scars

Dear scars.

Today I bear a part of my soul to you. A part of my search for acceptance. Today I share a few of my scars with you. Throughout the years I’ve been going through different kind of stages of acceptance, from denial to tolerance and back to feeling ashamed. It has taken me 30 years before I could accept my scars for what they are; a token of victory.

‘Dear scars’

De weg naar acceptatie:

Als ik ergens behoefte aan had toen ik jonger was, dan was het wel aan een persoon die zichtbare littekens had en zich daar niet voor schaamde. Helaas waren er in mijn tienerjaren geen beroemdheden  die hierover spraken.

En daarom wil ik het vandaag graag hebben over mijn littekens en de acceptatie daarvan. Juist om alle (jonge) dames en heren te laten weten dat littekens mooi zijn. En dat je je daar zeker niet voor hoeft te schamen. Maar ook om te laten weten dat het een acceptatieproces is, die soms vele jaren kan duren. En ook dat is oké.

scars

scar

scarsscars


Mocht jij ook litteken(s) hebben en moeite hebben met de acceptatie daarvan, dan hoop ik dat ik jou door middel van dit artikel wat inspiratie heb kunnen geven. En ik hoop dat je beseft dat jouw litteken(s) een teken zijn van overwinning.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

2 comments

 1. Linh

  Wauw wat ben jij een mooie vrouw en wat dapper zeg van je om dit op internet te zetten. Ikzelf heb ook littekens overgehouden aan een operatie maar ben helaas nog niet zo ver om ze te accepteren.

  Beantwoorden

  1. PeggyST

   Hi Linh,
   Als eerste excuses voor mijn belachelijk late reactie, maar ik heb deze op de een of andere manier niet eerder in mijn ‘reacties box’ gezien. Heel erg bedankt voor je compliment :-)! Ik heb dit artikel op het grote internet gegooid, zodat elke vrouw en man zich realiseert dat een litteken(s) niet iets is waar je je voor hoeft te schamen. En wat betreft jouw acceptatie, dat komt echt nog wel. Ik hoop dat je in ieder geval weet dat littekens een teken van een gevecht zijn, welke jij hebt overwonnen!En daar mag je heel trots op zijn. Ik wens je een fijne zondag toe. Liefs, Peggy.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: