dankbaar

Dankbaar | 4 dankbare momenten.

Vorige week zat ik echt in mijn ‘Debby Downerish’ fase. En dat kwam vanwege verschillende redenen, zoals het gesprek in het AMC, dat totaal anders liep dan ik had verwacht. Maar ook doordat ons droomhuis alsnog op het laatste moment voor ons neus werd weggekaapt. Dus om uit mijn halve depri mood te komen, ben ik mij gaan focussen op de dingen die ik wèl heb en waar ik wèl dankbaar voor ben. Kijk je mee?

Ik ben dankbaar voor:

1. Ons mooie woning:

DankbaarOndanks dat wij momenteel op zoek zijn naar een koopwoning, ben ik nog steeds erg blij en en dankbaar voor en met onze huidige woning. Onze woonkamer ziet er – wat mij betreft – fantastisch uit, alhoewel de woonkamer op de foto niet op zijn mooist uitkomt. Wij zitten in ieder geval elke dag nog steeds met plezier in onze woonkamer en dat is goed om ook even te beseffen voor ons. Het scheelt veel druk dat we niet persé á la minute uit onze huidige woning moeten vertrekken. We zitten hier goed en ondertussen kijken wij in alle rust verder naar het volgende pareltje van een woning. 

2. Koolhydraatarm dieet:

dankbaarSinds kort ben ik begonnen met een koolhydraat arm dieet, omdat ik mijn opgeblazen buik zo ontzettend zat was. Ik kwam erachter dat elke keer nadat ik bijvoorbeeld rijst, aardappels of pasta gegeten had, mijn buik zich enorm ging uitzetten. En wel zo erg, dat ik een paar maanden zwanger leek. En daar was ik helemaal klaar mee. Daarnaast is vet rondom je buik het meest slechte vet om te hebben op je lichaam, zeker voor hartpatiënten. En met die twee redenen in mijn achterhoofd, besloot ik dus om met dit dieet te beginnen.

dankbaar
Dit is hoe mijn opgeblazen mijn buik word na het eten van koolhydraten.

In het begin was het nogal zoeken naar wat ik het beste kon eten. Maar inmiddels ben ik iets van 4 weken verder en nu heb ik eindelijk een soort van routine gevonden. Ik volg trouwens – heel losjes – het dieet van Jasper Alblas, mocht je dat interessant vinden. Ik ben tot nu toe best blij met het resultaat, met name omdat ik veel minder vaak een opgeblazen buik heb. Daarnaast heb ik ook veel minder last van suikerdips gedurende de dag.

3. Mijn nieuwe laptop + harde schijf:

Na heel lang sparen en twijfelen heb ik een aantal maanden geleden dan toch de keuze gemaakt en een nieuwe laptop gekocht. Mijn oude laptop deed het nog wel, alleen was hij na ruim 5 jaren wel tergend langzaam geworden en liep hij zeer regelmatig vast. Met name tijdens het editen van video’s en daardoor begon ik dit ook steeds minder leuk te vinden. Het was een hoop geld, maar het was het zeker waard!

En om zoveel mogelijk ruimte (en snelheid) te kunnen behouden op mijn laptop heb ik er ook een harde schijf bij gekocht. Ik heb gekozen voor een harde schijf van Porsche met daarop 1 TB aan ruimte. In principe had ik liever een 2 TB harde schijf gekocht, maar die was of niet voorradig of niet beschikbaar. En aangezien ik hem direct wou hebben, besloot ik om te kiezen voor een 1 TB harde schijf.

4. Mijn BlueRay speler:

Ik had lang getwijfeld wat ik dit jaar voor mijn verjaardag wou hebben van laif laif. En uiteindelijk heb ik – vrij spontaan – gekozen voor een BlueRay speler. Uiteindelijk heeft laif laif zich voornamelijk verdiept in welk merk en wat voor soort BlueRay speler het beste bij mij/ons paste. En het is een Sony BlueRay speler geworden die van je televisie een smart tv maakt. Met andere woorden, wij kunnen via de BlueRay speler ook bijvoorbeeld Netflix of YouTube op de tv bekijken. En sinds we de BlueRay speler hebben, hebben we er dagelijks gebruik van gemaakt. Dus ik kan wel stellen dat het een goede keus is geweest en ik ben dan ook erg blij met mijn verjaardagscadeau.

***

En dat waren 4 momenten waarbij ik even heb stilgestaan bij de dingen die ik wel heb in mijn leven, waar ik dankbaar voor ben. En ik moet toegeven, het is toch een stuk prettiger om je leven te bekijken door een positieve bril. Ook al kost het op sommige momenten net wat meer bewustwording. En ik besef mij dat ik voornamelijk materialistische dingen heb opgenoemd, maar aan de andere kant is daar ook niks mis mee. Anders zou ik mijzelf alleen maar aan het herhalen blijven en dat is ook niet leuk om te lezen.

Ik zou zeggen mocht jij momenteel niet zo lekker in je vel zitten of in een bepaalde funk te zitten, dan kan ik het je zeker aanraden om eens te kijken naar de dingen waar je dankbaar voor bent in je leven.

Wil je weten waar ik nog meer dankbaar voor ben? Klik dan hier.


En dat was het weer voor vandaag. Waar ben jij de laatste tijd dankbaar voor?

Bedankt voor het lezen! (Ben ik ook dankbaar voor 😉 ).

peggyst

2 comments

 1. Aruna

  Hoi Peggy,

  Leuk dat ik je blog ontdekt heb. Wat goed dat je je zo op de fijne dingen in je leven richt, ondanks de tegenvallers op dit moment.
  Hopelijk komen er binnenkort weer wat positieve wendingen. Ik gun het je van harte!

  Beantwoorden

  1. PeggyST

   Hi Aruna,

   Excuses voor mijn late reactie, ik heb hem helemaal over het hoofd gezien..sorry! Maar bedankt voor je lieve reactie ☺️. Tegenvallers horen helaas ook bij het leven en dan kun je je soms maar beter focussen op de positieve dingen in het leven. Haha, dat is in ieder geval een stuk beter voor je humeur heb ik gemerkt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: