filmpremieres

Filmpremières | Must-see films april 2018 | actie, humor, indie en waargebeurd. |

Een nieuwe maand, een nieuwe week, een goed moment dus om eens te kijken naar de nieuwste filmpremières. Benieuwd welke films er uitkomen deze maand en welke ik zou aanraden?

Filmpremières 

1. Lady Bird: 5 april 2018.

Het verhaal in het kort:

In Lady Bird wordt zowel de humor als de drama van een tienerdochter en moeder relatie verteld.  Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan, The Lovely Bones) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts) zijn baan is kwijt geraakt.

Als ik de samenvatting van het verhaal zo lees, dan lijkt het mij niet de meest boeiende film. Zeker omdat ‘drama’ niet mijn meest favoriete categorie is. Maar door de trailer ben ik toch best nieuwsgierig geworden en zou ik deze film best in de bioscoop willen bekijken. Is dit een film die jou aanspreekt, op basis van de trailer en de samenvatting van het verhaal? 

2. Rampage: Big meets bigger: 12 april 2018:

Het verhaal in het kort:

De afstandelijke primatoloog Davis Okoye (Johnson) heeft een hechte band met George, de buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf diens geboorte verzorgt. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Om het allemaal nog erger te maken, blijkt dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. Terwijl deze nieuwe alfa roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Hij moet zijn weg banen op een steeds veranderend speelveld, niet alleen om een wereldwijde ramp te voorkomen maar ook om het monster te redden dat ooit zijn vriend was.

Bovenstaande film is gebaseerd op het gelijknamige videospel en is waarschijnlijk een film is waar je van moet houden. Persoonlijk vind ik films waarin gorilla’s voorkomen over het algemeen best leuk. Dit is typisch een film die zich uitermate goed leent om een recensie over te schrijven. Want met de dure bioscoopkaartjes van tegenwoordig, wil je natuurlijk niet naar een veredelde B-film kijken. Dus wellicht schrijf ik hier wel een recensie over, als ik de tijd heb om Rampage in de bioscoop te bekijken.

3. Beauty and the dogs: 19 april 2018:

Verhaal in het kort:

Tijdens een studentenfeest ontmoet Mariam, een jonge vrouw uit Tunesië, de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem. 

Beauty and the dogs is de enige filmhuisfilm die ik in mijn lijst van deze maand heb opgenomen. Ik kan mij voorstellen dat sommige lezers van de blog vinden dat ik te weinig aandacht besteed aan dit soort films. En dat klopt. Ik heb mij tot nu toe vrij weinig verdiept in het genre ‘filmhuisfilms’. En wanneer ik dan trailers zoals bovenstaande bekijk, word ik toch echt verrast. Deze film lijkt mij een goede aanrader voor een ieder die van Indie films houdt en voor alle mensen die eens wat anders willen, dan al het Hollywood geraas en gedender.

4. The 15:17 to Paris: 19 april 2018:

Het verhaal in het kort:

The 15:17 to Paris verteld het welbekende verhaal van drie burgers die een terroristische aanslag in de Talis weten te voorkomen en hiermee het leven van meer dan 500 passagiers hebben weten te redden.

De film volgt het pad van de vrienden. Van de worstelingen in hun kinderjaren tot het vinden van hun plek in het leven, naar de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid. Tijdens de schrijnende beproeving twijfelen ze geen moment aan hun vriendschap. 

Als ik de samenvatting lees en de trailer bekijk, lijkt mij deze film enorm clichématig en ‘ge-over Hollywoodficeerd’. En toch ben ik stiekem wel nieuwsgierig naar deze film. Puur omdat ik meer wil weten over wat er zich die dag heeft afgespeeld. Wat ik overigens nu al kan waarderen is het feit dat regisseur Eastwood niet voor acteurs heeft gekozen, maar de drie mannen zelf in de film hun eigen rol heeft laten spelen. Ik wil deze film wel in de bioscoop bekijken, al is het alleen al om te bekijken of Eastwood er geen Hollywood zooitje van gemaakt heeft.

5. Avengers : Infinity War part one: 25 april 2018

Het verhaal in het kort:

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles. ♣

Als Marvel-fan kijk ik natuurlijk enorm uit naar deze samensmelting van alle (Marvel)superhelden bij elkaar. En ik moet eerlijk toegeven dat ik de trailer al veel te vaak bekeken heb. Ik hoop van harte dat de film ook kan voldoen aan alle verwachtingen. Maar ik heb goede hoop! Ik zit in ieder geval de 25ste met mijn blije bakkes in de bioscoop, dat weet ik wel. ?


En dat waren 5 filmpremières die mij leuk lijken om te bekijken in april. Uiteraard zou ik graag willen weten naar welke film jij het meest benieuwd bent?

Bedankt voor het lezen!

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: