Foto’s | Mijn favoriete foto’s van 2016.

Vandaag deel ik met veel plezier mijn favoriete foto’s van 2016 met je. Foto’s die ik mooi vind, een fijne herinnering opbrengen, die grappig zijn om te zien of waar een leuk verhaal achter zit. Benieuwd? Kijk gezellig mee.

Vrije tijd:

De eerste categorie die ik met je wil delen is ‘vrije tijd’. Mijn vriend en ik maken regelmatig wandelingen, zeker wanneer het mooi weer is en tijdens onze wandelingen maak ik graag foto’s. Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete ‘vrije tijd’ foto’s.

Deze foto vind ik mooi, omdat de felle gele bloem zo prachtig uitsteekt tussen alle ‘wilde’ natuurtaferelen. Dit was ook een van de eerste keren dat ik mijn nieuwe camera meenam tijdens onze boswandeling en toen maakte ik gelijk dit mooie plaatje. Deze foto is een herinnering aan een gezellige wandeling, waarbij wij omringd waren door prachtige natuur.

In september 2016 begon ik aan een fotografie cursus en dat was één van beste beslissingen in 2016. Deze foto heb ik genomen op een zaterdag als opdracht voor de cursus. Niet alleen vind ik het een prachtige foto van lieve Freddy, maar ook heb ik goede herinneringen aan die dag. Ik ging die middag rond 14:00 uur met mijn rugzak en mijn camera op pad, het was heerlijk weer en het enige wat ik die middag deed was goed om mij heen kijken. Op zoek naar iets wat ik mooi op de camera kon vastleggen. Door deze opdracht heb ik een hele middag niet op mijn mobiel gekeken, maar daadwerkelijk gezien door wat voor mooie mensen, dieren en natuur ik omringd was.

peggyst

Ook deze foto heb ik voor de fotografie cursus gemaakt en nam ik tijdens een boswandeling samen met mijn vriend. Niet alleen geeft deze foto een goede reflectie van mijn smaak als fotograaf, maar het was ook nog eens een gezellige middag. De foto hebben we namelijk genomen in een doolhof. Voordat mijn vriend en ik het doolhof binnen liepen, hadden wij verwacht dat het voor ons een makkie zou zijn om hier weer uit te kunnen komen. Maar dat hadden we mooi mis! We hebben redelijk lang moeten lopen, voordat we eindelijk de uitgang gevonden hadden. Haha stelletje wijsneuzen waren wij ook.

Mijn 30ste verjaardag:

peggystAls ik ergens trots op ben van het afgelopen jaar, dan is het wel het feit dat ik dertig jaar ben (mogen) worden. Het getal 30 was echt een mijlpaal, waarvan ik altijd heb gehoopt dat ik deze mocht halen. Waarom ik dit gevoel bij dertig had, weet ik niet precies. Misschien omdat het het punt is waarop ik mezelf niet langer een als een jonge vrouw vrouw zag, maar meer als een volwassen vrouw.

peggystDeze foto is genomen op de dag dat ik mijn verjaardag vierde met mijn vriendinnen (en aanhang). Ondanks dat ik mijn ogen dicht heb op de foto vind ik het een leuke foto, omdat deze mij doet terug denken aan een gezellige avond met vriendinnen en waarbij wij gezellig gekletst en gedronken hebben met elkaar. Overigens vind ik het ook een typische Peggy foto, Peggy de blije dodo 😀

Laif & ik:

Uiteraard kunnen de foto’s van mijn vriend en mij niet ontbreken in dit overzicht. Maar zoals je vast al wel gemerkt hebt, wil mijn vriend liever niet herkenbaar op foto’s of in video’s en ik snap dat ook wel. Bloggen en YouTube zijn mijn keuze en niet die van hem. Dus vandaar dat er eigelijk nooit foto’s van mijn vriend zonder smiley over zijn gezicht te zien zijn. Zonde, want hij ziet er natuurlijk heel knap uit.

peggystDit was wederom tijdens een gezellige boswandeling, toen het nog mooi weer was. De zomer is absoluut mijn lievelingsseizoen van het jaar en het zou wat mij betreft altijd wel zomer mogen zijn in Nederland.

Dit was de eerste foto van mijn vriend en mij voor onze vakantie naar Crépon (Frankrijk). Het was ongeveer 06:00 uur ’s ochtends, dus vandaar mijn kleine dopoogjes. En wanneer ik deze foto zie, krijg ik spontaan weer zin om op vakantie te gaan met de auto. Gezellig knus bepakt en bezakt naar een mooie bestemming rijden. Overigens begonnen we onze reis heel vrolijk en vol goede moed, totdat mijn vriend ergens in Den Bosch erachter kwam dat hij zijn portemonnee thuis vergeten was. Uiteraard met alle belangrijke pasjes er nog in, zoals zijn rijbewijs, creditcard en bankpassen. Oooooh, wat heb ik mij geërgerd aan zijn ‘rookie mistake’. Maar goed, dat doet hij één keer en nóóóóit meer! Daar zorg ik wel voor vanaf nu ;-).

peggystLe Mont-Saint Michel was een van de bezienswaardigheden die mijn vriend en ik bekeken hebben tijdens onze vakantie. Alhoewel het kasteel mij zelf een beetje tegenviel omdat het erg toeristisch was, vond ik het wel een gezellig uitstapje en achteraf toch leuk om een keer geweest te zijn. Deze foto, met Le Mont-Saint Michel op de achtergrond vind ik het perfecte vakantie selfie. Overigens kun je op deze foto ook zien hoe klein (1.59m) ik eigenlijk ben, zeker naast mijn vriend. Want volgens mij sta ik hier ook nog eens op mijn tenen, anders konden we niet beiden volledig op de foto komen.

Dit vind ik onze leukste bruiloft foto tot nu toe. Dit was op de bruiloft van een nichtje van mijn vriend en helaas mochten we deze foto niet meenemen, omdat deze voor het bruidspaar was. Ik moet ook maar eens een polaroid camera aanschaffen, zeker voor een foto fanaat als ik, kan dat best uit.

Blog:

Deze foto heeft mijn vriend gemaakt van mij, voor een outfit blogpost. Hij heeft precies op het juiste moment de foto genomen, waardoor mijn haar lekker ‘danst’ en ik ook nog eens recht in de lens kijk, toppie!

Ook deze foto heeft mijn vriend gemaakt, voor een outfit blogpost. En ondanks dat op deze foto zeer weinig te zien is van mijn outfit, vond ik dit toch de leukste foto die er tussen zat. De kleuren zijn mooi helder en fel en je ziet ook nog eens mijn beide ogen tussen de planten door.

Deze foto vind ik niet alleen mooi, maar staat ook voor een mijlpaal. Het was namelijk de eerste keer dat ik een groot deel van mijn littekens liet zien op het internet. Ik schreef er een bijpassend artikel bij, over de weg naar acceptatie. Deze foto heb ik overigens zelf gemaakt, met gebruikt van een statief, een lamp en de timer functie op mijn camera. Het desbetreffende artikel kun je hier terug vinden.

BlancheDit vind ik mijn mooiste product foto van het afgelopen jaar. Mooi door alle details en de kleuren die in de foto te zien zijn en toch ligt de focus precies op de naam van het parfum.

Shady:

Als iemand niet kan ontbreken in deze lijst, dan is het wel Shady. En van haar heb ik natuurlijk alleen maar mooie foto’s, dus het was moeilijk kiezen.

peggyst Deze foto maakte ik als thumbnail voor een video van mij en uiteraard was Shady hiervoor mijn slachtoffer. Ach, het is ook zo een schatjepatatje, ik mag altijd van alles doen bij haar en ze wordt eigenlijk nooit boos. Hier heb ik haar in de koffer gestopt en omdat er een lekker warm kleedje in lag, vond madame het eigenlijk wel prima. Ze ging al lekker liggen, totdat ze met een zonnebril moest poseren voor de camera. Ik zette mijn camera op een snelle stand en maakte zoveel mogelijk foto’s achter elkaar. En ik moet zeggen dat er best een heleboel leuke foto’s tussen stonden. Wat een topmodel is het ook!

*Klik*, precies op het juiste moment!

Deze foto vind ik mooi en enigszins verdrietig tegelijk. Ik vind hem mooi, omdat ze zo mooi bleef zitten voor de camera en net niet recht in de lens keek. Maar ik kan op deze foto ook echt goed zien hoe oud Shady is geworden in de afgelopen jaren. Soms vergeet ik hoe oud ze eigenlijk al is, omdat ze nog altijd even enthousiast is wanneer ze mij ziet en ook nog altijd even veel piept/zeurt. Maar goed, in februari zal ze (hopelijk) 14 jaren oud worden en ik hoop dat ze nog jaren lang bij mij mag blijven!

Vakantie Crépon:

Ook heb ik tijdens onze vakantie uiteraard een hoop foto’s gemaakt. Maar helaas had ik toen de fotografie cursus nog niet gehad, want anders had ik meer kunnen experimenteren met het maken van creatieve foto’s. Maar ik heb mijn best gedaan en ben blij met alle foto’s die ik tijdens de vakantie gemaakt heb.

peggystDit is mijn beste foto die ik tijdens de vakantie gemaakt heb. We waren een aantal bunkers aan het bezichtigen en ik was aan het nadenken hoe ik deze bunkers op een creatieve manier op de foto kon vastleggen. Uiteindelijk koos ik ervoor om een foto te maken van het uiteinde van een kanon. Het maken van een goede foto op een plek waar veel mensen naar bezienswaardigheden komen kijken, is best lastig. Gelukkig waren er toen ik deze foto maakte, net even geen mensen die deze bunker wouden bekijken. Ik vind niets lelijker dan een vakantie foto met allemaal vreemde mensen op de achtergrond van een foto. Dus hier had ik mooi even een moment geluk. *Klik* Klaar *Blij*

peggystÉtretat vond ik de mooiste plek die wij tijdens onze vakantie hebben bezocht.  Hier waren we op het strand, met een super blauwe zee, omringd door de prachtige rotsen waar Étretat om bekend staat. Hier zie je een van de bekende rotsen, waarbij het lijkt alsof een olifant zijn slurf in het water steekt. Werkelijk beeldschoon om in het echt te bewonderen. Hier zou ik nog wel graag een keer naartoe terug willen.

peggystOok deze foto heb ik op het strand in Étretat gemaakt en wanneer ik deze foto terug zie, dan ben ik gelijk terug op het strand met de heerlijke zon op mijn blije bakkes en mijn pootjes in het verkoelende water. Heerlijk! Ook doet deze foto mij denken aan een grappig moment: Mijn vriend en ik zaten op het strand, heerlijk te genieten van het uitzicht, toen er opeens een enorme golf het strand op kwam en ik tot aan mijn ondergoed zeiknat werd. Haha, gelukkig was het mooi weer en had ik in de auto nog andere (droge) kleding liggen. Overigens heb ik mij in de auto moeten omkleden, wat ook geen makkie is.

peggystEen van de meest indrukkende plekken die mijn vriend en ik tijdens onze vakantie bezochten, was de Amerikaanse begraafplaats. Het was heel indrukwekkend om te beseffen dat er zo ontzettend veel mensen om zijn gekomen, voor onze huidige vrijheid. Allemaal Amerikanen (in dit geval) die in een oorlog meevochten, die eigenlijk niet rechtstreeks tegen hun gericht was. Het zijn allemaal stuk voor stuk helden en ik denk dat wij ons tegenwoordig te weinig beseffen hoe dankbaar wij eigenlijk moeten zijn voor onze huidige vrijheid en de welvaart in Nederland.


Goed, dat waren mijn favoriete foto’s van het jaar 2016. Welke foto is jouw favoriet?

Bedankt voor het lezen!

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: