byredo

Byredo | ‘Blanche’ parfum.

Zoals je wellicht weet stond het parfum ‘Blanche’ van Byredo al enige tijd op mijn wishlist, maar omdat er ook een redelijk prijskaartje – namelijk € 98,- – aan vast hing, liet de daadwerkelijke aanschaf nog even op zich wachten. Maar gelukkig heb ik sinds kort dit heerlijke parfum aan mijn collectie kunnen toevoegen en ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. Vandaag wil ik je graag meer vertellen over dit parfum en het parfummerk dat erachter zit.

Byredo | ‘Blanche’ parfum:

Het merk Byredo:

byredoIk moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort nog geheel onbekend was met het Zweedse parfum merk Byredo. Totdat ik een keer in de Skins winkel rond liep en besloot om aan een aantal parfums te ruiken. De parfums waren zeer uniek en anders dan de parfums die verkrijgbaar zijn in de normale parfumerie zaken en mijn aandacht werd meteen getrokken. Toen ik vervolgens de geur ‘Blanche’ rook, was ik meteen verkocht. En dat wil wat zeggen, aangezien ik ontzettend kieskeurig ben wat betreft parfums.

byredoHet merk Byredo is in 2006 opgericht door de Indiase Ben Gorham, is gevestigd in Stockholm en wordt inmiddels in 22 landen verkocht. In Nederland is dit niche parfummerk exclusief verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

Het parfum ‘Blanche’:

byredo‘Blanche’ is – zoals de naam al doet vermoeden – gebaseerd op de kleur wit. Dit heeft geresulteerd heeft in een hele elegante, bloemige en simplistische geur. Toen ik aan dit parfum rook, associeerde ik het meteen met schone frisse was. En als ik ergens dol op ben, is het op de frisse geur van schone was. Het was dus meteen liefde op het eerste snufje, om het zo maar even te noemen.

Blanche bestaat uit de volgende noten:

Topnoten: Aldehyden, Roze Peper en Witte Roos.

Hartnoten: Pioenroos, Viooltje en Oranjebloesem.

Basisnoten: Muskus, Sandelhout en Houtachtige noten.

Ondanks dat er veel rozen verwerkt zitten in dit parfum, heeft dit gelukkig niet geresulteerd in een ‘granny’ geur. ‘Blanche’ laat zien dat een parfum met rozen, ook  modern en verfrissend kan zijn.

byredo

De lijn ‘Blanche’ bestaat niet alleen uit een parfum. Zo is er ook een douchegel, bodylotion, handcrème en een haarparfum in dezelfde geur verkrijgbaar. Ik besloot om ook het haarparfum aan te schaffen en deze is verkrijgbaar voor € 40,-.

byredoIk heb begrepen dat als je je parfum een langere werking wilt geven, je het parfum gelaagd moet aanbrengen. Met andere woorden, je zou moeten douchen met een douchegel van de desbetreffende geur, daarna een bodylotion gebruiken en tot slot het parfum opdoen. Ik snap ik het idee erachter, maar in dit geval zou dat een hele dure grap zijn geworden. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het haarparfum aan te schaffen. Dit omdat parfum in het haar over het algemeen goed blijft hangen, waardoor het parfum nog langer en beter tot haar recht kan komen.

Ondanks dat dit parfum ontzettend duur is in de aanschaf, ben ik persoonlijk wel van mening dat het het geld waard is. Maar zoals je uiteraard wel kan begrijpen gebruik ik dit parfum niet op dagelijkse basis, maar bewaar ik dit parfum voor speciale en leuke gelegenheden.

‘Blanche’ van Byredo is te koop bij Skins Cosmetics.

***

Wil je meer lifestyle artikelen lezen? Klik dan hier.


Mocht je ooit in de buurt zijn van Skins Cosmetics, dan zou ik je zeker aanraden om eens aan dit parfum en de andere parfums te gaan ruiken. Daarnaast vind ik de Skins Cosmetics in Groningen een ontzettende leuke winkel, waar ik graag zo nu en dan eens naar binnen loop. Overigens is het personeel ook zeer aardig en toegankelijk.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke geuren van Byredo jij lekker vindt? Let me know!

Bedankt voor het lezen!

peggyst

 

 

 

*Dit artikel is niet gesponsord*

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: