filmpremieres

Filmpremières | Overzicht must-see films februari 2018

In 2017 ben ik welgeteld 17 keren naar de bioscoop geweest. Nou kun je wellicht denken dat dat veel is, maar in vergelijking met 2016 is dat bar weinig. Toen ben ik namelijk in 1 jaar maar liefst 38 keren naar de bioscoop geweest. Een groot verschil dus en ik moet toegeven dat ik het vorig jaar ook echt wel gemist heb. Dus een van mijn doelen voor dit jaar is om weer vaker naar de bioscoop te gaan. En vandaag heb ik een overzicht gemaakt met de leukste filmpremières voor de komende maand. Benieuwd?

• Filmpremières •

1. ‘The Post’ : 1 februari 2018:

Verhaal in het kort:

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post. 

Een grote regisseur, goede acteurs, gecombineerd met een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten, dat klinkt als ingrediënten voor een goede film. Dit is een film waar ik normaliter niet zo snel in geïnteresseerd zou zijn, omdat ik niet perse een groot fan ben van het genre ‘drama’. Maar met name vanwege de casting keuze wil ik deze wel gaan bekijken. En hopelijk word ik blij verrast. Maar met deze acteurs zal het hoogstwaarschijnlijk niet aan het acteerwerk liggen.

2. ’12 strong’ : 1 februari 2018:

Verhaal in het kort:

Enkele weken na de aanslagen van 9/11 vertrekken 12 Amerikaanse elitesoldaten in het grootste geheim naar Afghanistan. Ter plekke krijgen ze de opdracht een lokale generaal te overtuigen om samen te werken tegen hun gemeenschappelijke vijand: de Taliban en Al-Qaeda. De Amerikaanse soldaten, gewend aan de meest moderne technieken, moeten zich aanpassen aan de tactieken van de Afghaanse strijders. Bovendien hebben de onwaarschijnlijke bondgenoten maar één kans om een leger van 50.000 genadeloze tegenstanders tegen te houden… 

Een goede oorlogsfilm kan ik tegenwoordig zeer waarderen, zeker als deze gebaseerd is op waargebeurde feiten en omstandigheden. Dit is ook het geval met ’12 Strong’ en daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar Chris Hemsworth in een serieuzere rol.

3. ‘Fifty Shades Freed’ : 8 februari 2018:

Verhaal in het kort:

Denkend dat ze alle problemen uit het verleden achter zich hebben gelaten, besluiten de net getrouwde Christian en Ana te genieten van hun leven van luxe. Maar net nu ze als Mrs. Grey door het leven gaat, komen er nieuwe bedreigingen op die het huwelijk onder grote druk zetten. 

Het einde is (eindelijk) in zicht, in de Fifty Shades trilogie. Van alle films die ik in 2017 gezien heb, staat Fifty Shades Darker toch echt in mijn top 3 van de meest slechte films van dat jaar. Jeez Louise, wat een kak film was dat zeg!  Laten we hopen dat dit deel zowel de Fifty Shades fans, als de non-fans gaat verrassen. Maar hoe dan ook, Fifty Shades is typisch zo een film die het hoe dan ook goed zal doen in de bioscopen. Of het nou een goede film is of niet.

4. ‘The Black Panther’ : 14 februari 2018:

Verhaal in het kort:

Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en – Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen. 

The Black Panther is eerste Marvel film van 2018 waar ik, al sinds zijn introductie vorig jaar, naar uit heb gekeken. Het lijkt mij een mij een actiefilm, vol met mooie special effects en kostuums. Dit is zeker een film die ik wil bekijken in de bioscoop.

 

5. ‘Red Sparrow’ : 1 maart 2018:

Verhaal in het kort:

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. 

Technisch gezien had deze film niet in dit overzicht opgenomen mogen worden, omdat deze pas in maart in première gaat. Maar omdat dit dè film is waar ik het meeste naar uit kijk, wou ik hem toch even meenemen in dit overzicht. Ik houd van (actie)films met vrouwelijke hoofdrollen erin, mits ze goed worden uitgevoerd uiteraard. Officieel valt deze film onder het genre ‘thriller’, maar wat ik zo van de trailer heb gezien vind ik het ook een behoorlijke actiefilm. Ik ben dan ook erg benieuwd naar Jennifer Lawrence die zich als een ware kameleon heeft ontpopt, sinds haar rol in The Hunger Games. Laten we hopen dat deze film niet teleurstelt!


En dat waren wat mij betreft de leukste filmpremières voor de maand februari 2018. De films die ik sowieso wil bekijken zijn The Black Panther, Fifty Shades Darker en de Red Sparrow. Naar welke film ben jij het meest benieuwd? 

Bedankt voor het lezen!

peggyst

2 comments

  1. PeggyST

    Ja, ik ben ook erg benieuwd naar Red Sparrow! Nog even een maandje wachten en dan kan ik hem eindelijk bewonderen in de bios. Nou laten we hopen dat de laatste Fifty Shades ons beiden niet teleurstelt ?. Bedankt voor jouw reactie Reena. Liefs, Peggy ?.

    Beantwoorden

  2. Reena Jagram

    Ik heb zojuist de trailer bekeken van Red Sparrow, lijkt me een goede film. Ik ben wel fan van Jennifer Lawrence. Laatst heb ik Mother gekeken waar zij ook in speelt en ze acteert onwijs goed. Ik ben fan van Fifty Shades! Ik kijk dan ook uit naar de speciale ladies night première volgende week. Verder ben ik niet helemaal up to date wat er nog meer uitkomst dit jaar. (ik ben trouwens geen Marvel fan..hihihi). X Reena

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: