The girl on the train

Filmrecensie | ‘The Girl on the Train’.

Nadat ik reuze enthousiast was over het boek ‘The Girl on the Train’, was het dan ook niet meer dan logisch dat ik ook de verfilming van dit boek moest bekijken in de bioscoop. Dus afgelopen week zat ik helemaal alleen in de bioscoopzaal, al popcorn vretend, naar  de dronken troela van ‘The Girl on the Train’ te kijken. En vandaag deel ik graag mijn mening over deze film met je.

The Girl on the train: Algemeen:

The Girl on the Train is geregisseerd door Tate Taylor en is een verfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Paula Hawkins, met Emily Blunt als ‘Rachel Watson’ in de titelhoofdrol.

Het verhaal in het kort:

Rachel Watson is een gescheiden vrouw die elke dag met de trein forenst naar de stad voor haar werk. Tijdens deze treinritten komt ze elke dag langs dezelfde rij woningen die langs het spoor staan. Rachel is inmiddels ‘bekend’ met de bewoners genaamd ‘Megan’ (Hailey Bennett) en ‘Scott’ (Luke Evans) en stelt zich voor dat zij het perfecte koppel zijn met het ideale leven. Totdat Rachel op een dag iets vanuit de trein ziet dat haar wereld op zijn kop zet. Op een avond besluit Rachel om naar Megan toe te gaan. Maar wanneer zij de volgende dag wakker wordt met een enorme kater en bloed op haar kleding, kan ze zich niet meer herinneren wat er de afgelopen avond is gebeurd. Tot haar grote schrik komt Rachel erachter dat diezelfde avond Megan vermist is geraakt. Langzaam aan raakt Rachel steeds meer en meer verstrikt in het vermissingsonderzoek. Wat heeft Rachel te maken met de vermissing van Megan?

De acteurs:

The girl on the train

Emily Blunt: als ‘Rachel Watson’.

The girl on the train

Hailey Bennett: als ‘Megan Hipwell’.

The girl on the train

Rebecca Furgusson: als ‘Anna Watson’.

The girl on the train

Justin Theroux: als ‘Tom Watson’.

The girl on the train

Luke Evans: als ‘Scott Hipwell’.

The girl on the train

Édgar Ramírez: als ‘Dr. Kamal Abdic’.

Toen ik voor het eerst zag wie er gecast was voor de rol van Rachel Watson, was ik eigenlijk enigszins teleurgesteld, omdat ik Emily Blunt niet vond passen bij de look en het imago dat ik had van de hoofdrolspeelster. Maar! Dit heeft zij in de film dubbel en dwars goed gemaakt. Want wat heeft deze dame een goed potje acteerwerk afgeleverd. Blunt heeft zich helemaal ingeleefd in het personage en komt zeer geloofwaardig over als labiele alcoholverslaafde, met haar rode ogen en dubbele tong spraak. Ik vond het leuk om te zien dat een mooie actrice kiest voor een rol waarin ze op een zeer rauwe en pure manier wordt neer gezet.

Waar ik Rachel in het begin niet goed gecast vond, vond ik de andere 2  semi – hoofdrolspeelsters wel goed gecast. Furgusson en Bennett hebben verder ook prima acteerwerk geleverd. Net als hun mannelijke tegenspelers, Theroux, Ramírez en Evans. Over het acteerwerk van de overige acteurs in deze film heb ik verder niets op aan te merken.

Filmtechnisch:

In de film werd veelvuldig gebruik gemaakt van flashbacks, close-ups en voice overs. De combinatie van flashbacks en voice-overs vond ik erg prettig om naar te kijken en mooi gedaan.

Kritiekpunten:

  • Het verhaal verloopt in het begin erg traag, waarna het in het tweede gedeelte in een stroomversnelling terecht komt. Ik merkte aan mezelf dat ik een beetje ongeduldig zat te wachten op het moment dat het spannend zou gaan worden. En hier had ik in het boek helemaal geen last van.
  • Ook waren er een aantal veranderingen in de film t.o.v. het boek. Zo is de locatie anders en wist ik bijvoorbeeld niet dat Rachel altijd aan het schetsen was tijdens haar treinritten e.d. (maar dat kan ook geheel aan mij liggen).
  • Ook vond ik de plot scène in de film veel minder sterk dan in het boek. Zo was het in de film nog overdag, terwijl het in het boek een regenachtige avond, met onweer was. Wanneer dezelfde ambiance ook was gebruikt in de film, dan had de plot scène nog veel meer indruk weten te maken. En dat gemis vond ik toch best zwaarwegend.

Extra:

  • Duur: 1 uur en 52 minuten.
  • Cijfer IMDb: 6,7.

Conclusie:

De grote ster in deze film is toch echt wel Emily Blunt, die deze film absoluut draagt met haar uitstekende acteerwerk. Al met al vond ik het best een leuke film, maar dat komt met name doordat ik het boek al gelezen had. Ik denk dat wanneer ik zonder voorkennis deze film had gezien, ik de film te langzaam op gang had vinden komen en soms wellicht wat warrig had vinden overkomen. Daarbij moet ik bekennen dat ik er niet helemaal uit ben of ik deze film een aanrader vind of niet. Dit omdat ik het eigenlijk meer een film vind om gezellig ’s avonds op de bank te kijken. Niet perse voor in de bioscoop. Wat dat betreft draaien er nu wel leukere films in de bioscoop, zoals bijvoorbeeld ‘Sully’. Dus als je niet reuze benieuwd bent naar deze film, zou ik gewoon de dvd release afwachten en de film dan bekijken. Tot slot moet ik helaas tot de conclusie komen dat ik het boek beter vond dan de verfilming.

Ik geef deze film ∗∗∗∗∗ sterren, met name door het goede acteerwerk van Emily Blunt.

Benieuwd naar meer filmrecensies? Bekijk ze dan hier.


Ik ben benieuwd of jij deze film in de bioscoop gezien hebt? En of je dan het boek van tevoren had gelezen of niet? En uiteraard ben ik benieuwd of je het met mij eens bent, wat betreft de film? 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

One comment

  1. Video | recensie 'Het meisje in de trein'.

    […] De filmrecensie van ‘The girl on the train’ kun je nu hier lezen. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: