etos scrub

Getest Etos scrub | Salt and Sugar Scrub.

 

De Etos heeft sinds kort de nieuwe body care lijn ‘Botanical Boost’ aan haar assortiment toegevoegd, met als doel jou thuis een ‘wellness’ ervaring te bieden. De totale lijn bestaat uit 25 nieuwe producten¹. Ik kocht een Etos scrub genaamd ‘Salt & Sugar’. En vandaag deel ik hier graag mijn bevindingen over.   Benieuwd?

Etos scrub: ‘Salt and Sugar’:

De nieuwe body care lijn ‘Botanical Boost’ bestaat uit 3 geuren. Namelijk ‘Lime & Mint’, ‘Elderflower & Raspberry’ en ‘Jasmine & Vanille’. Helaas zijn niet alle producten verkrijgbaar in elke geur, en dat is wat mij betreft meteen de eerste tegenvaller. De bodyscrub die ik getest heb, was dus niet in een andere geur verkrijgbaar en dat vond ik jammer, want ik had graag voor een andere geur willen kunnen kiezen.

Sinds een paar jaren heb ik, met name in de zomer, last van hele kleine bultjes op mijn bovenarmen. Deze laten vervolgens kleine zwarte plekjes achter, en ik heb geen idee hoe dit kan. Wat ik echter wel ontdekt heb is dat het scrubben van mijn bovenarmen, de bultjes doet verminderen en zelfs laat verdwijnen. En daarom ben ik dus altijd opzoek naar een fijne en vooral betaalbare body scrub. Dus toen ik zag dat de nieuwe body care lijn van de Etos ook een body scrub in het assortiment had, was de keus voor mij makkelijk gemaakt.

De geur:

In de winkel was er geen tester van deze Etos scrub beschikbaar, dus ik heb dit product (qua geur) op de gok gekocht. Tevens was dit product ook niet verkrijgbaar in een andere geur, dus de keus was snel gemaakt.

Bij het openen van het product kwam mij direct al een vrij sterke geur tegemoet. De geur is enigszins zoet, door de vanille extracten die erin zijn verwerkt. Daarnaast kan ik ook goed de jasmijn extracten waarnemen, die de geur weer wat zwaarder en minder zoet maakt. Hierdoor is het een fijne mix van een zoete en zware geur, die echter net iets meer neigt naar de zware kant van het spectrum.  Maar dat kan ook aan mij liggen, aangezien ik geuren al vrij snel zwaar vind ruiken.

Tijdens het gebruik van de scrub onder de douche, verneem ik met name de jasmijn geur. Echter onder de douche is deze geur minder zwaar, dan toen wanneer de geur mij vanuit het potje tegemoet kwam. Ik vind het een prima geur voor de body scrub, maar persoonlijk had ik dit een te zware en aanwezige geur gevonden voor een douchegel of bodylotion.

De substantie:

etos scrubDe Etos scrub bestaat uit zowel suiker- als zoutkorrels. En met name door de suikerkorrels is dit een vrij ‘harde’ scrub. Persoonlijk houd ik hiervan bij een scrub, omdat ik het gevoel wil hebben dat ik een laagje dode huidcellen van mijn huid af scrub. En met een grovere scrub verdwijnen de kleine bultjes op mijn bovenarmen ook sneller.

De prijs:

De body scrub kost €6,99 en hiervoor krijg je 300 ml aan product. Persoonlijk vind ik dit een hele betaalbare prijs voor een body scrub. Een body scrub is vaak toch wel enigszins duur, dus het is fijn dat met de komst van deze Etos body scrub er een betaalbare versie op de markt is gekomen.

Conclusie:

Het is jammer dat de body scrub niet in een van de andere geuren beschikbaar is. Maar dit is dan ook het enige minpunt dat ik kan benoemen aan dit nieuwe product. De geur, de substantie en de prijs zijn wat mij betreft goed gekeurd. En ik vind dit dan ook zeer zeker een leuk product om bijvoorbeeld met de komende feestdagen, aan iemand cadeau te doen. Ik zou dit product zeker nogmaals aanschaffen.

Ik geef dit product:

♦ ♦ ♦ ♦ ♦  (4 van de 5 punten)

Ben jij inmiddels – na het lezen van mijn review – ook nieuwsgierig geworden naar dit product? Of naar een ander product uit de nieuwe body care lijn van de Etos? Laat het mij vooral weten in een reactie. 

Wil je meer lifestyle artikelen lezen? Dat kan, klik dan hier.


Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

 

 

*Niet gesponsord*

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: