Filmpremières

Filmpremières | overzicht must-see films mei 2017.

De maand mei is niet persé de meest spannende maand wat betreft filmpremières. Maar goed vandaag heb ik toch een aantal leuke films die in de maand mei uitkomen, voor je op een rijtje gezet. Kijk je mee?

1. I Am Not Your Negro – 11 mei 2017.

Verhaal in het kort:

In 1979 had James Baldwin het plan om een boek te schrijven over de vriendschap en moorden op Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers. Bij zijn dood waren er pas dertig pagina’s af. In deze documentaire probeert Raoul Peck het onafgemaakte boek te verbeelden.*

Ik dacht laat ik eens beginnen met het benoemen van deze documentaire. Ik geef toe ‘I Am Not Your Negro’ is een documentaire met een onderwerp, waar je wel voor in de stemming moet zijn. Het is niet je alledaagse ‘feel-good’ documentaire, maar dat is ook precies de reden waarom ik hem in dit lijstje heb opgenomen.  Het is namelijk weer eens wat anders dan je standaard Hollywood blockbuster. Wellicht leuk is om te weten dat Samuel L. Jackson als voice-over in deze documentaire te horen is. Dus mocht je geïnteresseerd zijn in deze documentaire, hij zal vanaf 11 mei 2017 te zien zijn in de filmhuis bioscopen. Ik weet overigens niet of deze in het hele land te zien zal zijn.

2. King Arthur – Legend of the sword – 11 mei 2017.

Verhaal in het kort:

Als Arthur nog een jongen is wordt zijn vader vermoord, waarop zijn oom onrechtmatig op de troon gaan zitten. Arthur groeit vanaf dat moment op op straat. Maar zodra hij een zwaard uit een steen trekt kan zijn ware herkomst niet meer ontkennen en moet hij vechten voor zijn recht.*

Deze trailer zag ik toen ik laatst in de bioscoop zat en ik was eigenlijk meteen nieuwsgierig geworden naar deze film. Ik vind de trailer er veelbelovend uit zien, vol actie en spektakel. De cast bestaat o.a. uit Jude Law, die een prominente hoofdrol heeft gekregen. Nou moet ik zeggen dat ik Jude Law geen hele leuke acteur vind, met name omdat ik hem nogal onsympathiek en arrogant vind overkomen. Maar goed, ik ben erg benieuwd wat ik van zijn prestatie in deze film zal gaan vinden. Hij lijkt mij wel goed gecast voor de rol van ‘evil uncle’. Maar goed, deze film staat in ieder geval op mijn to-watch list voor de maand mei.

3. The Circle – 11 mei 2017.

Verhaal in het kort:

Mae Holland is dolgelukkig als ze kan gaan werken bij The Circle, het grootste technologiebedrijf ter wereld. Hier worden alle vormen van elektronische communicatie gekoppeld aan één besturingsprogramma en één identiteit. Zo weet iedereen alles van elkaar.*

Deze film moet ik wel zien, zeker nadat ik het boek heb gelezen en er een recensie over gemaakt heb. Ik ben overigens erg benieuwd naar Emma Watson in deze film, omdat ik benieuwd ben of ik haar vind passen bij het hoofdpersonage uit het boek. Dat is uiteraard altijd het nadeel van boekverfilmingen, de gekozen cast ziet er vaak anders uit, dan jij als lezer in je hoofd hebt ingebeeld. Dus ik ben erg benieuwd hoe overtuigend zij is in de rol van ‘Mae Holland’.

4. A dog’s purpose – 18 mei 2017.

Verhaal in het kort:

Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij een belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes. Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken. Zijn eerste baasje Ethan houdt daarbij altijd een speciaal plekje in Bailey’s hart … en dan komen ze elkaar opnieuw tegen.*

Ja, deze film wil ik als hondenliefhebber uiteraard zien. De trailer ziet er super leuk uit en het lijkt mij een hele vermakelijke film. En laat ik eerlijk zijn, als er een hond in de film voorkomt vind ik het al een fantastische film. Misschien nog leuk om te weten: Josh Gad (LeFou uit Beauty and the Beast) heeft de voice-over stemmen van de honden ingesproken.

5. Kidnap – 18 mei 2017.

Verhaal in het kort:

Karla McCoy, gespeeld door Halle Berry, gaat met haar zoontje naar de speeltuin. Als ze even niet oplet wordt haar zoontje ontvoerd. Ze neemt het heft in eigen handen en doet er alles aan om haar zoontje weer terug te krijgen.*

Soms wil je een film zien, omdat er een bepaalde actrice of acteur in voorkomt. Dat heb ik met de film ‘Kidnap’ met Halle Berry in de hoofdrol. Ik houd namelijk niet echt van ontvoeringsverhalen, maar voor Halle Berry maak ik een uitzondering. Niet alleen vind ik het werkelijk een prachtige vrouw om te zien, maar persoonlijk vind ik haar ook een goede actrice. Dus deze film wil ik wel in de bioscoop bekijken en wellicht komt er wel een recensie van deze film online.

6. The teacher – 18 mei 2017.

Verhaal in het kort:

Een nieuwe lerares voert een waar schrikbewind op een middelbare school in Bratislava in de nadagen van het communisme. Maria Drazdechova is hooggeplaatst in de lokale afdeling van de partij, en misbruikt haar positie om dingen gedaan te krijgen van zowel haar leerlingen als hun ouders.*

Dit is zo een film die mij leuk lijkt, maar waarvan ik niet zeker weet of ik deze perse in de bioscoop zou willen zien. Maar goed omdat ik het een intrigerende trailer vond, wou ik hem toch graag in mijn lijstje opnemen. Ik denk namelijk dat er best wel wat mensen zijn die dit een leuke film zullen vinden. En volgens mij is deze film ook nog eens gebaseerd op waargebeurde feiten en omstandigheden.

7. Pirates of the Caribbean: Salazar’s revenge – 25 mei 2017.

Verhaal in het kort:

Captain Jack Sparrow’s geluk lijkt op te zijn en hij krijgt grote problemen. Dodelijke geestenpiraten, geleid door Captain Salazar, zijn oude aartsvijand, ontsnappen uit de Devil’s Triangle, vastbesloten om elke piraat op zee te vermoorden. De enige hoop die Jack heeft om te overleven, is de legendarische drietand van Poseidon, een krachtig artefact, dat zijn bezitter totale controle geeft over de zeeën.*

Ja, eindelijk na 6 jaren stilte is er er weer een nieuwe Pirates of the Caribbean uit. Echter is dit ook meteen het laatste deel in deze filmreeks. Jammer, maar ik snap deze beslissing wel. Je kunt immers niet eeuwig doorgaan met een filmreeks, tenzij de filmreeks ‘James Bond’ heet. Maar goed, ik vind de Pirates of the Caribbean altijd humoristische, vermakelijke en mooie films. En ik wil dit laatste deel dan ook zeker in de bioscoop, hopelijk in 3D, bekijken. Om nog een laatste keer te kunnen genieten van Johnny Depp als ‘Jack Sparrow’.


En dat waren – wat mij betreft – alle noemenswaardige filmpremières voor de maand mei 2017. Naar welke film ben jij het meest benieuwd? Ik ben zelf erg benieuwd naar de nieuwste Pirates of the Carribean, A Dog’s tale en The Circle.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: