falen

Falen | ‘Wat zou jij doen als falen geen optie zou zijn?’

Falen, daar houd niemand van. De een zegt dat er niet zoiets als ‘falen’ bestaat. Maar stel dat falen geen optie zou zijn. Wat zou jij dan het liefst willen doen? Toen ik deze vraag aan mijzelf stelde, was het antwoord voor mij meteen duidelijk. Ik zou zelfstandig ondernemer worden. Waarom? Omdat dit mij het mooiste beroep lijkt om uit te kunnen oefenen.

Falen is geen optie

Wat zou ik doen?

In mijn tienerjaren heb ik altijd vrij veel gelezen, zeker in de zomervakanties. Lezen was echt een moment voor mijzelf, in een compleet andere wereld. Nou las ik allerlei soorten boeken, maar de karakters die mij altijd het meest opvielen en bijbleven, waren die van sterke vrouwelijke personages die ontzettend rijk waren en hun eigen onderneming hadden. En nee, ik koos mijn boeken daar echt niet op uit, deze personages vielen mij gewoon extra op in een boek. Wanneer ik dit soort vrouwen dan voor mij zag, dacht ik: ‘Ja, dat wil ik ook worden’. Onafhankelijk, rijk en machtig. En een beetje bitchy, dat ook. Nou klinkt dit wellicht heel oppervlakkig en toch is het stiekem wel de waarheid.

Onafhankelijkheid:

Vanaf jongs af aan heb ik de enorme behoefte aan onafhankelijkheid ontwikkeld. En naarmate ik ouder werd en steeds meer begon te werken, kreeg ik een enorme bewondering voor mijn opa.

Mijn opa was een ontzettend succesvol zelfstandig ondernemer. Hij heeft zichzelf van ijscoman opgewerkt tot bioscoop eigenaar van meerdere bioscopen. Wanneer ik nadenk over dit gehele proces, wou ik dat ik ouder was toen mijn opa nog leefde. Ik had absoluut ontzettend veel van hem kunnen leren. Helaas is mijn opa een aantal jaren geleden overleden, en zit die kans er voor mij niet meer in.

Zelfstandig ondernemer:

Maar goed om terug te komen op de vraag, wat ik zou doen wanneer falen geen optie zou zijn. Dan zou ik kiezen voor het ondernemerschap. Maar hoe zie ik dat dan precies voor mij? Ook daar heb ik al vele malen over nagedacht, en uren over zitten dagdromen. En ik heb meerdere ideeën:

1. Ik zou een winkel als skins cosmetics willen openen, of overnemen dat kan ook. Vanuit dat concept zou ik verder werken. Ik zou een aantal merken uit het assortiment halen en een paar nieuwe merken, waarvan ik weet dat die goed zouden verkopen, aan mijn assortiment toevoegen.

2. Ook zou ik aan mijn winkel een gedeelte aan sieraden wijden. Die ik dan overigens zelf ontworpen heb. Op deze manier sluit alles mooi aan bij mijn visie, want ik heb ook altijd mijn eigen sieradenwinkel willen hebben.

3. Tevens zou ik een bioscoop willen openen, bijvoorbeeld in Assen, aangezien daar nog maar 1 bioscoop is. In Groningen zijn er al 2 grote bioscoopketens die met elkaar concurreren, dus dat zou waarschijnlijk niet verstandig zijn. Ik zou mij met mijn bioscoop, met name richten op luxe, exclusiviteit en rolstoeltoegankelijkheid. Ik zou ervoor zorgen dat een bezoek aan mijn bioscoop een ware belevenis wordt, waardoor het publiek dolgraag terug blijft komen. ‘Pathe, eat your heart out!’, haha…

En natuurlijk zou ik door middel van deze ondernemingen schatrijk worden. Ik zou mijn eigen huis laten bouwen, met een oprijlaan, een hek en een dikke auto voor de deur.

Dit klinkt allemaal erg oppervlakkig, daar ben ik mij bewust van. Maar dit zijn wel mijn wensen/ideeën op het ‘zakelijk’ gebied. Wanneer ik deze vraag zou stellen binnen mijn privé leven, dan zou ik met hele andere ideeën/wensen zijn gekomen. Maar daar gaat het in dit artikel niet over.

Dus dit zijn zo een beetje mijn ideeën, wanneer falen geen optie zou zijn.


Ik ben erg benieuwd wat jij zou doen, als falen geen optie was? Laat het mij vooral weten in een bericht hier beneden!

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: