foto op hout

Een foto op hout.

Zoals ik al eens eerder verteld heb, ben ik van jongs af aan dol op fotografie. Dat begon met een simpele wegwerpcamera tot mijn allereerste digitale camera, die ik ooit voor mijn verjaardag kreeg. Maar waar ik vroeger nog dolblij naar de winkel rende om mijn fotorolletjes te laten ontwikkelen, print ik tegenwoordig nog maar weinig foto’s uit en dat vind ik toch wel erg jammer. Dus toen ik onlangs benaderd werd door FotoOpHout.nl met de vraag of ik een foto op hout wou, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. 

Mijn liefde voor fotografie is eigenlijk uit een soort van verveling en een manier om de tijd te doden ontstaan. Samen met een vriendin maakten wij tientallen foto’s van elkaar, waardoor ik een heleboel foto’s en herinneringen uit mijn tienerjaren heb. Iets wat in mijn geval altijd goed van pas komt, aangezien ik het geheugen van een freaking goudvis heb.

Toen mijn vriend en ik ongeveer 1,5 jaren geleden ons vierjarig jubileum hadden bereikt, gaf ik hem een mooi fotoplakboek cadeau. Van onze allereerste selfie samen, zijn diploma uitreiking, foto’s van bruiloftpartijen tot aan onze eerste vakantie samen naar Londen aan toe, al die mooie (foto)momenten kwamen terug in dat boek. En omdat ik dat idee al een langere tijd in mijn hoofd had, had ik veel bonnetjes, tickets en stickers bewaard. Gelukkig vond mijn vriend het een heel leuk cadeau en persoonlijk vind ik dit het leukste anniversary cadeau dat ik hem tot nu toe gegeven heb.

foto op hout  foto op hout

Toen FotoOpHout.nl mij onlangs benaderde met de vraag of ik een foto op hout zou willen, kon ik daar als fotofanaat natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen. En omdat ik eigenlijk gek genoeg weinig fysieke foto’s van Shady heb, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een foto van Shady op hout te laten afdrukken.

Op de website van FotoOpHout.nl, een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl, kun je ervoor kiezen om een door jouw gekozen foto op hout te laten afdrukken. Daarbij kun je voor verschillende houtsoorten kiezen. De website bevat veel informatie over de verschillende houtsoorten, wat ik persoonlijk wel prettig vind aangezien ik geen verstand heb van hout. Overigens wordt er ook op de website aangegeven welke houtsoorten bijvoorbeeld het meest verkocht worden. En wat ik ook een fijn idee vind, is dat FotoOpHout.nl alleen verantwoorde en duurzame houtsoorten gebruikt, met een FSC en PEFC keurmerk.

Na wat uitzoekwerk heb ik ervoor gekozen om voor een foto op vurenhout te kiezen, met daarbij een ophangssysteem en een whitewash. De whitewash zorgt ervoor dat de kleuren van de  oorspronkelijke foto ook kleurrijk op het hout overkomen. Er worden overigens wel extra kosten voor deze twee opties gerekend. Verder heb ik gekozen ik voor het formaat van 40×60 cm, welke € 59,95 kost. Ik heb trouwens lang getwijfeld over welke foto ik nou het beste kon gebruiken en of ik liever verticale of horizontale houten planken wou. Uiteindelijk heb ik gekozen voor horizontale planken, omdat ik dat mooier vond.

En dit is het eindresultaat van mijn foto op hout * :

Foto op houtWat is het mooi geworden he?! 

Foto op hout

Foto op houtShady bekijkt haar foto ook even van dichtbij…

Ik ben oprecht enorm verrast en blij met mijn foto op hout. Niet alleen vind ik het eindresultaat echt heel mooi geworden, maar nu heb ik ook nog eens een prachtig aandenken aan mijn lieve, mooie ouwe taart Shady. Want ja laten we eerlijk wezen, ze is al 14 jaren oud en ze kan helaas niet mijn hele leven bij mij blijven.

Ook ben ik blij verrast met hoe kleurrijk de foto op hout is. Ik had namelijk verwacht dat de kleuren op een foto op hout veel minder fel zouden overkomen. Maar dat valt reuze mee! En uiteraard is de kleur niet zo fel als op de foto zelf, maar dat is denk ik ook moeilijk te evenaren met een foto op hout. Ik denk dat het anders ook snel nep zou gaat lijken.  Ik zou je overigens wel echt aanraden om een whitewash toe te laten passen, zodat je zo min mogelijk kleurverlies hebt. Maar goed, al met al kan ik wel stellen dat ik enorm tevreden en ontzettend blij ben met mijn foto op hout.

***

Een foto op hout is een super leuk idee om bijvoorbeeld een trouwfoto, foto van je gezin/kinderen of andere soort foto op af te laten drukken. En bekijk ook zeker even de andere producten die op FotoOpHout.nl te verkrijgen zijn, want ze hebben er nog veel meer leuke opties op staan.

En mocht je trouwens nog op zoek zijn naar een leuk cadeau voor moederdag, dan is een foto op hout zeker een tip. Momenteel loopt er een ‘moederdag aanbieding’ op FotoOpHout.nl, waarbij je een stapelkorting  kunt krijgen vanaf 25% op een foto op hout.


Goed, dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en hopelijk heb ik je een leuke cadeautip kunnen meegeven voor bijvoorbeeld moederdag.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

*Dit product heb ik mogen ontvangen n.a.v. een samenwerking voor een productreview. Echter heeft dit niks afgedaan aan de authenticiteit van mijn mening.

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: