gezonde lifestyle

Een gezonde lifestyle

Heb jij dat ook dat zodra er wordt gezegd dat iets niet goed voor je is, je dit alleen maar meer wilt? Nou heb ik het in dit geval over eten, voor het geval je daarover twijfelde. Maar sinds een aantal weken probeer ik een gezonde lifestyle na te streven, door te letten op mijn eetpatroon. Benieuwd hoe mij dat af gaat?

Een gezonde lifestyle

Fitness:

Sinds een paar weken ben ik weer begonnen met fitnessen. Op dit moment ga ik 2 keer per week naar de sportschool, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ik doe dit in een normale sportschool en niet meer tussen de ‘oudjes’. En dit bevalt mij tegenwoordig een stuk beter.

Goede voeding:

Bij een gezonde lifestyle hoort, naast sporten, natuurlijk ook een goede voeding. Mijn allereerste stap hierin was het stoppen met het drinken van suiker, waar ik een aantal maanden geleden al mee was begonnen. Uit bloedonderzoek bleek namelijk dat ik op het randje van suikerziekte zat, en dat was een keiharde eye-opener. Er moest íets veranderen. Ik was een enorme suiker junkie, met mijn 3 scheppen suiker in mijn thee. Ik ben vrijwel direct gestopt met het drinken van suiker en ja dat was enorm wennen. Maar nait soezen, moar doun he!

Mijn tweede stap was dus weer naar de sportschool gaan. Sinds mijn laatste operatie wil het sporten gelukkig ook weer iets beter. Nou zal je mij nog steeds niet al rennend, badend in het zweet op een loopband zien…eh nee…zie je het al voor je? Nee precies, ik ook niet. Maar ik ben wel ontzettend blij met mijn keuze om weer te gaan sporten. Beetje bij beetje ga ik weer lekkerder in mijn vel zitten, ook al gaat dit proces vrij langzaam. Gelukkig ik kan oprecht zeggen dat ik tot nu toe elke keer, zonder tegenzin naar fitness ben gegaan. A miracle .. I know. Maar dat komt toch echt door de 1 op 1 begeleiding. Ik heb dat echt nodig om gemotiveerd te blijven.

Om het effect van het sporten te versnellen probeer ik nu dus ook beter op mijn voeding te letten. En nee, ik ben niet opeens mega veganistisch geworden. Ik let gewoon een beetje op wat ik eet. En voornamelijk op wat ik tussendoor eet/snoep. Want daar ligt toch echt mijn grootste uitdaging. Ik vind het met name lekker en gezellig om ’s avonds op de bank te snoepen, tijdens het tv/film kijken. Tjah, en ’s avonds snoepen is natuurlijk niet de meest verantwoorde keuze.

Gezonde snacks:

En om toch een beetje aan mijn cravings tegemoet te komen heb ik een paar gezonde opties gevonden. Namelijk:

  1. 1650915De pittige houmous van de Lidl. Niet alleen goedkoop en gezond, maar ook nog eens lekker. Ik combineer dit vaak met komkommer reepjes. Maar je zou het ook kunnen combineren met reepjes paprika, selderij of met wortels.

delicate_sesame_sea_salt_new_pack-350x243De delicate crisps van Wasa. Dit zijn hele dunne crackers met grove zoutkorrels erop. Er zit redelijk wat calorieën (34 kcal per cracker) en zout in, maar dat maakt mij niet zo veel uit. Immers, ik ben niet op dieet en moet toch wel een beetje aan mijn dagelijkse calorieën norm zien te komen.

Calorieën:

Tevens probeer ik bij al het ongezonde eten mij te bedenken hoelang het mij zou kosten om die desbetreffende calorieën weer te verbranden op bijvoorbeeld de loopband. Zeker ook omdat ik niet keihard aan cardio kan doen, zal dit nog langer duren. En vaak vind ik het dan zonde om het op te eten, omdat ik er op de langere termijn toch spijt van krijg.

Tot slot hoorde ik laatst iemand zeggen dat wat haar helpt, is het feit dat zij haar lichaam als een tempel beschouwd. En daar wil ze graag goed voor zorgen, omdat dat het enige lichaam is waar zij het haar hele leven mee moet volhouden. Wellicht een beetje zweverig, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Ik kan mij overigens niet meer herinneren wie dit gezegd heeft.

Kort samengevat ben ik dus sinds een paar weken dus bezig om een gezondere lifestyle voor mijzelf te ontwikkelen. En ik geef het eerlijk toe, af en toe heb ik hier best moeite mee. Zeker op de dagen dat ik weer aan een maaltijd salade zit te knabbelen en mijn vriend tegenover mij zit met een lekkere pizza. *Kwijl kwijl….Imagine the pain!* Haha, nee grapje natuurlijk. Het is af en toe gewoon best lastig om altijd gezond(ish) te eten. En ach, af en toe mag ik mezelf best belonen met mijn ouderwetse ‘vrijdag patatdag’. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!


Zo dat was het weer vandaag. Ik hoop dat je dit een enigszins vermakend en wellicht inspirerend artikel vond om te lezen. Mocht jij nog goede tips hebben voor gezonde snacks, laat het mij dan vooral weten!

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: