capsule wardrobe

Capsule wardrobe challenge update.

Weet je nog dat ik het een paar maanden geleden had, over het willen creëren van een ‘capsule wardrobe’? Yeah well, that didn’t worked out quite so well for me. Vandaag vertel ik je mijn ervaringen tot dusver met betrekking tot de capsule wardrobe challenge. 

Capsule wardrobe:

Aan het begin van het jaar heeft men vaak veel goede voornemens. En één van mijn briljante goede voornemens was om een capsule wardrobe te beginnen. Het artikel dat ik daarover schreef kun je trouwens  hier terug lezen.

spring-autumn-winter-capsule-wardrobe-kopie

Nou moet ik zeggen dat ik heel goed begonnen ben, al zeg ik het zelf. Ik heb namelijk al mijn kleding streng bekeken en mezelf afgevraagd hoe vaak ik het nou daadwerkelijk had aangetrokken.  Daarnaast lette ik ook op de kwaliteit; zaten er bijvoorbeeld gaten of vlekken in? Zo ja, dan was het tijd om het kledingstuk weg te doen. Uiteindelijk heb ik een hoop kleding naar het Leger Des Heils gebracht en ook een deel van mijn kleding weggegooid. So far so good. Het gaf mij eigenlijk best veel voldoening om mijn kledingkast te ontdoen van allerlei kleding die ik toch nooit droeg.

Echter het nadeel van je ontdoen van een hoop kleding, is dat je simpelweg niet meer veel kleding over houdt. En dit was dan ook gelijk mijn eerste ‘struikelblok’ tijdens deze challenge. Het is heel leuk om met een X aantal kledingstukken een seizoen door te komen, maar dan moet je uiteraard wel genoeg kleding hebben. Ik merkte dus dat ik dit gedeelte van de challenge niet goed doordacht had. Omdat ik niet genoeg kleding meer had, was ik ‘genoodzaakt’ om weer een aantal kledingstukken aan te schaffen. En dus was ik weer genoodzaakt om naar de winkels te gaan, om vervolgens geld aan kleding uit te geven. En dat was nou juist wat ik met deze challenge wou voorkomen.

Nou goed, om een lang verhaal kort te maken. Ik ben tot dusver nog niet daadwerkelijk begonnen met de capsule wardrobe challenge. Ik had mij eigenlijk niet goed genoeg voorbereid, om deze challenge ook daadwerkelijk direct te kunnen beginnen. Wellicht heb ik teveel kleding weg gedaan en had ik dit proces met wat meer terughoudendheid moeten doorlopen. Maar zo ben ik nou eenmaal blijkbaar niet. Het is altijd alles of niets bij mij.

Dus het plan is nu om een capsule wardrobe te creëren voor het komende herfstseizoen en dan daadwerkelijk met deze challenge te beginnen.

Ik zal het best lastig vinden denk ik, om een 3  maanden lang geen nieuwe kleding aan te  ‘mogen’ schaffen. Maar een makkelijke challenge is uiteraard geen challenge.

En toch ben ik blij dat ik al een begin heb gemaakt met deze challenge. Dit omdat ik nu veel bewuster mijn kleding koop. Ik koop niet meer van alles, alleen omdat het dik in de uitverkoop is. Ik probeer nu te bedenken of ik het ook vaak zal willen en kunnen dragen. Daarnaast heb ik dit jaar niet super veel nieuwe zomerkleding gekocht, omdat wij in Nederland toch nooit een hele warme zomer hebben. Wel kocht ik een aantal jurkjes e.d. voor op vakantie, maar daar is het dan ook bij gebleven. So, nailed it!

Goed, dat was tot dusver mijn update wat betreft mijn capsule wardrobe challenge. Ik zal proberen in de herfst weer een update hierover te geven.


Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je het leuk vond om een update over deze challenge te lezen.

Hoe kijk jij tegen een capsule wardrobe aan? Spreekt dit concept jou aan of skip je deze challenge liever? Let me know, want ik ben oprecht benieuwd!

Liefs, Peggy.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: