balans

Balans

Soms heb je van die ‘off-days’. Persoonlijk is dat vaak wanneer ik teveel gedaan heb en te weinig rust heb genomen. Op zo een dag ben ik alle balans kwijt. Hoe voelt zo een dag? Ik neem je mee in mijn gedachten.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag. Maar dat lijf. Dat lijf werkt niet altijd mee. De balans tussen het hoofd en lichaam is zoek. Dat is al 29 jaren zoek, maar valt met name in de laatste jaren echt op.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag succesvol zijn. Waarom eigenlijk? Waar komt toch die oerdrang toch vandaan? Uit een gevoel van waardeloosheid? Uit een zekere bewijsdrang? Tot op heden moet ik mezelf het antwoord schuldig blijven.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag keihard ergens voor werken. Waar mijn hoofd al geniet van het behaalde succes, trekt mijn lichaam mij terug in de realiteit. ‘Kom op lijf, laten we gaan’, roept mijn hoofd. Aan de onderkant blijft het stil. Rust wordt er geëist. Rust wordt er geclaimd. 5 stappen vooruit, om vervolgens weer 6 stappen terug te moeten zetten.

Ik wil. Ik wil zo ontzettend graag in balans zijn. Het hoofd en lichaam weer wat meer op hetzelfde level krijgen. Het hoofd en lichaam nader tot elkaar laten komen. De frustratie een plek geven. De huidige situatie accepteren en blij zijn met wat ik wel allemaal.

Ik wil. Ik wil, dus ik ben.

Een dag later sta ik weer fris en fruitig op. Alle gedachten van gisteren laat ik achter mij en ik begin weer hoopvol aan mijn nieuwe dag.

                                                                                     ***********

Wellicht een apart artikel, maar toch hoop ik dat je het leuk vond om te lezen.

Bedankt voor het lezen.

peggyst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: