoge drempel, die voor rolstoelgangers eigenlijk net te hoog was.

Hotel Europe ResidenceHet tweede punt is de zeer kleine lift. Wij hadden een opklapbare rolstoel en die paste – zowel uitgeklapt als ingeklapt – in de lift en dan was er nog ruimte over voor twee personen. De lift is dus in principe rolstoeltoegankelijk voor die personen met een smalle – of opklapbare – rolstoel. Maar wanneer je in een scootmobiel zit of in een grotere/bredere rolstoel, dan zal dit geen geschikte lift zijn.

Hotel Europe ResidenceTot slot de laatste reden waarom ik dit geen rolstoeltoegankelijk hotel vond, was vanwege de smalle gangen en lastige hoeken. Wederom hadden wij hier geluk met mijn smalle rolstoel, maar zelfs met mijn rolstoel had ik zittend in mijn rolstoel de draai naar onze kamer niet goed kunnen maken.

Daarnaast was de kamer ook vrij klein en was er niet veel ruimte over om een rolstoel in de kamer kwijt te kunnen.

De omgeving:

Hotel Europe Residence

Hotel Europe ResidenceHotel Europe Residence is een 3-sterrenhotel welke gevestigd is in de wijk Clichy en deze wijk is gelegen aan de rand van Parijs. De wijk Clichy vonden wij niet perse een hele leuke of mooie wijk. Er waren veel onaantrekkelijke restaurants, weinig leuke (toeristische) winkels en kon eigenlijk het beste omschreven worden als een normale woonwijk, waar toevallig een hotel in gevestigd was.

Aan de overkant van het hotel kon de bus worden gepakt, welke zeer regelmatig reed. En vanuit het  hotel  was het ongeveer 10 minuten lopen naar het dichtstbijzijnde  metrostation. Tevens was er vlakbij het metrostation een vrij grote supermarkt.

Ook bevond zich op ongeveer 10 minuten lopen een  crêpe restaurant genaamd ‘Le Balichon’. Wij hebben hier heerlijke crêpes gegeten en werden daar zeer vriendelijk in het Engels bediend. Dit was dus zeker een aanrader, mocht je een avond op zoek zijn naar een goed restaurant in de wijk. Overigens zou ik de pizzeria die zich naast het hotel bevind, niet aanraden. Wij hadden daar op onze eerste avond gegeten en de pizza was zeer middelmatig en eigenlijk niet bijzonder lekker.

Conclusie:

Al met al kan ik achteraf gezien concluderen dat wij genoten hebben van ons verblijf in Hotel Europe Residence. Het is een erg prettig hotel om een paar dagen in te verblijven, met personeel dat goed Engels sprak en erg behulpzaam was. Tevens vonden wij de extra faciliteiten, zoals het zwembad en de jacuzzi een zèèr groot pluspunt. Wij hebben hier elke avond gebruik van gemaakt en het was een heerlijke manier om een drukke wandeldag, ontspannend te kunnen afsluiten. Dit hotel is zeker zijn 3 sterren waard en ik zou Hotel Europe Residence dan ook zeker aanraden!


Goed, dat was mijn allereerste hotelrecensie. Ik hoop dat het voldoende informatief was. Mocht je nog aspecten gemist hebben in mijn recensie, laat dit dan vooral weten. Overigens is het goed om nog even te vermelden dat ik dit hotel zelf betaald heb en dit geen gesponsord artikel is.

Heb jij nog een hoteltip voor mij of zou je graag een hotelrecensie willen zien van een ander bepaald hotel, laat mij dit dan ook zeker even weten. En wie weet, kan ik daar dan ook een keer mijn kritische blik over werpen.

Heel erg bedankt voor het lezen!

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: