filmpremières

Filmpremières |Overzicht must-see films maart 2017.

Vandaag is er weer een nieuwe maand aangebroken. En daarom leek het mij een leuk idee om vandaag een overzicht te geven van de leukste filmpremières van de maand maart 2017.  Er staat voor ieder wat wils iets tussen, van actie & fantasie, tot aan een romantische drama film. Benieuwd naar welke films ik zou aanraden? Lees dan vooral verder en laat mij zeker ook even weten welke film jou het leukste lijkt.

1. ‘Logan’ : 2 maart 2017.

Verhaal in het kort:

Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant – op de vlucht voor duistere krachten – zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

Vier jaren nadat de film ‘The Wolverine’ (2013) uitkwam, vonden de makers van 20th Century Fox het blijkbaar weer tijd voor een nieuwe Wolverine film. En ook dit maal kruipt Hugh Jackman in de de huid van Logan/Wolverine en wordt hij o.a. vergezeld door Patrick Steward (als Charles Xavier) en Dafne Keen (als Laura). Ik ben dol op X-Men en Marvel films, dus ik ben hier erg benieuwd naar.

2. ‘Hidden Figures’ : 9 maart 2017.

Verhaal in het kort:

‘Hidden Figures’ vertelt het verhaal van Katherine Johnson ( gespeeld door Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten voor de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. 

Op deze film verheug ik mij al sinds het moment dat ik de trailer voorbij zag komen, tijdens de reclame in de bioscoop. Als ik de trailer zo bekijk, lijk het mij een film waarbij men de juiste combinatie heeft weten te vinden tussen humor en een zwaar onderwerp als rassenscheiding. Ik hoop dan ook van harte dat ‘Hidden Figures’ aan mijn verwachtingen kan voldoen.

3. ‘Power Rangers’ : 23 maart 2017.

Verhaal in het kort:

Het leven van vijf gewone tieners uit het stadje Angels Grove staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging. Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is. 

Als kind zijnde keek ik vroeger al naar de Power Rangers. En dat ondanks het feit dat ik het er toen eigenlijk zeer nep en slecht  vond uit zien. Ik vond toen met name de diversiteit binnen de Power Rangers groep leuk en uiteraard ook alle fel gekleurde pakjes. Tja, geef iets een vrolijke kleur en ik vind het al voor 50% leuker.

Maar goed dit is zo een film welke een ‘hit’ or a ‘miss’ kan zijn, waarbij ik meer neig naar de ‘miss’. Het verhaal klinkt zwaar voorspelbaar, dus daar heb ik geen al te hoge verwachtingen van. Maar hopelijk hebben de makers van de film er technisch gezien een mooie film van weten te maken, waardoor het niveau van de film enigszins omhoog kan worden getrokken. En na het zien van de trailer, vind ik het er – op technisch gebied – veelbelovend uitzien. Ik ga deze film zeker bekijken in de bioscoop en wanneer deze film mij enigszins meeviel, zal ik er een recensie over geven.

4. ‘Beauty and the Beast’ : 29 maart 2017

Verhaal in het kort:

Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje ‘Belle en het Beest’, komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie.

Belle en het Beest was vroeger de favoriete Disney tekenfilm van mijn moeder en zij keek dan ook vaak gezellig met mij mee. Persoonlijk staat Belle en het Beest bij mij op de 3e plaats in favorieten, na De kleine zeemeermin (1e plaats) en Aladin (2e plaats). Mijn moeder en ik hebben dan ook afgesproken om de life-action versie van Belle en het Beest, samen in de bioscoop te gaan bekijken. En ik heb er nu al zin in! Ik ben zo ontzettend benieuwd naar Emma Watson in de rol van Belle, welke ik overigens qua uiterlijk goed gecast vind.

5. ‘Noces’ : 30 maart 2017

Verhaal in het kort:

De achttienjarige Zahira woont in Brussel bij haar ouders met wie ze een hechte band heeft. Hun relatie wordt echter onder druk gezet wanneer Zahira volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Niet alleen haar ouders, maar ook haar broer en zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie. Zahira komt voor een hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor haar vrijheid of voor haar familie?

Ik vind films en documentaires met als onderwerp eerwraak en/of het loyaliteitsconflict tussen de eigen cultuur en de westerse cultuur van jonge mensen, altijd ontzettend boeiend om naar te kijken. Tegelijkertijd vind ik het ook enorm triest en ben ik blij dat ik niet in een soort gelijke positie zit. Want het lijkt mij verschrikkelijk om gevangen te zitten tussen twee werelden. Of zoals in deze film, te worden gedwongen om te trouwen, omdat je nou eenmaal een vrouw bent en hier geen eigen vrije keuze in hebt. En ja, dit soort situaties komen tot op de dag van vandaag nog steeds voor, ook in onze vrije Westerse maatschappij. Daarnaast vind ik het ook erg om te bedenken hoe eenzaam, onzichtbaar en onbegrepen deze jongeren zich vaak voelen. Ze voelen zich niet thuis in hun ‘eigen cultuur’ , maar ook niet in de Westerse cultuur. Deze film lijkt mij mooi  om eens een keer te bekijken, maar deze film zal waarschijnlijk niet in de reguliere bioscopen (Kinepolis of Pathè) te zien zal zijn. Dit is meer een art-house film en zal dus in andere bioscopen te zien zijn. Maar ik ga zeker proberen om deze film in de bioscoop te bekijken.

6. ‘A united Kingdom’ : 30 maart 2017

Verhaal in het kort:

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering.

Als ik op iemand in mijn leven dol ben, dan is het wel op mijn prachtige lieve – en nogal blanke – vriend. En ik zou mij niet kunnen voorstellen dat wij niet bij elkaar zouden mogen zijn, alleen omdat wij beiden een andere huidskleur hebben. En ik denk dan ook dat dit een prachtige film zal zijn om te zien. Sinds ik wat ouder ben geworden, ben ik – m.b.t. sommige onderwerpen – echt een jankwijf geworden. En ik denk dan ook dat deze film een echte tranentrekker zal zijn voor mij. Ik wil deze film zeker bekijken, ondanks dat het binnen het genre ‘romantische drama film’ valt, wat niet helemaal mijn smaak is. Ik ben erg benieuwd of deze film aan mijn verwachtingen kan voldoen.


Goed dat waren alle films die in maart 2017 in première gaan, althans alle films die ik noemenswaardig vond. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en de verschillende trailers te bekijken. Naar welke film ben jij het meest benieuwd?

Bedankt voor het lezen!

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: