dankbaar

Dankbaar | 5 dankbare momenten.

Momenten in het leven waar ik dankbaar voor ben…Ja, daar sta ik eerlijk gezegd te weinig bij stil. Ondanks dat ik vaker als persoonlijk doel heb gesteld om dagelijks 3 dankbare momenten te noteren, laat ik dit doel vaak ook weer vliegensvlug gaan. Niet omdat ik het niet leuk vind om over dit soort momenten na te denken en bij stil te staan, maar puur en alleen uit luiheid…Dus vandaag deel ik 5 momenten, gebeurtenissen of materiële zaken waar ik dankbaar voor ben. Kijk je mee?

‘Sommige dingen zijn soms zo vanzelfsprekend , dat we vergeten om er dankbaar voor te zijn.’

1. Ons nieuwe kingsize bed:

Laat ik beginnen met iets waar ik oprecht elke dag nog ontzettend blij mee en dankbaar voor ben, namelijk ons nieuwe kingsize bed. Wij kochten dit bed vorig jaar in december en uiteindelijk werd deze ergens in februari bij ons bezorgd. We besloten om een nieuw bed aan te schaffen, omdat ons oude Ikea bed niet voldoende ondersteuning bood. Zo stond ik bijvoorbeeld elke dag op met pijn in mijn onderrug. Sinds wij ons nieuwe bed hebben, ben ik niet èèn keer meer met rugpijn opgestaan. Het was een hoop geld om in 1 keer uit te geven, maar het was ècht de investering waard. Dus mocht je er het geld voor hebben, dan zou ik je echt aanraden om dat in een goed bed te investeren.

dankbaar

2. Ons/Mijn dagje Schiphol:

dankbaarVliegtuigen vind ik fantastisch. Maar dan ook ècht fantastisch. Dus toen mijn vriend laatst voor zijn werk naar Litouwen moest, heb ik hem weg gebracht naar Schiphol. Na het uitzwaaien ben ik nog een poosje op Schiphol blijven hangen. En uiteraard ben ik ook even naar het panoramadak gelopen. En toen ik daar stond, met het prachtige uitzicht op alle vliegtuigen, moest ik stiekem een traantje laten.  Ik voel mij de laatste tijd fysiek best goed  en dat besefte ik op dat moment. Ik was dankbaar voor het feit dat ik weer meer activiteiten kan ondernemen en dat ik daardoor bijvoorbeeld voor het eerst sinds jaren weer eens keer op Schiphol was. Ja, ik heb die dag oprecht genoten!

dankbaar

3. Mijn vrijwilligerswerk:

dankbaar

Als je mijn blogt volg dan weet je waarschijnlijk wel dat ik nu sinds een aantal maanden begonnen ben met vrijwilligerswerk. En wat ik het leukste aan dit werk vind, zijn de sociale contact momenten die ik daardoor heb. Ik denk dat ik totdat ik begon met werken niet goed besefte hoezeer ik eigenlijk behoefte had aan wat sociale contacten met leeftijdsgenoten. Ook is het op bepaalde momenten zeer dankbaar werk om te doen en gelukkig wordt die dankbaarheid ook redelijk vaak geuit. Ik moet ook zeggen dat ik mijn therapeut ook dankbaar ben dat hij mij weer heeft laten nadenken waar mijn passie ligt. Want zonder de therapie was ik zeker weten niet met dit vrijwilligerswerk begonnen. Best gek hoe sommige dingen soms lopen in het leven.

4. De foto op hout van Shady:

Foto op houtHet is geen geheim hoe dol ik ben op mijn lieve ouwe taart Shady. En toen de website FotoOpHout.nl mij onlangs benaderde voor een foto op hout, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een foto van Shady te gebruiken en schreef ik er een artikel over. En ik ben oprecht zo blij met het resultaat en het feit dat ik nu voor eens en voor altijd een hele grote en prachtige foto van mijn mooie Shady heb.

5. Onze gezellige etentjes bij restaurant Weeva:

dankbaarMijn vriend en ik gaan met enige regelmaat gezellig uiteten. En uiteten gaan is voor ons echt een stukje luxe en daar ben ik mij dan ook terdege van bewust. Een van mijn favoriete plekken om te eten is het restaurant Weeva. Het fijne van dit restaurant is dat het vrij betaalbaar is, omdat ze altijd een daghap aanbieden voor € 10,-. En daarnaast kun je zelf bepalen of je nog een voorgerecht en/of nagerecht wilt nemen. Op deze manier kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Het eten bij Weeva is altijd heerlijk, het personeel is erg aardig en het is restaurant heeft een toegankelijke en gezellige sfeer. Kortom, een heel leuk restaurant om een keer te gaan eten als je in het centrum van Groningen bent. En nee, ik word niet door de Weeva gesponsord om dit te vertellen….I wish…

dankbaar
Och, die patatjes en de zelf gemaakte mayo zijn zo ontzettend lekker! Hmm…jamss

Goed, dat waren 5 momenten, gebeurtenissen en materiële zaken waar ik dankbaar voor ben. Kun jij 5 momenten/dingen bedenken waar jij dankbaar voor bent op dit moment? Het is altijd leuk om even stil te staan en dankbaar te zijn voor de positieve dingen in ons leven.

Bedankt voor het lezen en geniet van je dag!

peggyst

 

*Quote door: Cynthia Ozick

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: