baaldag

Hoe overleef ik een baaldag – 9 tips.

Vandaag had ik een oprechte baaldag. Dus leek het mij een mooi moment om mijn tips and tricks tegen een baaldag, met jou te delen. Want laten we eerlijk wezen, iedereen heeft weleens een baaldag.

Een baaldag:

Ik bewerk mijn video’s altijd in Imovie en om de een of andere reden kan ik de beelden niet blijvend importeren van mijn camera naar Imovie. Hierdoor kan ik mijn video ook niet finaliseren. Super irritant! Daarnaast was ik ook niet helemaal tevreden over de video en hoe het er allemaal uit zag. Dus heb ik besloten om de hele boel te annuleren en zal ik volgende week deze video opnieuw opnemen. Tja, ik kan echt balen van dit soort ‘tegenslagen’. I know, real first world problems! En toch is het irritant.

En toen bedacht ik mij ineens dat ik hier natuurlijk ook gewoon over kan gaan bloggen! *Light bulb* Immers, dit is mijn blog en het is niet voor niets een ‘lifestyle’ blog. Ik ben degene die bepaald wat voor onderwerpen er hier besproken worden, en ik moet mij vooral niet gaan laten leiden door alle andere grote bloggers! Dus als ik een dag wil bloggen over mijn ‘baaldag’ dan kan dat natuurlijk gewoon!

Nou houd ik er zelf niet zo van om een artikel te lezen, waar ik vervolgens niets uit kan halen. En daarom wil ik dan ook graag mijn tips and tricks met jullie delen, over hoe ik deal met mijn baaldag.

Daar gaan we!

Tip 1: Huis schoonmaken of opruimen:

Ik heb altijd de neiging om wanneer ik boos of chagrijnig ben, om mijn huis eens te gaan schoonmaken of op te ruimen. Wanneer je klaar bent met schoonmaken en/of opruimen, kun je genieten van dat heerlijke voldane gevoel. ‘Helaas’ voor mij is de thuiszorg afgelopen woensdag geweest en ziet mijn woning er spik en span uit. Ach ja, dat is ook meer een luxe probleem hé?!

Tip 2:  Lekker op de bank films of series kijken:

Ik kan mijn ontspanning altijd vinden in het bekijken van films of series. En als het een beetje een goede film/serie is, ben ik mentaal ook genoeg afgeleid en dus ook minder gefocust op mijn baaldag. Overigens geldt hetzelfde tijdens het lezen van een goed boek.

Tip 3: Ga de stad in:

Nou moet je dit natuurlijk niet doen als je totaal platzak bent, anders kun je ook nog eens een extra baaldag inplannen voor het feit dat je nergens geld voor hebt. Maar dat begrepen jullie natuurlijk zelf ook wel. Persoonlijk vind ik het wel lekker om even de stad in te gaan. Nou doe ik dit tegenwoordig wel minder doe, om verschillende redenen. Maar tot een paar jaren geleden, werkte dit erg goed voor mij. Gewoon verstand op nul en lekker rondlopen en in de winkels rond snuffelen.

Tip 4: Bakken:

Ik vind het hele proces van een taart of koekjes (of wat dan ook) bakken super rustgevend. Helaas is mijn laatste bakervaring weer in een fiasco uitgelopen, dus zal ik hier voorlopig niet voor kiezen.

 

Tip 5: Muziek luisteren:

Lekker muziek luisteren is natuurlijk altijd een optie, maar ook zeker op een baaldag. Lekker alle jank nummers voorbij of juist alle blije nummers opzoeken. Het is maar net waar jij zin in hebt. Persoonlijk zou ik op een baaldag kiezen voor muziek waar ik juist blijer van word!

Tip 6: Wandelen (met of zonder huisdieren):

Gewoon even lekker je hoofd ‘uitwaaien’, dat werkt soms het beste tijdens een baaldag. En mocht je een hond hebben, dan kun je ook nog eens de auto pakken, naar een mooie omgeving rijden en lekker rondlopen. Jij zal aan het eind van de wandeling weer (hopelijk) lekker ontspannen zijn en je hond zal je ook dankbaar zijn. En jij zal jezelf daar weer dankbaar voor zijn, want een vermoeide hond is een brave hond ;-).

Tip 7: Bellen met je vriend of vriendin:

Ik vind het altijd heerlijk om over mijn baaldag tegen mijn vriend te bitchen. Hij zal dit waarschijnlijk minder waarderen, maar ach dat hoort een beetje bij een relatie he! Persoonlijk zal ik niet heel snel een vriendin opbellen, maar goed dat ben ik.

Tip 8: Treat yo self!

Pak gewoon dat lekkere pakje chocolade of chips en geniet ervan! Dat mag best eens af en toe. Ik ga mijzelf vandaag trakteren op een patatje. Vroeger deed ik dit standaard elke vrijdag om het einde van de werkweek te vieren, maar daar ben ik nu vanaf gestapt. En toch vind ik het heerlijk om op baaldagen, nog gewoon lekker een patat speciaal met een kaaskroket (en maybe een frikandel speciaal) te bestellen.

Tip 9: Just let it be!

Al deze tips zijn natuurlijk leuk, maar soms heb je gewoon het recht om een baaldag te hebben. Omdat je een tentamen niet gehaald hebt, of omdat je gezakt bent voor je rij-examen. Zeur, miep en piep hoeveel je maar wilt. Maar! Vergeet niet dat er morgen weer een nieuwe dag is, vol met nieuwe kansen! 


Dat waren al mijn tips tegen een baaldag. Mocht jij nog goede tip of tricks hebben voor een baaldag, laat mij dit dan vooral weten.

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Peggy.

2 comments

    1. mylittlelifebubble

      Dankjewel! Hopelijk heeft men iets aan deze tips ^ – ^. Liefs, Peggy.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: