boeken

Wishlist | Boeken die ik nog wil lezen.

‘Zodra ik miljonair ben, koop ik alle boeken in de boekenwinkel’, zeg ik blij tegen mijn vriend. Aangezien het nog niet zover is, deel ik vandaag een aantal boeken met je die ik momenteel op mijn wishlist heb staan. Dus mocht je nog op zoek zijn naar leuke boekentips, lees dan vooral even verder.

Wishlist

Boeken die ik nog wil lezen:

  1. ‘Lieveling’ – Kim van Kooten

    lieveling-kim-van-kootenPuck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Dit boek staat al een poosje op mijn wishlist, nadat ik deze tegenkwam tijdens een van mijn vele ‘stroll arounds’ in de boekenwinkel. Ik geloof dat dit boek gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, wat het meteen een extra lading geeft. En persoonlijk houd ik altijd van verhalen die waargebeurd zijn.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

2. ‘The opposite of loneliness’ – Marina Keegan:

9781471139628Marina Keegan’s star was on the rise when she graduated from Yale in May 2012. She had a play that was to be produced at the New York International Fringe Festival and a job waiting for her at the New Yorker. Tragically, five days after graduation, Marina died in a car crash. As her family, friends and classmates, deep in grief, joined to create a memorial service for Marina, her unforgettable last essay for the Yale Daily News, ‘The Opposite of Loneliness’, went viral, receiving more than 1.4 million hits. 

Dit boek kwam ik tegen op de tafel met allerlei Engelstalige boeken en ik werd puur door de felle kleuren van de kaft naar dit boek getrokken. Normaliter houd ik niet zo van het lezen van Engelstalige boeken, maar toen ik dit boek doorbladerde zat ik er binnen no-time in. Het was prettig geschreven, voor zover ik dat zo vluchtig kon beoordelen, en mijn interesse was gewekt. Deze ga ik zeker een keer lezen.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

3. ‘Lefbek’ – Anke Laterveer:

0843laterveerlefbekcvrrgb_origLefbek gaat over de social misfit Lise, die normaal wil zijn maar allesbehalve normaal is. Van haar
emotioneel afwezige ouders en haar eerste liefde – die niet bepaald prince charming blijkt – tot haar
laatste liefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan
en tegen de randen van het normale op te botsen. 

Dit boek sprak mij gelijk aan, toen ik de titel zag. Al mijn hele leven heb ik mij ‘anders’ en als een ‘misfit’ gevoeld. Dus toen ik dit boek zag liggen en de samenvatting las dacht ik: ‘Ja, dit moet ik lezen’. Ik denk dat het een leuk boek is, waar veel humor in zit. Het is vooral een boek voor wanneer je graag iets ‘luchtigs’ wil lezen.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

4. ‘In koelen bloeden’ – Truman Capote:9200000032421022

In november 1959 leest Truman Capote in The New York Times een bericht over het boerengezin Clutter in Holocomb, Kansas, dat bruut uitgemoord wordt door twee jonge criminelen. Hij stort zich op de zaak en besluit deze tot het onderwerp te maken van een roman. Zes jaar lang doet hij onderzoek, hij interviewt alle betrokkenen en begeleidt de moordenaars tijdens hun laatste gang naar hun executie op 14 april 1965.

Als ik geen rechten had gestudeerd, had ik dolgraag de opleiding ‘Gedragswetenschappen’ gevolgd. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de beweegredenen achter het menselijk gedrag. Wat beweegt een persoon om een moord te plegen? Heeft dat  te maken met de genen, de opvoeding, iemand zijn/haar biologische huishouding, of sociale vaardigheden? Voor zover ik begrepen heb, komen soortgelijke vragen aan bod in dit boek en daarom ben ik erg nieuwsgierig geworden.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

5. ‘Daar is hij weer’ – Timur Vermes:

9200000011326095

esZomer 2011. Adolf Hitler wordt wakker op een verlaten veld in Berlijn. Zonder oorlog, zonder partij, zonder Eva. Hij dwaalt rond in een volstrekt onherkenbare stad en al wie hij aanspreekt denkt dat hij een hilarische, sarcastische imitator is. In die hoedanigheid wordt Hitler een hype en begint hij zesenzestig jaar na zijn vermeende overlijden aan een televisiecarriëre.

Mijn vriend is naar de verfilming van dit boek geweest en hij vond het een leuke komische film. Dus toen ik het boek tegen kwam, was ik benieuwd hoe het boek zou zijn. Ik heb het vluchtig doorgebladerd en ik moet zeggen dat mijn eerste indruk positief was. Het boek leek leuk en grappig geschreven. En ik denk dat dit een boek is, dat menig persoon zou kunnen verrassen.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

6. ‘Papegaai vloog over de IJssel’ – Kader Abdolah:

9200000025959672In een paar oer-Hollandse protestantse dorpen langs de rivier de IJssel komen voor het eerst vreemdelingen wonen. Ze beginnen aan een nieuw bestaan in een nieuw land. Het duurt niet lang totdat de rivier, de IJsselbrug en de pont deel uitmaken van hun identiteit. Papegaai vloog over de IJssel, de nieuwe roman van Kader Abdolah, vindt plaats in en rond de stad Zwolle en vooral in Zalk, Wilsum, ’s Heerenbroek en Veecaten, in een landschap dat honderden jaren hetzelfde is gebleven.

Toen ik de achterkant van dit boek las, was mijn interesse gewekt. Het onderwerp ‘vluchtelingen’ is momenteel erg actueel en ik denk dat dit boek ons als lezers het perspectief van de vluchteling wat beter zal doen laten begrijpen.  Mij lijkt het in ieder geval een interessant verhaal.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

7. ‘De meisjes’ – Emma Cline:

9200000057346118Californië, 1969. De veertienjarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de negentienjarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont, en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.

Dit boek had ik al een poosje op het oog, nadat iemand deze had aangeraden. Toen ik op de middelbare school zat, hadden wij een godsdienst leraar die heel leuk les gaf. Hij behandelde allerlei verschillende onderwerpen tijdens de lessen en zo liet hij een keer een film over een Christelijke sekte zien. Ik weet de naam van deze sekte helaas niet meer, maar ik vond dit toentertijd een zeer boeiend onderwerp en mijn interesse voor dit onderwerp is dan ook nooit meer weg gegaan.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

8. ‘De verwarde cavia’ – Paulien Cornelisse:

resizedimage435600-voorplat-de-verwarde-cavia-web-middelCavia, een vrijgezelle cavia, werkt op een communicatieafdeling van een kantoor en krijgt te maken met typerende werksituaties zoals roddelende collega’s en mailblunders.

Och, als er één boek al lang op mijn wishlist staat, dan is het deze wel. En tot mijn grote irritatie is hij altijd uitgeleend in de bibliotheek en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik tot nu toe te gierig ben geweest om € 15,- aan dit boek uit te geven. En omdat ik het een leuk boek vind voor in de boekenkast, wil ik hier niet de e-book versie van kopen. Dus voor nu staat hij nog even op mijn wishlist en dát ondanks dat ik Cornelisse een vrij irritante DWDD gast vind. Want volgens mij kan deze dame ontzettend humoristisch schrijven.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.

9. ‘Bloom’ – Estée Lalonde:

51zmt0mrf6l‘For me, the word bloom encapsulates the idea that anything is possible when you put your mind to it. It’s a word that hints at becoming who you are meant to be.’ 
What makes you happy? What makes you you? In Bloom, Estee Lalonde shares the moments, people and things that have made her who she is today. She reveals her life lessons, and offers her tips for surviving life and finding you.

Tot slot wil ik nog graag een boek van een bekende YouTuber met je delen. Estée Lalonde (wat een prachtige naam heeft zij trouwens) is een van mijn favoriete Canadese/Britse YouTubers. En uiteraard heeft ook zij een boek mogen uitbrengen. Nou moet ik zeggen dat wat ik tot nu toe van dit boek gelezen heb, ik erg leuk geschreven vond. Het is een mooi boek, met veel foto’s en persoonlijke verhalen. Kortom een leuk boek voor een ieder die ‘fan’ is van Estée.

Dit boek is o.a. hier verkrijgbaar.


Goed, dat waren alle boeken die momenteel bij mij op de wishlist staan. Ik hoop dat je er wat nieuwe boeken tussen hebt zien staan. Naar welk boek ben jij het meest nieuwsgierig geworden?

Bedankt voor het lezen.

Liefs, Peggy.

*Bekijk ook zeker eens mijn boekepagina*

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: