ablatie

Medische update | Ablatie ; eindelijk een datum.

Vandaag heb ik even een korte update voor je met betrekking tot mijn ablatie. Ik heb namelijk een datum gekregen voor de operatie. Dus mocht je benieuwd zijn naar de hoe, wat, waar en wanneer lees dan zeker mijn nieuwste ablatie update.

• Ablatie •

‘Eindelijk een datum.’

Van uitstel komt afstel:

In dit artikel van november 2017 vertelde ik al dat mijn ablatie in principe in december zou plaatsvinden. Maar deze heb ik toen uiteindelijk laten verzetten naar januari, omdat ik niet in december in het ziekenhuis wou liggen. Toen het eenmaal begin januari was, had ik tot mijn verbazing nog steeds geen oproep gekregen van het AMC. Dus ik besloot te bellen, waarna ik vervolgens te horen kreeg dat mijn ablatie was doorgeschoven naar februari. Dit omdat ik onder narcose ga en er dan een anesthesist bij de operatie aanwezig moet zijn.

En ik kan je vertellen, ik baalde enorm. Ik was namelijk erg toe aan wat duidelijkheid en deze kon ik nog steeds niet krijgen. Daarnaast is de maand februari de maand waarin Shady, Laif en mijn moeder jarig zijn. Dus je begrijpt, ook februari was wederom geen praktische maand om een operatie te moeten ondergaan.

De datum:

Inmiddels naderde het einde van januari en had ik wederom nog niks van het AMC gehoord. Ik besloot om nog een paar dagen te wachten, voordat ik zelf weer contact met het ziekenhuis zou opnemen. En toen werd ik afgelopen donderdag gebeld door een jongedame van de planning. Zij vertelde mij dat de ablatie zal plaatsvinden op dinsdag 20 februari 2018. En wederom baalde ik. Want op die dag is mijn moeder jarig. En ik voelde mij uiteraard schuldig dat mijn gezondheidsgezeik weer iemand zijn dag zou verpesten. Maar goed, tegelijkertijd wist ik ook dat mijn moeder haar verjaardag niet echt zou vieren en dat zij niet zou willen dat ik hem nogmaals zou uitstellen. Dus uiteindelijk ben ik akkoord gegaan met de datum.

Stoppen met mijn medicijnen:

Voor de ablatie moet ik een week van tevoren stoppen met mijn huidige anti-hartritmestoornis medicijn (Sotalol). Vervolgens moet ik in die week overstappen op mijn ‘oude’ medicatie. Maar omdat mijn ritmestoornissen heel vaak terugkomen onder dit medicijn, gaan mijn moeder en ik al een paar dagen eerder naar Amsterdam. Dit voor het geval ik weer last krijg van ritmestoornissen en deze niet over gaan. Het zou namelijk zonde zijn om in Groningen een cardioversie te ondergaan, terwijl men in het AMC juist mijn ritmestoornis moet zien op te wekken, om deze te kunnen verhelpen. En op deze manier zijn wij in ieder geval in de buurt van het AMC.

Een chaotisch gevoel:

Ik moet zeggen dat als ik aan mijn ablatie denk, ik alleen maar chaotische gevoelens ervaar. Dit omdat het met een hoop onzekere factoren gepaard gaat, waar ik weinig tot geen controle over heb. Maar goed, ik kan mijn zenuwen in dit soort gevallen vaak goed onder controle houden. Dus ik houd mij voor nu nog niet teveel met de ablatie bezig en wanneer het dan zover is, laat ik alles maar over mij heen komen. Dat is altijd de beste manier geweest om met alle medische onzekerheden om te kunnen gaan.


En dat was mijn ablatie update tot zover. Ik heb nu dan eindelijk een datum en hopelijk gaat de operatie  door en kunnen ze het ritmestoornis makkelijk verhelpen.

Bedankt voor het lezen!

peggyst

2 comments

 1. Laura van Beest

  Haai Peggy,

  Mag ik vragen om welke ritmestoornis het precies gaat? Zelf heb ik AVNRT en nog een ritmestoornis waar ik de naam even niet van weet. Ik krijg 2 maart mijn tweede ablatie. Ik wens jou alvast veel succes aanstaande dinsdag!

  Groetjes,
  Laura

  Beantwoorden

  1. PeggyST

   Hi Laura,

   Het enige wat ik weet over mijn ritmestoornissen is dat het om een boezemflutter gaat. Bij klachten is mijn hartslag wel heel constant, alleen is mijn hartslag iets verhoogd. En op de een of andere manier krijgt mijn lichaam het niet zelf voor elkaar om dit weer in een normaal ritme te krijgen.

   En jij krijgt in maart dus jouw tweede ablatie. Hoe kan het dat je er nog een nodig hebt? Ik wens jou ook alvast veel sterkte in maart. Hopelijk is dat jouw laatste ablatie ooit!

   Bedankt voor jouw reactie!

   Liefs, Peggy 🤓.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: